Jump to content

Featured Replies

Hvala na "pomoći" tipa pametovanja. Jako bih volela da vidim/čujem sve vas kada bi njihovo dete bilo u sličnoj situaciji i isto tako to isto dete pustili u 2 ujutru da se po tako živom gradu snalazi za prevoz, a vi tamo negde delili savete na nekih 2000 km telefonom. Pitala sam da mi neko kaže zakonsku regulativu ako zna, koja su iskustva itd, nisam tražila bukvicu, baš mi i nje potrebna. I mene je šokirala cena, ali je dobijen i račun za to..tako da... no nebitno. kada se nađete u sličnoj situaciji primenite te sve savete na sebi.

Pa i dobro vam je rekla...

Ne verujem da se može nešto izvući na refundaciji taksija, jer kad bi tako refundirali, svi bi unajmljivali limuzine s aerodroma kad im avion zakasni. Ja bih probao da iščupam tih "standardnih" 250-400€ na konto cimanja.

Mutna mi je malo ta priča o višoj sili, šta, Lufthanzi je magla a Britishu nije? Ili su Englezi bolje naviknuti na nju... ::crazy: No dobro, ako ne priznaju, sledeća instanca je "national enforcement body" verovatno zemlje polaznog leta ... samo ne znam gde se tu kotiramo mi kao ne-članica. :bag:

U svakom slučaju, ovde je procedura za žalbe, pa nek je sa srećom... Treba ih malo pritisnuti, teški su na parama...

http://www.aviationreg.ie/air-passenger-rights/complaint-procedure.508.html

Citav dan piskaram po temi, ceprkam po netu, trudim se da pomognem, posavetujem, dajem ideje kako takve stvari spreciti u buducnosti, a i kritikujem(s razlogom). I na kraju, dobijem "zahvalnost".

Van pameti je platiti 230 funti za taksi, cak i u Londonu. A treba biti jos ludji pa te pare refundirati.

Jeste procitali clan 10 u onom pdf-u? Kupujte putno i zdravstveno osiguranje. Kako to da ga cerka i sad nije imala? 

Hvala Daya, 25 po tuđim ledjima ne boli  ništa. Dragance ako ste propratili šta sam napisala, dete je stipendista i u okviru te stipendije ima zdravstveno osiguranje, elem za putno mi iskreno nije ni palo na pamet da postoji, ali ne vidim tamo da se snose troškovi kupovine bilo čega usled zagubljenog prtljaga. Van pameti jeste platiti ali kada je neko tamo u pitanju, da je vaše dete u pitanju još devojčica od 16 god, sigurno nebi ste tako razmišljali..sedi sine tamo još koji sat posle 12 sati jbade po frankfurtskom aerodromu pa kreni metroom. Zahtev za obeštećenje nije iz hira, nije ni meni jasno zašto je toliko naplaćeno, ali račun postoji, a on je napravljen propustom aviokompanije. Hvala Daya još jednom, ovo će me naterati da dobro izučim prava putnika.

Za prtljag je odgovorna aviokompanija koja dovodi do krajnjeg odredista - u ovom slucaju British Airways. Moze se imati pre toga 5 povezanih letova sa 5 razlicitih kompanija i opet se to prijavljuje poslednjoj avio kompaniji.

Apropo tog leta, ja uopste ne vidim da je BA909 obavljen 01. novembra...

Hvala jms_uk , a što se tiče penala za kašnjenje isto je BA ili Lufthansa od koje je kupljena karta? Obavljen je let 01.11. Mada su se i tada desavale cudne stvari na Flight radaru, pojavi se podatak, pa nestane...

Hvala awinaken , loptaju me sa jedne na drugu stranu da je to strašno. Ja ću svakako napisati ako sam nešto uspela, a boga mi neću im sići sa ledja dok ovo ne rešim.

• 3 months later...

Evo kao sto obecah, javljam ishod cele guzve. Za neverovati ali bez problema i nekog natezanja BA joj je refundirao triškove taxija uz komentar da se to podrazumevalo obzirom da je maloletna i koje doba noći je bilo, za otkazivanje leta i koje šta još nisu hteli nikakvo obeštećenje da daju bez obzira što nije bilo samo do magle nego i zbog njihove zbrke sa svim i svačim, kao što nisu ni hteli da joj refundiraju troškove gardarobe obzirom da nije imala račune. Iskreno, više me  je mrzelo da se natežem oko toga jer kada sam videla da su vratili pare za taxi meni je svanulo. Eto toliko...... znači ipak plaćaj kada znaju da su z..i da ćeš terati dalje.

nisam, nisam imala potrebe. Link sam dobila od žene koja je jedino na taj način posle godinu dana uspela da istera pare.Mojoj ćerki su kao iz puške uplatili novac za taxi, ali su joj rekli da ne snose odgovornost za kažnjenje leta i da neće da joj refundiraju gardarobu bez obzira što je kofer dobila posle 6 dana jer nije imala račun. Koliko sam shvatila ove agencije ti odmah kažu da li ili ne možeš da dobiješ obeštećenje. Ako ne dobiješ ništa, onda ni njima ne plaćaš ništa, ako da onda uzimaju oko 25%