Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima!

Za dve nedelje planiram put autostopom do Amsterdama preko Praga. Interesuje me da li je realno ocekivati da se deonica izmedju Praga i Amsterdama moze preci za jedan dan?

Gledajuci na Viamichelinu rastojanje je oko 900km i put bi trajao oko 9,5h. Poznato mi je da na nemackim autoputevima nema ogranicenja brzine, pa racunam na njihove supermocne masine. U teoriji, ako bih krenuo iz Praga oko recimo 7-8h i pridrzavao se svih onih upustava za stopiranje po EU (pumpe, kamioni, napisana tabla...) mogao bih uz malo srece da stignem lagano, ali mene interesuje ima li neko konkretnog iskustva sa tolikom deonicom kroz Nemacku? Takodje me interesuje ima li razlike ide li se preko Hanovera ili Dizeldorfa ili je potpuno svejedno, tj. treba hvatati sta prvo naleti?

Imam dosta iskustva sa domacim autostopom, ali ne i sa medjunarodnim, tako da... svaki savet je dobrodosao. :spot:

Pozdrav svima!

Za dve nedelje planiram put autostopom do Amsterdama preko Praga. Interesuje me da li je realno ocekivati da se deonica izmedju Praga i Amsterdama moze preci za jedan dan?

Ima mnogo faktora koji uticu na to,pa je neku tacnu procenu tesko dati (valjda zato i niko ne odgovara na temu).Moguce je tu deonicu odraditi u jednom danu,ali mislim da bi ti za to trebalo vise srece.Bolje planiraj 2 dana.Pa ako se desi da stignes ranije - samo ces biti u plusu ;)

• 1 year later...

Da jeste,ako je leto i ako se izvučeš iz Češke do recimo 13h.

Nemačka je jedna od boljih zemalja za stopiranje(moje iskustvo)!

Iz Praga je malo zeznuto uhvatiti prevoz.Pumpa je bila prometna,MCdrive,caffe,sve kako treba ali opet trebalo nam je nekih 4 sata.Negde oko 14-15h uspeli smo da nadjemo prevoz.

Išli smo pravcem(tako nas je put odneo)Drezden-Lajpcig-Dortmund i bilo je super lako.

U 23h bili smo u Nijmegenu.