Jump to content

Featured Replies

? ?Definitivno na Trem, bar što se mene tiče! Odavno želim da se popnem tamo. Ne brini zbog smeštaja, nama stvarno ne treba mnogo, samo da je relativno suvo i da može da se prostre vreća. Ako neko ima dvorište, možemo poneti i šatore, da se instaliramo u bašti i grickamo povrće :)

? ?A ako bude kiša... e onda ćete vi Nišlije morati da osmislite neki kulturno-umetnički program. Mali je problem to što ne možemo ni otprilike znati koliko će ljudi doći, ako planiramo CS i HC... možda bi trebalo već sada poslati pozivnice i zamoliti ljude da potvrde ako su makar 50% sigurni da bi došli, pa da znate sa čim da računate. Koliko prasića zaklati itd :)

Narode, da li postoji mogucnost  da se obidje Djavolja Varos?

..... Sto se tice smestaja , meni sator sasvim ok  solucija za prenociste! A ko nema sator , raspodelice se sa onima koji imaju  ! Kod mene ima jedno mesto, a ako i Mateja krene ima i kod njega. U tom slucaju bi tebalo da se organizujemo i da vidimo sa kojim kapacitetima satora raspolazemo i da se organizujemo po gradovima tj atarima zbog bolje  koordinacije. Evo ja  predlazem sebe za  Mastera u Beogradu...... trebace mi i zamenici.

Evo pozdravlja vas moja sestra koja mi viri preko ramena  :-D

Bejah tamo!

Doduse, pre 3 godine - ali to ne menja stvari!

Mogu vam reci da je tamo fenomenalno! Nas je posluzilo i vreme, pa je dozivljaj bio potpun! Necete verovati kako izgleda Djavolja Varos na zalasku sunca, dok se sami ne uverite!

U svakom slucaju, put od Nisa do tamo je ocajan! Mi smo se klackali 3 sata do tamo i 3 nazad! Tako da dobar deo dana izgubis u putu! Ali mi je drago da sam bio!

A Maj mesec meni ne odgovara za okupljanje, jer sam tad u Grckoj i Makedoniji, al nesto mi govori da cete se snaci i bez mene! :-D

Stefa

Jao stefo stefo .. ne prijavljujes te puteve ... ccc ... Elem ... ja mogu da ugostim jednog coeka da spava na krevetu i eventualno jos nekog da spava u vreci za spavanje. I aj sam za trem. Djavolja varos je ipak malo daleko a u ovo doba godine je dan jos uvek kratak!

a sta da odemo negde gore u planinu i otvorimo satore i tamo prenocimo?

kaze mi drug da je izlazak sunca gledan odozgo nesto nezaboravno, on je iso pa je pod utiskom.

ja bi trebalo da mogu da nabavim jedan poveci sator od tetke koja ga ne koristi vec godinama, koliko se secam, bio je za 4 osobe :)

Vec postoji ekipa za splavarenje, tako da ce se sigurno odigrati!

Sada.... sto nas je vise, to ce biti bolji provod!

Ja idem sigurno, a i moja ekipa sa faxa ce nam se pridruziti!

e, ajde dosta priche o prvom maju na ovoj temi. prokleti spameri, nemoj da vam brishem postove :-D

evo shta je definitivno i skoro konachno, naravno, ako se vecina slozhi:

Okupljanje u Nishu, 13/14.Maj 2006, ST,HC,CS  [ver. 1.0.beta]

Znachi, u subotu, prvog dana, okupljanje je u gradu, dolazi ko hoce i kako hoce, nakon okupljanja i cega vec, oni koji zele, ako ima takvih, idu busom/pesice ili kako god (ovo ce da se precizno utvrdi na dan pre okupljanja, obavesticu vas na licu mesta) do mesta gde cemo da otvorimo satore, i prenocimo, kako bi sutra dan u nedelju, odradili uspon na Trem, najvishi vrh Suve Planine (1808m). Mesto gde bismo kampovali zavisi od toga kojim autobusom odemo dokle, koliko nas mrzi da pesacimo u subotu, i tako to.. Ja mislim da je uvek bolje da se kampuje sto blize sutrasnjem cilju, tako da bi bilo idealno da budemo negde na planini, ali to cemo vec da vidimo, ono sto je bitno jeste da kako god uradili, bice ok.

