Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav putnici,

Da li neko ima iskustva sa vizama i putovanjem iz Gane u Togo i Benin?

Imam Ganjansku (?) vizu, i zelim da obidjem susedne zemlje, da li sa tom vizom mogu icu u Togo i Benin, ili moram vaditi dodatne vize? Citam na internetu da sa Americkim pasosem viza moze da se izvadi na granici sa Togom, da li je neko imao slicna iskustva?

Hvaala punooo :)

Ne mozes sa vizom izdate od strane Gane da se putuje po drugim zemljama clanice CEDEAO/ECOWAS bez dodatne vize.

Viza za Togo moze da se vadi na bilo kojem granicnom prelazu sa bilo kojem pasosem. Kosta 10.000 franaka (15 evra) za mesec dana. Medjutim, izdata viza vazi samo 7 dana i se mora besplatno produziti u DGDN (Direction Générale de la Documentation Nationale). Razlike izmedju Americkog pasosa i drugih je cena i trajanje vize. Sa Americkim pasosem, viza kosta 15.000, ali vazi godinu dana.

Mozes da izvadis vizu za Benin (ili Niger, Burkina Faso) u Lomeju. Traje 24 sata. Ne secam se tacno koje su cene.

Takodje, mozes da trazis vizu za sve clanice "conseil de l'entente" (savet sporazuma). Jedna viza vazi za Benin, Burkina Faso, Niger, Obala Slonovace i Togo.

Ova viza koja ide za okolnih 5 zemmalja je odlicno resenje...par samo stvari o njoj... Ja kada sam bio (kraj '12., pocetak '13.) mogla se dobiti jos samo u Burkini Faso (koja je mozda komplikovanija za dolazak i organizaciju, ali verovatno najzanimljivija)... Druga stvar u vezi vize jeste cinjenica da vazi samo za po jedan ulaz, pa obratiti paznju da ako se iz Benina ide nazad ka Gani, treba vaditi jos jedan singl ulaz u Togo...