Jump to content

Featured Replies

Posted

Devojka i ja krecemo na put kolima po Srbiji. 

Prvo veliki pozdrav svima, startujem topic ovo mi je prvi put da se uputim na ovakvo putovanje, delicemo slike i iskustva. Ako neko ima nesto da preporuci, nas plan je jednostavan. Karta zakucana za zid, dve tri knjizice o Srbiji, kola, sator, 50k dinara, moja svescica ( od koje se ne odvajam ) dve vrece za spavanje pripor za prezivljavanje ....

Krenucemo po Vojvodini, sve sto imamo zakazano ( i bice ) 2 dana u Kampu u Beloj Crkvi, 4 dana u Vrnjackoj Banji i Regata Drinom. Ostalo smo slobodni da se setamo gde hocemo. 

Mene interesuje paragjalding, planinska iskustva, ali i lov, konji a i devojku slicno....

Iskreno mislimo da se uputimo na kraju i do Crne Gore do kampa Oliva, koji sam nasao kod vas na sajtu, Bice vremena i para valjda za sve.... 

nadam se da ce te mi izaci u susret sa nekim savetima posto nam je ovo prvo veliko putovanje kolima. U sustini bice dobro ali ajde da ne prodjemo pored nekog "Zlatnog Rudnika" a da ni ne znamo o tome. Putovao sam ranije sa Mamom, koja je stvarno veliki putnik i dipl. Istorije Umetnosti iako se sada bavi Ekonomskim poslom. Tako da sto se tice ostati ziv i dobro se provesti tu sam siguran. U strahu sam jel bice tesko pratiti njene stope sto mi je u krvi nekako i na to sam navikao. Ima ona saveta al ajde da probam i ja sam... 

Puno pozdava od Marka i Aleksandre ( iako ja ovo pisem dok se ona pakuje jel ) pa se cujemo a i vidimo ako je neko po Srbiji i Okolini ovog Leta! javite se Obavezno!

Јој, тешко је предложити нешто :)

Можда од Беле Цркве до Банатске Паланке (ту близу), па скелом до Рама, тврђавица у Раму, а онда Костолац односно Виминацијум, Пожаревац је леп за прошетати, а одатле... једна варијанта Велико Градиште - Голубац - Доњи Милановац - Кладово - Неготин - Зајечар - Параћин, друга Петровац на Млави - Крепољин - Жагубица - Борско језеро - Бољевац - Соко Бања - Крушевац :)

Ja sam pre tri godine napravio lep krug, sličan ovome koji je Relja predložio samo što smo se mi posle Zaječara spustili na Knjaževac, Niš, Prokuplje, Djavolja varoš, Kopaonik, Raška, Novi Pazar, Bijelo Polje, Nikšić, Trebinje i Herceg Novi...nismo kampovali već nalazili smeštaj preko sajtova za popuste i nigde nismo plaćali noćenje više od 5-6e po osobi.

По мени најлуђа рута би била Зајечар - Књажевац - Кална - Пирот - Димитровград - Звоначка Бања - Бабушница - Свође - Црна Трава - Власинско језеро - Босилеград - Бесна Кобила - Врање, с тим да је пут од Босилеграда до Врања одличан макадам до Бесне Кобиле, односно Криве Феје, али рачунајте да пут траје 2,5 сата, али природа је невиђена :)

• Author

Uh evo sklopio sam rutu pa cu da pustim. Iskoristio sam onu putovinu dunavom od bele crkve ( hvala za skelu kod rama) pa sam ispratio relju od Zajecara jel sam hteo da vidim Djavolju Varos pa cemo odatle za Vrnjacku Banju i onda do Tare preko Zlatibora, Pozege i Uzica jeste da malo skrece ali valjda vredi ta Djavolja varos. Stizemo taman na regatu ako ste tu javite se. Ja bih najradje produzio do HN ali se bojim oko benzina. A i finansije su malo losije ide samo nas dvoje kolima. Relja kolko ste vi potrosili na ruti goriva? Mozda bih se okupao u moru.

Хм, Зајечар - Ђавоља варош... можда је најбоља рута Зајечар - Књажевац - Сврљиг - Ниш - Мерошина - Прокупље - Куршумлија.

