Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav ljudi,

Otvaram ovu temu, pretrazio sam sve i nisam nasao na forumu.

Pored DHL-a koji je dosta jak sa cenama, koje jos kurirske sluzbe koristite za slanje medjunarodnih posiljaka?

Koristio sam usluge EMS-a, mozete da saljete u bilo kojoj posti Srbije. Pohvale za pomenutu uslugu.

Brzo i efikasno. Cene vrlo pristupacne u odnosu na DHL, od 2400 din pa vise, zavisi od kilaze.

Isporuka 3-5 radnih dana. Slali su mi posiljku za USA, stiglo je za 5 radnih dana.

Medjutim, lose strana je sto nema pomenute usluge za sve zemlje. Onda ste prinudjeni da saljete regularnom preporucenom posiljkom a to nikako ne preporucujem za svet. Evropa, manje vise stigne za 20-25 dana. Svet je pod znakom pitanja. Mnogo kasne sa isporukom, salju preko nekih cudnih puteva i desi se da posiljka zaluta tu i tamo na drugi kraj sveta :-)

Edited by travelino

U Ameriku preporucena ili oobicna osiljka stigne za 7-10 radnih dana, ne isplati se slati time + ne garantuju da ce stici za to vreme

Evo, recimo jedna clanica foruma ima slucaj da je poslala paket preko EMSa iz Srbije za El Salvador, a on se belosvetski naputovao, evo vec 5 meseci, preko Brazila, Trinidada i Tobaga, Paname i konacno je na putu ka pravoj destinaciji  ::crazy:

• Author

Evo, recimo jedna clanica foruma ima slucaj da je poslala paket preko EMSa iz Srbije za El Salvador, a on se belosvetski naputovao, evo vec 5 meseci, preko Brazila, Trinidada i Tobaga, Paname i konacno je na putu ka pravoj destinaciji ::crazy:

To nije usamljen slucaj kada je Centralna Amerika u pitanju. Desava se da iz nase poste greskom preusmere posiljku u drugom smeru ili mesaju Centralnu sa Juznom Amerikom. A da ne pominjem sto za El Salvador misle da je u Brazilu :-).

Prosle godine momak iz Bg-a poslao posiljku za El Salvador, kad je stigla nakon ko zna koliko vremena i ko zna preko kojih zemalja, sadrzaj posiljke nije bio isti. Bruka. Ja ga zezao, u svakoj zemlji gde je posiljka prispela, svako uzeo po nesto. Naravno, njemu to nije bilo smesno :-). A da ne pominjem da mu steta nije bila nadoknadjena. Ne znam, ne uliva mi poverenje slanje preko ptt-a.

• Author

U Ameriku preporucena ili oobicna osiljka stigne za 7-10 radnih dana, ne isplati se slati time + ne garantuju da ce stici za to vreme

Da li se to odnosi i na pakete? Obicno pisma stignu brzo ali ako su paketi u pitanju pa makar i do 2 kg, posto se carine idu otvorenim tranzitom i krece glavobolja.
  • Author

Do 2 kila se sve salje kao pismo. Paket isto tako brzo ide, nekad se desi da izadje za 2 dana iz zemlje.

U pravu ste, izadje za dva dana iz zemlje a onda, zavisno od destinacije putuje manje ili vise. Za USA je dobra konekcija, za Meksiko takodje. Za Brazil stigne za 15 dana, manje vise. Medjutim za Centralnu Ameriku, utopija. Verujte da je u najboljem slucaju mesec dana a u najgorem su u pitanju meseci. Od 3-6. Nije sala!

Edited by travelino

Ja sam kupovao nesto iz Perua na ebayu, dobio tracking broj i sve je izgledalo normalno do Bolivije a tu mu se izgubio svaki trag. I tako 2 mjeseca stajala Bolivija... kontaktirao sam prodavca da vidim kakva su njegova iskustva a lik opusten skroz kaze normalno je to, stici ce ti za mjesec-dva  :LOLLL:

Bio je u pravu, stiglo nakon ukupno 3.5 mjeseca.

