Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao svima,

ne znam dali je ovo pravo mesto ali imam jedno pitanje:

kako naci firmu koja ce ti poslati garantno pismo za radnu vizu? preturila sam ceo net ne bih nista nasla! ispred ambasade u bg uvek toliko velika masa, svi predaju za poslovnu vizu a ja se samo pitam odakle im te firme...

dali ima neko neki tip za mene?

puno vam hvala unapred!

jaca

radna i poslovna viza nisu isto.

poslovnu dobijas kao rezident srbije koji ide na poslovni put u neku drugu zemlju.

radna viza je dozvola boravka i rada u nekoj drugoj zemlji ciji tom prilikom postajes rezident.

• Author

cao,

okay.. ja i ne znam tacno kako se ta viza zove koju "trazim".

ispred ambasade su uvek toliko ljudi koji dolaze da rade na par meseci... odakle im te firme koje im salju garantno pismo i kakav je to posao? sigurno nije za visoko kvalifikovane... to bi samo htela da znam, kako da nadjem tako nesto.. sezonski rad ili tako.. na mesec, dva...

hvala,

jaca

Poslovnu vizu sa kojom nemas pravo na rad u zemlji koja je izdaje dobijas relativno lako,ako stvarno saradjujes sa firmama iz te zemlje i ako to mozes dokumentima i pozivnim pismom da dokazes,a za radnu vizu iskreno nemam pojma-nikad se nisam ni interesovao.

Znam da se ta radna viza na par meseci nekada popularno zvala "sezonska viza" i da su je dobijali sezonski radnici,uglavnom gradjevinari za Austriju,Nemacku i Svajcarsku.

E sad sta ti treba od papira-najbolje pitaj nekoga ko je ima.