Од Куршумлије на Блаце, Брус, од Бруса на Александровац, затим Стопања, и ето те у Трстенику, а ту је и Врњачка Бања. Та Александровачка жупа је рецимо прелепа, и од Бруса и према Стопањи (дакле не на Крушевац) где имаш гомилу тих плантажа трешања, винограде... 

Чим дођеш до Дунава требало би да имаш лепе плаже, белоцркванска језера, Сребрно језеро, Голубац, Милановац, Кладово... 

Зависи шта возиш, ако није неко бесно ауто и ако не јурцаш, неких 6-8л на 100км.

• Author

E pa to mi je i bio najveci problem, vozim klia 2 malo modernisanog od 1.2 kubika. Przi i do 6/8 litara gazim ga ko floyd ili finski kako umem i ispod 4 . Razgazen je, mnogo ga je keva vozila te Nemacka, Francuska, da ne davim. Para se ima za tu rutu po dunavu iskreno na to sam zaboravio kada sam se planirao retko ko prica o tome jel zna se da je tamo los put. Poslusacu tebe a i gps kada budem trebao za Vrnjacku Banju. Javicu se jos gde sam mislio da spavam na tom putu, biram pretezno kampove i seoski turizam pa da preporucis nesto :D

• Author

U vrnjackoj Banji imam 4 dana odmora uplaceno pa odatle za regatu i visegrad. Iskreno tome se nadam, valjda je dobro tamo. Nisam za pijanke i zurkovanje ali volim organizovana mesta te nesto lepo za videti u pojesti, cuti i tako....

Све зависи, и ја имам клиа, али ако га не форсираш преко 100 троши ко кандило :)

Дунавска магистрала је била сасвим пристојна, тј. није уопште био лош пут кад сам ја пролазио, има томе година и по, али не верујем да је пуно пропао. 

Од Зајечара имаш више варијанти, најбржа и најдосаднија варијанта је Зајечар - Бољевац - Параћин па аутопутеом до Прокупља, ова коју сам ти предложио је ок јер Књажевац је скроз пријатан градић, а у Сврљигу пробај вешалицу на метар у ресторану "Камионџије" :) Неко правило је да се једе тамо где видиш паркиране камионе, јер они знају где је добро обилно и јефтино :) Јео сам у неком ресторану у Разбојни где сам био једини гост, и данима ми је требало да ме прође тровање храном :)

Имаш и варијанту Зајечар - Бољевац - Соко Бања преко Ртња (пут је лош али није страшно) - Алексинац - аутопут до Прокупља (мада постоји и пречица Алексинац - Прокупље, али је захебано :) ), или ЗА - Књажевац - Соко Бања, с тим да имаш пар лоших деоница између Књажевца и Соко Бање, али је прелепо за коју год варијанту да се одлучиш :)

За смештај погледај туристичке организације општина, имаш масу људи који издају собе на том потезу око Дунава, ја сам спавао код једне баке у Костолу, то је прво село од Кладова према оном "врху Србије", ништа посебно али пријатна жена, а хотели су у Кладову прескупи :) Мада имаш и некакво омладинско одмаралиште, камп, али ту нисам био. Код Кладова препоручујем рецимо Влашку кућу, у једном од тих села од Кладова кад се крене према том "врху" (дакле не према Неготину). 

http://www.toom.rs/?mainAction=showPage

http://www.tookladovo.rs/

http://www.toknjazevac.org.rs/

Сад се сетих да и Брза Паланка (између Кладова и Неготина) има некакве плаже... ако буде лепо време, можеш да се купаш комотно :)

АКо будеш ишао у Соко Бању, тамо свако издаје собе, по разним ценама, можеш свашта да нађеш. 

Имаш на нету гомилу тих сеоских смештаја, за кампове нисам стручњак :)

http://www.androidvodic.com/info_kladovo_kampovi_kamp-mirocka-voda#Kamp+Miro%C4%8Dka+voda+Kladovo

Заборавих, мој брат сваке године иде на Вишеградску регату, и задовољан је, ваљда је ок иначе не би ишао редовно, јел :)

• Author

Hvala ti puno relja, bicemo po istocnoj srbiji, trenutno smo u SM pa se javljam, odustali smo od satora bukvalno nemam gde ovde da ga nabavim.