Dakle, okupljanje u Nisu, mislim da je najbolje negde u vreme ruchka, jer mi (sto idemo na Trem) ionako moramo da posle toga nastavimo dalje, pa sto pre ovo zavrsimo, to za nas bolje. Ja predlazem da skup bude zakazan za oko 13h do 13:30h, jeste da ce mozda da bude vrucina, ali sta da se radi. Mislim da je najbolje mesto za skup tvrdjava, tako da predlazem da se okupljamo na onim klupicama koje se nalaze ispod one kuce u kojoj su planinarska drushtva a iza one galerije i prodavnice suvenira, tj, kad se udje na glavnu kapiju tvrdjave (koja je u samom centru grada), ide se pravo dok se ne naidje na mali drveni mostic sa desne strane, i tu smo na tim klupicama. To je otprilike 45 sekundi hoda od kapije, i ne moze da se promashi :) U toj hladovini bi sacekali do npr. 14h, ili kako se dogovorimo, pa onda mozemo ili tu, ili u neki od kafica u tvrdjavi, ili unutar planinarskog doma gde takodje posluje neki kafic valjda.

Vi shto putujete vozom iz pravca Beograda, imate voz koji dolazi u Nish u 12:35h, a cini mi se da polazi iz Bgd oko 8:30. Mislim da vam je to najbolje resenje, ako hocete vozom. Autobusi idu cesce, od Beograda do Nisha treba oko 3 sata busom. Kada budete stigli, ako hocete, mozete autobusom da dodjete do centra, stanica vam je preko puta zeleznichke, a hvatajte koji god autobus zelite, mislim da skoro svi gradski autobusi sa te stanice idu preko centra. U Nishu se autobusi prepoznaju po imenima ulica/naselja odakle bus polazi i gde ide, a ne po brojevima, pa sa te stanice mozete slobodno da udjete u linije: Z.stanica/Somborska, Z.stanica/Duvanishte, Cele Kula/Ledena Stena, Nishka Banja/Novo Selo. Centar ce valjda lako da ocenite gde je, ako vas i to mrzi, trebalo bi da je na 4.toj stanici odatle =] E da, ako udjete u neki privatni bus, verovatno morate da platite kartu (30.dinara), a u NishEkspresovim autobusima ne mora ako nema kontrolora, a ako ima, hm, valjda nece da ih bude. Prepoznacete privatnike po registracijama, nisu registrovani na NI tablice, niti su 'dupli' autobusi vec ovi obicni mali.

Ako dodjete autobusom, glavna autobuska stanica je bas pored tvrdjave, valjda je suvise lako da se odatle pronadje ulaz. Tj, intuitivno krenite levo pored Zelene pijace, i za nekoliko minuta ste onde gde treba.

Mozda ce neki da kazu da preterujem u ovolikom detaljisanju, ali ajd kad sam zapoceo.

E, onda, ko zeli da ide u planinu da tamo kampuje, ide to isto popodne. Videcemo kad, zavisi od autobusa. Potrebno je da ima dobru volju, da ponese neko alkoholno pice, neku hranu ako hoce, mada samo ono prvo je obavezno, i da, shator i sta vec uz to ide.. Sad, ne znam kako cemo da se organizujemo sa shatorima, al ko shto kaze onaj lik na reklami za kredite: ostali problemi ->reshice se..

Cenim da cemo da uspemo da uhvatimo neki bus do Donje Studene, tj. sela od koga ima oko 3 kilometra do Bojaninih voda, mesta gde je bio (pa je izgoreo u pozaru) planinarski dom. Odatle postoje obelezene staze koje vode do vrhova i po planini. Bilo bi idealno dobro, ako bismo imali dovoljno vremena, da odemo shto vishe u planinu, nadjemo neki proplanak ili shta vec, i tamo postavimo shatore. Kazu da je izlazak sunca gledan odozgo posebno jako iskustvo. Kako god bilo, gde god da kampujemo tu noc, bice vise nego dobro, nadam se.

