Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao  ;D

Drugarica i ja putujemo u Indiju, Manipal, pocetkom Jula, na praksu preko IAESTE-a i  ostajemo 3 meseca. Kako najjeftinije da odemo??? Ono sto smo mi nasle je iz Budimpeste do Dubaia preko Wizzair-a, pa Dubai - Bengaloru preko Indigo, pa Bangalore - Mangalore gde bi trebalo da nas sacekaju ovi iz IAESTE-a. Sto bi nas izaslo oko 580 eura po osobi. Ili kombinacija od Dubaia direktno do Mangalore.

Predlozi, sugestije?

Naravno, sve korisno sto se tice Indije?

Hrana, pice ( znam da treba iskljucivo piti flasiranu vodu), vozovi, malarija, vakcine????

Hvalaaaaa  ;D

Zdravo, arh_girl! :) Pre svega, red je da ti kazem da drzavljani R.Srbije prethodno moraju da pribave vizu u Ambasadi Indije u Beogradu, evo sajta http://www.eoibelgrade.gov.in/, informacije o vizama http://www.eoibelgrade.gov.in/pages.php?id=14 Ali mislim da si ti o tome vec obavestena :)

Ne zahtevaju polisu osiguranja, ali moj predlog bi bio da uzmes putno osiguranje, koje doduse i nije toliko skupo, vidi u osiguravajucoj kuci DeltaGenerali, oni su oduvek imali primamljivu ponudu.

Ne znam koliko je cekanje na konekciju, ali ako si strpljiva i pri tom radoznala, moj je prefdog da prihvatis prvi plan ( rutu ) puta. U suprotnom, gledaj sto kraci let da izaberes, a opet da pariras jeftinijoj varijanti.

Svi veci gradovi u Indiji su dobro povezani avio saobracajom, ali zeleznica i drumski saobracaj stalno napreduju, pa nemoj da te cude svakodnevni zastoji i kasnjenja vozova. Savet je da uvek krenes ranije da bi stigla na vreme.

Da li si vozac? Znas li da se tamo saobracaj odvija levom stranom gde je volan sa desne strane, potpuno suprotno nasoj navici? Ako planiras da rentiras, a kasnije mozda i kupis sebi auto ( ne znam da li planiras boravak na duze ), trebala bi prethodno da se naviknes na taj rezim, a, izmedju ostalog, potrebna ti je medjunarodna vozacka dozvola.

Zamena za nas taksi je riksa - autobicikl i odlicna je alternativa taksistima. :) Znas zasto? Vozila su u dosta losem stanju, to ti dovoljno govori.

U Indiji tokom leta padaju monsunske kise i to od juna do oktobra. Stepen kriminala je znatno opao, mogu reci i da je nizak. Za svaku situaciju koja zadesi Indiju, bilo da je vremenska nepogoda i slicno, drzava informise svoje gradjane preko lokalnih TV stanica.

Bitno je da znas i za kodeks oblacenja. Nikako kratku odecu i nikako da se kreces sama u kasnim vecernjim satima. Uvek kraj sebe imaj prisustvo jos jedne osobe ( u tvom slucaju je drugarica :) ).

Pre no sto sam ti tipkao ovaj post, proverio sam i za vakcinacije. Pozeljno bi bilo da se vakcinisete protiv tifusa, hepatitisa A i B, a i od besnila. Malarija, koju si istakla, posebno je izrazena u periodu monsunskih kisa. Ponesi sa sobom Autan, sprej ili u obliku kreme, a pored toga sam ti ostavio i savet za oblacenje ( ponesi duge rukave, nista nece faliti ) i time izbegni ujed tih dosadnih stvorenja.

Sta jos treba da znaas... A, da. Konzumiraj iskljucivo flasiranu vodu, ne kupuj hranu na ulicama i uvek dobro nasapunjaj ruke pre obroka. Pozeljno je da sa sobom imas i antibakterijski gel. Nije na odmet.

Ne znam da li su uveli druga sredstva placanja, ali tada su imali mogucnost placanja Visom i MasterCard karticama, raspitacu se.

Oko cena ne treba da brines. Primera radi, taksi voznja je nekih 5 - 8 eur u zavisnosti od rute i cekanja, a rucak za osobu u pristojnom restoranu krece se od nekih 9 pa do 12-13 eura.

Ponesi sa sobom i kacket/sesir. Temperature su izuzetno visoke, cak do pocetka novembra se krecu do 50-ak stepeni celzijusa ( ubedjen sam da je toliko, iako mediji govore da je maksimum 44 ) . Shodno tome, nadam se da cete biti smesteni u klimatizovanom objektu, u suprotnom - ne gine Vam kratko odevanje. Heh :D

Trudio sam se da ti u nekoliko redova "prenesem" sliku Indije i to bi samo trebao biti podstrek da krenes i uzivas u lepim stvarima koje pruza Indija, poput drugacije kulture, stila oblacenja i nacionalne kuhinje.

Srecan put i lepo se provedi. Pozdrav i za drugaricu! ;)

P.S. Ukoliko imas dodatnih pitanja, sa zadovoljstvom cu ti pomoci. :)

Edited by actor_93

Sta jos treba da znaas... A, da. Konzumiraj iskljucivo flasiranu vodu, ne kupuj hranu na ulicama i uvek dobro nasapunjaj ruke pre obroka. Pozeljno je da sa sobom imas i antibakterijski gel. Nije na odmet.

Auuu bratac...ovo joj je sigurno i baka rekla, tako da nisi morao da ponavljas...

I sve ostalo je u slicnom stilu, pa sam mogao komotno i sve da citiram, ali da ne duzim...

Izvini UN I.Q., neko nije imao ni roditelje ni baku da mu kazu, vec je odrastao u internatu. Ali ti hvala na komentaru, verujem da je od srca.

Edited by actor_93

• 4 months later...

Oko cena ne treba da brines. Primera radi, taksi voznja je nekih 5 - 8 eur u zavisnosti od rute i cekanja, a rucak za osobu u pristojnom restoranu krece se od nekih 9 pa do 12-13 eura.

Pa ovo su cene taksija i restorana u siromašnijim i/ili srednje bogatim evropskim državama. Očekivala sam jeftinije, iskreno.