Jump to content

Featured Replies

Posted

Mama, kada ćemo na neku drugu planetu, na primer Nemačku?Da li broj članova porodice mora biti obrnuto srazmeran broju novih pečata u pasošu? Da li su mlade mame i tate osuđeni na letovanja na dosadnim mestima sve dok ne pošalju decu na fakultet? Da na (samostalna) putovanja na daleke i egzotične destinacije mogu da se zapute i roditelji potvrđuje nam u intervjuu za Klub putnika Tamara Zidar (29) programer i osnivač “Putospektive”, ali i mama troje dece. Tamara je sa svojim dečacima i suprugom preletela na desetine hiljada kilometara. Trudna je putovala po Africi, ostala bez pelena u sred jednog muzeja na Baliju i bila jedan od onih putnika čijoj bebi počne da raste zub na prekookeanskom letu.Tamara, ti si (između ostalog) i mama i putnik. Kako ove dve stvari idu zajedno?Svi mi imamo onu jednu drugaricu iz osnovne škole koja se po završetku male mature udala i izrađala decu. I svi smo je nekako odmah otpisali. Gotovo, ona se udala, ima decu, završila je život. O čemu bismo mi sa njom i mogli da...

Pročitajte Intervju: Tamara Zidar, programer, fotograf, mama i putnik

Prve pečate u pasošu su dobili već sa 3 meseca što i nije tako impresivno kad pomislimo da postoje roditelji koji idu i sa manjim bebama na put. 

Колико мања може да буде беба од 3 месеца?

Колико мања може да буде беба од 3 месеца?

Pre pet-šest godina ugostila sam porodicu cikloputnika iz Švajcarske koji su krenuuli na put do Hanoja. Sa troje dece u trejlerima. Najmalđe dete imalo je 2 meseca kad su krenuli, najstariji dečak četiri godine a srednji 2. U Hanoj su stigli dve godine kasnije.

Па, мени је импресивно и са 3 месеца, није ми пуно импресивније са 2 или 1 месец... 

Па, мени је импресивно и са 3 месеца, није ми пуно импресивније са 2 или 1 месец... 

Slažem se. Ali meni je impresivno da neko krene sa bebom na put biciklima, i to od par hiljada kilometara. To je baš rizično.

Ali da ne skrećemo s teme - intervju je odličan. 

Odličan intervju i svaka čast Tamari! Moja žena i ja putovali smo po Maroku kada je ona bila u petom mesecu trudnoće i nije bilo nikakvih problema. Naš sin prvi put je putovao sa 3 meseca, a naša druga beba za dve nedelje prvi put ide preko grane... :)