Dok sam zivela u Americi, slali su mi pakete obicnom postom, kutija oko 10 ili 12 kg je kostala oko 4000 dinara, a kada je bio paket od 4 ili 5 kg, kostalo je valjda 2500 dinara. Iz Beograda su roditelji morali da idu u postu na zeleznickoj stanici, nisu hteli za Ameriku da prime paket u drugoj poslovnici, nesto oko carine... Valjda preko 5kg, a do 12 kg cena po kg izadje nesto manje. Paket je putovao 20ak dana. Kada sam ja slala pakete iz Amerike, koristila sam USPS (UPS je skoro duplo skuplji). Sve do 2kg odnosno 4lbs. ako moze da stane u vecu pucketavu kovertu je bilo $24, a jednom sam poslala kutiju, najvecu koju su imali, sto je reda velicine vecih muskih cipela, i izaslo me je $80. Jedino sto je super je sto USPS ima pravilo "if it fits it ships" tako da ako hocete kamenje od sto kila da saljete isto ce vas kostati kao da saljete kutiju perja. Ono sto sam saznala tek pri kraju boravka u SAD jeste da u USPSu mozete da trazite "book rate", i ako saljete knjige, icice po jeftinijoj tarifi nego da saljete paket iste kilaze. 

• Author

Ja sam kupovao nesto iz Perua na ebayu, dobio tracking broj i sve je izgledalo normalno do Bolivije a tu mu se izgubio svaki trag. I tako 2 mjeseca stajala Bolivija... kontaktirao sam prodavca da vidim kakva su njegova iskustva a lik opusten skroz kaze normalno je to, stici ce ti za mjesec-dva :LOLLL:

Bio je u pravu, stiglo nakon ukupno 3.5 mjeseca.

Potpuno ste u pravu! Losa konekcija za Latinskom Amerikom izuzev 2 zemlje. A to su Brazil i Meksiko. Budite srecni sto ste dobili posiljku u jednom komadu, nista nije nedostajalo i stigla je do vas :-). 3,5 mes. je super rekord :-)

Dva meseca je putovala plisana lopta/igracka iz Argentine za Beograd, i mesec ipo dana iz Argentine za Ameriku koverta u kojoj je bio pamucni ceger. 

• Author

Dva meseca je putovala plisana lopta/igracka iz Argentine za Beograd, i mesec ipo dana iz Argentine za Ameriku koverta u kojoj je bio pamucni ceger.

:-) 45 dana putovanja za jednu kovertu! Sta reci :-)

Da, neverovatno. Pre mesec dana je drugarica iz Amerike slala maminim psima u Beogradu kutiju igracaka, (dve je bilo kupljeno na Amazonu, i ima pretplatu na Amazon Prime), i to je stiglo u Beograd za 5 dana. Onda je ta drugarica narucila sebi hard disk, ali je greskom navela nasu adresu u Beogradu, i to je stiglo za 4 dana. Mi smo se posle dogovorili da ne pokupimo to u posti da vi se vratilo posiljaocu, pa joj je u povratku to putovalo 20ak dana (jer je moralo u Srbiji da prodje onih 5 dana koliko imas fore da odes u postu po svoj paket).

Cenovnik se od prosle godine promenio i jako poskupeo. Pogotovo se promenilo pravilo o gramazi, pre je bilo poskupljenje na svakih 100 grama sada na 500. Poslati 501 gram ili 999 je ista cena sto je debilno. U Americi je super sto kupis kutiju kao sto je navela missj i trpas sta hoces. Ako paket duze putuje ka Srbiji to je zato sto ga nekad zadrze na carini jer od pre par godina carina je zatrpana paketima iz Kine.

• Author

Cenovnik se od prosle godine promenio i jako poskupeo. Pogotovo se promenilo pravilo o gramazi, pre je bilo poskupljenje na svakih 100 grama sada na 500. Poslati 501 gram ili 999 je ista cena sto je debilno. U Americi je super sto kupis kutiju kao sto je navela missj i trpas sta hoces. Ako paket duze putuje ka Srbiji to je zato sto ga nekad zadrze na carini jer od pre par godina carina je zatrpana paketima iz Kine.