Ako nema busa da tog sela, verovatno ima do Jelashnice, sto je oko 7km pre. Odatle mozemo pesice kroz Jelashnichku klisuru, u kojoj mozemo da postavimo satore, za shta postoji i uredjeni prostor, a postoji i mogucnost da necemo da budemo jedini, sto je valjda dobro :) U tom slucaju, sutra bi morali da pesacimo nesto duze, ali sta se mora nije tesko :)

Naravno, ko god hoce da ide na Trem, a ne zeli da kampuje, dakle odnosi se najvise na ljude iz grada i okoline, moze da dodje u nedelju ujutru pa idemo zajedno. To cemo da se dogovorimo vec.

E sada, ako bude neko bas ekstra ruzno vreme, ne znam, videcemo sta svi misle na licu mesta pa shta bude =] valjda nece, ipak je maj mesec.

e tako, to bi kao bilo to.

Ajde ovako, ja cu da napisem za HospitalityClub i CS nesto poput ovog, da prosledimo na mail/pp, ali ko shta ima da doda/izmeni/predlozi itd itd, daj ovde napisite, pa da znam, i sutra uvece npr. da to napisem za tamo.

i da, ako ima neko bolji/interesantniji plan za ova dva dana, daj da cujemo, al shto pre.

Brate mislim da je plan super. Samo bih dodao jednu izmenu ... tj. dopunu u vezi okupljanja. Onaj ko dolazi u Nis po prvi put moze dan, dva tri ranije da nam posalje mail da kaze u kolko stize pa ce ga neko od nas sacekati na autobuskoj ili zeleznickoj stanici i dovesti do tvrdjave, do mesta okupljanja ... cisto da ljudi nebi lutali po gradu. Ako neko kasni iz bilo kog razloga ima moj i tvoj mobilni telefon u ranijim postovima pa moze da posalje sms ili da pozove kako bi ga sacekali. Dobro bi bilo da vec 10. znamo ko sve dolazi kako bi organizovali transport. Moja je velika zelja da upoznam sto vise ljudi, narocito Novosadjana (neznam zasto ali su mi nekako mnogo drgai). Acketa ti si tu na prvome mestu, lepe stvari sam cuo o tebi! Aj pa se vidimo dobri ljudi!

ma ja reko, valjda je ovo klub putnika, ako isti uspeju da se zagube po Nishu, nek se odma bace u Nishavu naglavachke :)

ali ok je, dodacemo i to u pozivnicu =]

• Author

Iako sam pokrenuo inicijativu, ja imam utakmice vikendom, tako da je promena sa 12. na 13. inkompatibilna sa mojim rasporedom :)

No, da ne kukam vise, potrudicu se (citaj: probacu da otkazem/pomerim utakmice) da se nacrtam u 14h u subotu u Tvrdjavi, a za pohod...  :cry:

Dotad cemo se cuti, od 1. maja sam na Zlatiboru pa nisam dostupan ni za rostiljanje, a Marko ili Kika mogu da mi se jave na [email protected].

I da ... nemojte vozom .. sporiji je mnogo od busa a cena karte je ista ... a sto se tice stopa ... samo napred ... to je lepsa avantura ... a i ... ustedecete pare za sladoled! :)

Ko je za autostop do Nisha a ko za bus ili voz?

Ima li potreba da se deklarisem ?

Autostop definitivno!  :-D

evo, ovo cemo da posaljemo na HC i CS, znachi, Kiko, copy/paste i salji.

ovaj deo na engleskom je za HC forum, a i oni napominju da je fer da se ipak kolko tolko prevede sta se salje masovno :) a to sto mi je tarzanski engleski, to je moja privatna stvar :)

---------------------------------------------------------------------------------

Dakle, u ime Kluba Putnika Srbije (www.klubputnika.org) i svoje lichno ime, zelim da sve vas, chlanove HospitalityClub-a iz Nisha, okoline, i one koje se tako osecaju, pozovem na prvo a vec tradicionalno i jubilarno OKUPLJANJE, koje ce ovaj put okupiti lokalne clanove HospitalityClub-a, CouchSurfing-a, i naravno, SerbiaTravelers-a odakle nam stizhe prilichno jaka ekipa (celokupni upravni odbor, kompletna disciplinska komisija i sindikalni lideri :)

Termin je vikend 13/14. Maj, pa planirajte na vreme.

