Jump to content

Featured Replies

Posted

Eto tako, kako i sam naslov kaze. Jos jedan Crnogorac, mada ranije potovao u svrhu posla mnogo, sada to zelim da prenesem na neki "licniji" nivo.

Naime, ime Filip, godina 27 iz grada Podgorice. Ozenjen, otac djeteta.

Pocecu ovako, ranije, u nekoj drugoj mladosti sam prilicno dosta putovao, ali to su bile putasestvije poslom, i obicno u zemljama koje necu posjetiti kao random turista, vec moram biti po malo fanatica (recimo).

E sad ej doslo neko moje vrijeme, kada bih zelio otici na jedan djir ovom nasom planetom... Mada, svi vec znamo da to nije ni malo lako, ni malo jeftino, i da traje dugo dugo. Isprva sam zelio uci u program volontera, i putovati od mjesta do mjesta, koliko me to bude dalo nositi.

Ono sto je moja neka ciljna grupa jeste putovati, raditi, mozda i nesto malo zaraditi, ali i jednog dana kada nadjem TO mjesto, tu i ostati i dovesti porodicu. Malo preambiciozno rekli bi, ali zasto da ne.
Ja sam jedan od onih "negativnih" ljudi, koji jednostavno nisu zadovoljni "give-get ration"-om... Ukratko, nakon zavrsetka Vojne Akademije u Izraelu, sluzio sam vojni rok aktivno 4 godine. Za te 4 godine, promijenio sam mnogo baza, vidio mnogo s*anja, ali isto tako vidio i sakriveni raj nase planete.
I ne, nisam zadovoljan zivotom koji sada imam, jer iako imamo mnogo bolje standarde od 90% africkih zemalja u kojima sam boravio, mi nemamo taj "bezbrizan" nacin zivota. To je ono sto mi nedostaje.

Neka prva ciljna grupa sada mi je da se uputim ka sjeveru Evrope (Norveska), i to sto sjevernije, tamo setati, traziti volonterske poslove u zamjenu za hranu i smjestaj... Da pokusam, vidim kako to ide, mozda ta zima i ne bude tako strasna... A onda, nakon toga, polako na Istok, pa ka jugu... Indija, Burma itd... Gdje me put nanese. S time sot bih zaista zelio da nekada u zivotu zivim u Japanu. Ali to su za sada samo snovi.

Mozda neko od Vas zna nekog iz Japana ko je voljan da ponudi posao, sa stokom, na farmi, na gradjevini, negdje u onim zabacenim vijencima Japana? Da cuavam, pazim, odrzavam kucicu... Ah, san i dalje.

Manje vazno. Ono sto cu reci jeste da planiram putovati auto stopom, ili MOZDA biciklom (mada razumijem da sada treba kupiti skupo biciklo za taj podvig).

Vremena imam, iskustva sa takvim putovanjima NEMAM... novca imam nesto, nekih 2500 Eura, sto bi trebalo da mi bude dovoljno makar za prvu ruku?! Valjda nadjem usput i po neki poslic...

Sposoban jesam, snalazljiv, marljiv (4 godine aktivno specijalna jedinica za ekstrakcije).

Eto, ne znam, pocnite sa savjetima i pitanjima odakle god zelite, ne sumnjam da sam preskocio mnogo detalja, ali, prvi mi je put, valjda se prasta.

Svako dobro!

• 10 months later...

Prijatelju mnogo me zanima da li si otišao na taj fantastični i dugoplanirani "djir" i počeo polako da ostvaruješ svoj život iz snova? Iskreno se nadam da jesi, obzirom da i sama imam slične ambicije pa mi je potrebna samo informacija da se nekome zapravo to i ostvarilo :clap:

Sve najbolje, pozdrav

Postoji sajt Srbijadotokija uglavnom jedan cikica ga vodi sa nasih prostora pa bih mozda njega mogao da kontaktiras sto se tice Japana. 

Mozes da pratis i njegov blog koji azurira svakodnevno