Hvala na ovoj korisnoj informaciji !
  • Author

Da li neko zna jos neku kurirsku sluzbu za slanje medjunarodnih posiljki iz Srbije, pored DHL-a ? Naravno da se nasa posta izbegne u sirokom krugu [emoji3]

• Author

@mveruovic lepo objasnio, cene se menjaju na 500 gr. Nekada bilo na 100 gr. Kada vam posta zaluta na drugom kraju sveta, prstom ne mrdu da je pronadju. Ne znaju ni koga da kontaktiraju, ni gde, o jezickoj barijeri da i ne govorim [emoji4] zauzecu previse prostora. Sami cete mnogo vise uraditi, od ptt Srbija.

Ne znam zasto je mnogo skuplje poslati odavde u US nego iz US za Srb. Dobra im politika firme. Nije losa posta ako se salju neke ne toliko vredne stvari. Za Juznu Ameriku nisam slao nikad, na ostale kontinente jesam i ok uvek ispadne

• 2 weeks later...
  • Author

Pitanje za vas:

Znate li kolika je provizija kada se salje novac iz Meksika za Srbiju ? Jel moze da se podigne novac istog dana ? Znate li za jos neki nacin slanja iz Ciudad de Mexico ?

Hvala !

• 7 months later...

Pošto tema već postoji, prosto ću postaviti jedno jako diskutabilno pitanje ovde:

Japan je u pitanju. Treba da pošaljem dokumenta za vizu preko FedEx-a ili DHL-a (iz Srbije). Iskopala sam da je DHL otkupila Nemačka, dok je FedEx i dalje američka firma. Nikada do sada nisam koristila usluge ni jedne, tako da mi je sve ovo jako konfuzno. Pogotovu zato što šaljem bitna dokumenta. DHL prema ljudima sa foruma na koje sam nailazila, nudi usluge po nešto višim cenama, dok je FedEx jeftiniji. Mada meni je i dalje pouzdanost i brzina bitna tačka cele priče. Tako da ukoliko neko ima iskustva, značilo bi mi!

Unapred hvala!

Edited by Aki

• Author

Pošto tema već postoji, prosto ću postaviti jedno jako diskutabilno pitanje ovde:

Japan je u pitanju. Treba da pošaljem dokumenta za vizu preko FedEx-a ili DHL-a (iz Srbije). Iskopala sam da je DHL otkupila Nemačka, dok je FedEx i dalje američka firma. Nikada do sada nisam koristila usluge ni jedne, tako da mi je sve ovo jako konfuzno. Pogotovu zato što šaljem bitna dokumenta. DHL prema ljudima sa foruma na koje sam nailazila, nudi usluge po nešto višim cenama, dok je FedEx jeftiniji. Mada meni je i dalje pouzdanost i brzina bitna tačka cele priče. Tako da ukoliko neko ima iskustva, značilo bi mi!

Unapred hvala!

Pozdrav!

Moje iskustvo je bilo vise puta sto Evropa, sto Amerika iz Srbije preko EMS-a u bilo kojoj posti Srbije. Cena za dokumente od 2200-2400 din. Iskreno i u mom slucaju je bio pasos i sve proslo u redu. Nemoj da brines, pouzdani su i brzi. Amerika 5 dana, evropa za 2-3 dana i naravno mozes pratiti kretanje svoje posiljke. Rade i Japan.

Evo i linka: http://www.postexpress.rs/struktura/lat/cenovnik/ems-zemlje-zone.asp

Sa DHL-om i FedEx-om nemam iskustva, dosta su skupli u odnosu na EMS a nista vise pouzdaniji ili brzi od njih.

Nema veze ko je vlasnik dhla ili fedexa, pouzdani su. Ne bih se zezao sa postom, ako ti je hitno da to stigne, izaberi jednu od ove dve sluzbe iako su skuplje.