Znachi, u subotu 13.tog, tj. prvog dana, okupljanje je u gradu, preciznije u tvrdjavi, na onim klupicama iza one prodavnice suvenira a ispod planinarskog doma, i to od 13 do 13:30h. Valjda je to najbolje mesto jer ima hladovine, klupa, zelenila, a i wc je blizu :) Kad se skupimo, selimo se ili u neki kafic u tvrdjavi, ili ispred planinarskog doma (tamo beshe isto neki kafic?) ili ostajemo tu, svejedno.

Znachi, dolazak je neobavezan i ne naplacuju se ulaznice :) Ko hoce da se medjusobno upoznamo, poprichamo itd nek svrati :) Posebna napomena vazi za sve chlanice da, radi reciprociteta i opshteg dobra, pokushaju da nagovore bar po jednu drugaricu koja nije chlanica ni jedne od spomenutih organizacija da svrati.

E sad, drugi deo. Mi tu neki sa SerbiaTravelers-a (dalje u tekstu: sa ST-a), idemo na neko kampovanje do Suve Planine, sa ciljem da tamo ostanemo preko noci, i da u nedelju ujutru, tj. sutradan rano izjutra, odemo do Trema (1809m). Ko god hoce da nam se pridruzi, dobrodoshao/la je. U principu, dogovoricemo se na licu mesta kada se krece put Suve Planine, ali okvirno, pre okupljanja znacemo kada ide zadnji bus za D.Studenu, odakle bi otisli do Bojaninih Voda, i, ako smo u mogucnosti, josh vishe, jer od vishka glava ne boli.

Ako neko zeli da nam se pridruzi sutra ujutru (npr. varijanta da dodjete svojim kolima), dobice broj mobilnog od nekog od nas, pa cemo da se obaveshtavamo gde smo i tako to..

Dakle, skup, bar za nas koji odmah idemo na planinu, traje sve do tog zadnjeg busa :) Ko hoce da nam se pridruzi, treba da ima sa sobom neku opremu, tipa alkoholno pice i bilo koje meso, a shator i vreca za spavanje su takodje pozeljni, da ne kazem obavezni =]

sve shto vas eventualno interesuje, pitajte u priv. porukama

Marko (mpetrovic)

epa to je to, vidimo se :)

----

so, in the name of Serbia Travelers Club (www.klubputnika.org), and in my personal name, I would like to call all of you, members of Hospitalityclub from Nish, vicinity, and all HC members as well, for very first and still traditional-to-be meeting, this time with local members of HC, Couchsurfing, and off course, SerbiaTravelers, in Nish, south-eastern Serbia.

Meeting date is set on 13/14. May, that's weekend.

So, on Saturday 13th, meeting will be inside the fortress in downtown area, from 13h - 13:30h. where we should meet and go to some bar inside the fortress yard, or whereever we decide.

Second day is reserved for hiking in Suva Planina mountain, where we should camp in the night between 13/14th, and try to climb on Trem, it's highest summit of some 1809m. This hiking is originaly planned for ST members, but whoever wants to join us, is welcome. It is only necessary to bring is some alchool and meat (ok, food :), but to be honest, you'll need a tent and sleeping bag too :) We are heading to our camping place just after the meeting, and that depends from last bus' departure time to our destination.

hope seeing you there...

Drago mi je sto ce se ovako nesto desiti, a krivo mi je sto cu to propustiti!

Dobro dosli ste u Nis, i nadam se da ce vam Kika i ostala kompanija pokazati pravo juznjacko gostoprimstvo!

Lep provod!

potpuno se slazem... autostop definitivno...  clap.gif' alt=':clap:'>

Nish expres koji ima najvishe polazaka za Nish iz NS-a nema nikakve povlastice na indeks ili bilo kakve studentske kartice...

a voz nije skup ako se neko odluci vozom.

90dinara je do Bg-a za imaoce euro26 kartice a do Nisha je mozda joshmax 200din

Ima li josh zainteresovanih?

:party:

Guest
This topic is now closed to further replies.