Jump to content

Featured Replies

Posted

Kao sto rekoh zanima me ako se vencam sa Bugarkom da li mogu da dobijem papire u Nemackoj posto je Bugarska u EU. Takodje me zanima ako moze, koja je procedura. Hvala. Pisite i iskustva ako neko ima. Pozdrav

• Author

Kakve "papire"?

Preciziraj malo.

obicnu boravisnu dozvolu koja je kako sam ja cuo spojena sa radnom dozvolom, pa kasnije naravno da je produzim.

Edited by Duya

Ako ona ima dozvolu boravka u Nemačkoj, u tom slučaju i ti možeš dobiti kao supružnik dozvolu boravka.

• 3 months later...

ukoliko ozenis bugarku, procedura za boravisnu dozvolu je daleko jednostavnija nego da si ozenio njemicu ili non-EU strankinju s boravkom u DE. u ovom slucaju vaze EU zakoni a ne njemacki i ti u principu trazis boravak kao clan familije drzavljanina EU

Ukoliko tvoja supruga, Bugarka, nema prijavljeno prebivačište na teritoriji Nemačke, i ako vi samo planirate da radite u Nemačkoj, onda to ne može. Mogu da ti ispričam moje iskustvo, pošto mi je supruga Slovenka, na osnovu nje sam dobio tu njihovu EU ličnu kartu, tj dozvolu za boravak, i sa tom dozvolom imam sva prava kao što imaju Slovenci, e sada Slovenci baš imaju velika prava, što za Bugare iskreno ne znam. Znam da dve moje prijateljice, Bugarke, ne planiraju da vade Bugarske pasoše ( obe su Bgarke po nacionalnosti,i obe studiraju FPN,tj zavrsile) jer po njihovim rečima, nemaju velike mogučnosti sa Bugarskim pasošem..ništa posebno ne dobijaju!

• 1 year later...

pozdrav imam vencanu zenu i dete sa njom zivimo u nemacku imamo registrovani brak u bg i zanima me sta je sve potrebno da uradim da dobijem bugarsku vizu