Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko ima iskustva ili zna da je neko sa srpskim pasošem u skorije vreme pokušao da je dobije?

Informacija iz sekcije Vize na KP da mogu da apliciraju samo Indonežani i oni koji imaju indonežansko državljanstvo izgleda da više nije tačna, jer na zvaničnom sajtu ambasade u Džakarti postoji spisak dokumenata za nedržavljane Indonezije koji apliciraju u Džakarti kao i formular koji treba preuzeti.

Pitala sam u malezijskoj ambasadi u Beogradu za info i eventualnu pomoć, ali sve što mogu je da mi izdaju vizu u BGD-u ako me odbiju u Džakarti (da im pošaljem pasoš).

Od dokumenata imam sve što traže osim avionskih karti i pozivnog pisma iz Malezije. Nameravam da idem na Bruneje, tako što bih prešla ferijem koji plovi iz Džakarte do Pontianjaka na indonežanskom Borneu, a odatle ima put do Seriana gde ću preći u Maleziju. Imam pozivno pismo sa Bruneja, iz kog se vidi da ću izaći sa Bornea i ući na Bruneje kopnenim putem, da bih posetila prijatelja, a potom opet ući u Maleziju. Iz MAlezije bih kasnije verovatno letela na FIlipine ukoliko dobijem filipinsku vizu, za koju takođe traba da apliciram iz Džakarte.

Ne znam da li da se cimam i pravim fake avionske karte pošto traže da budu potvrđene. 

Vodi samo racuna da ce ti trebati viza sa vise ulazaka (za nju moras imati kopije karata koje potvrdjuju sve ulaske i izlaske) i da ti za ulazak u pokrajinu Sarawak treba neka posebna dozvola. Nisam siguran da li traze neke dodatne papire ili samo moras da naglasis prilikom apliciranja. Srecno :)

Znam da je meni trebala potvrda boravka u Indoneziji (KITAS) i potvrda da ću se vratiti u Indoneziju iz Malezije pre par godina. Jedino znam da je Nenad na neku prepirku i zvanje ko zna kakvih brojeva iz Bruneja dobio vizu za Maleziju ali to je jedan  redak slučaj koji znam. 

Malezija se drži tog pravila da ukoliko ti treba viza, moraš da je dobiješ u svojoj državi ako si turista. Ja sam zbog toga letela iz Indije u Srbiju 

• Author

Odgovaram preko mobilnog pa se unapred izvinjavam zbog eventuslnih brljotina.

@Mendoza, ja putujem biciklom i ne mogu da nabavim dokaze o svakom ulasku i izlasku. Za Bruneje se na granici uzima tranzitna viza koja vazi 72 sata, sto je meni vise nego dovoljno da prepedalam njihovo najduze parce.

Provericu za te dozvole.

@Cruela, sad i na sajtu ambasade u Bgdu pise da ne mora licno da se aplivica za vizu, tsko da cu u najgorem slucaju poslsti pasos iako m i se to ne mili.

A prilozicu im dokaze da sam odsutna dugo iz Srbije. A mozda uspem da dobijem i neku pomoc od nade ambadade u Dzakarti i nekih ljudi do kojih pokusavam da dodjem. Dobro je znati da ju je neko dobio - to znaci da je ipak izvodljivo.

Hvala vam na komentarima i informacijama :)

Odgovaram preko mobilnog pa se unapred izvinjavam zbog eventuslnih brljotina.

@Mendoza, ja putujem biciklom i ne mogu da nabavim dokaze o svakom ulasku i izlasku. Za Bruneje se na granici uzima tranzitna viza koja vazi 72 sata, sto je meni vise nego dovoljno da prepedalam njihovo najduze parce.

Provericu za te dozvole.

@Cruela, sad i na sajtu ambasade u Bgdu pise da ne mora licno da se aplivica za vizu, tsko da cu u najgorem slucaju poslsti pasos iako m i se to ne mili.

A prilozicu im dokaze da sam odsutna dugo iz Srbije. A mozda uspem da dobijem i neku pomoc od nade ambadade u Dzakarti i nekih ljudi do kojih pokusavam da dodjem. Dobro je znati da ju je neko dobio - to znaci da je ipak izvodljivo.

Hvala vam na komentarima i informacijama :)

snezana, ja i ortak smo dobili malezansku vizu u dzakarti krajem 2009, i to smo je dobili od danas za sutra, mada je trebalo da se ceka 2 dana...ali iskukali smo..niko nam nije pravio nikakav problem. Ponovo sam vadio malezansku vizu 2013, u istoj ambasadi, i isto nije bilo nikakvih problema.....nisam imao nikakvo povizno pismo, samo avionske karte kao dokaz da napustam maleziju, i rezervisan hotesli smestaj,u pitanju su bila 2 nocenja...dali su mi vizu na 30 dana, s tim sto su mi prvi put dali vizu na 15 dana, a trebalo je da ostanem 3....

e sad, za sarawak treba posebna dozvola, nju ni jednom nisam trazio u dzakarti, tako da ne znam kako bi bilo po tom pitanju...

btw, takodje vec godinama slusam na ovom forumu kako malezija ne izdaje vize ovde onde.....pravo da ti kazem, malo mi je muka vise od toga...i uopste ne znam gde su ti ljudi koji to pricaju, bili , da li su uopste licno isli u ambasadu ili smu se samo raspitivali ili stagod...

sto se mene tice licno, a i ekipe koju znam, a koja takodje putuje po jugoistocnoj aziji non stop, nikada se nista slicno nije desilo u malezanskim ambasadama, da su nas odbili iz nekog razloga...ja licno u pasosu imam bar 15 malezanskih viza u zadnjih 5-6 god, i vadio sam ih bukvalno u svakoj zemlji jugoist. azije, i to ne samo u ambasadama nego i konzulatima, koji nisu u glavnim gradovima...negde je bilo vise cimanja, u smislu da su nam drzali pasose po 7 dana, cimali za papire itd, negde nije bilo nikakvog cimanja...ali nigde me nisu vratili, ni mene ni jedno od tih 7-8 ljudi koji su stalno u tim krajevima...

svi znaju da ja ne gotivim bas maleziju, ali sto se ovoga tice, neistina je da vracaju ljude samo jer nisu rezidenti u tim zemljama....

mozda su kruelu iscimali za tu potvrdu boravka, ali ja kapiram da je ona sama to trazila raspitujuci se po ambasadi sta i kako...znas i sama kako ljudi sami sebe mogu da skenjaju, kad previse " cackaju mecku" i raspituju se previse....

ali ajde, nek se pojavi neko ko je licno bio u nekoj od ambasada, i receno mu je da ne moze da dobije jer nije rezident.......

udjes lepo u ambasadu, cutis, ne pitas nista, predas papire za koje znas da traze i to je to.....nece ni oni tebe cimati...i naravno, lep osmeh flowers::

Edited by bam-bam

• Author

@Bam-bam, hvala veliko. Moraću da bukiram tu kartu iako mi je to rizično, pošto ne mogu da budem sigurna ni za datum, ni za to da ću dobiti filipinsku vizu kao ni za malezijsku. Ili da sačekam sutra kad apliciram da vidim da li će mi tražiti? Naime, prilažem im kompletan itinerer - gde idem ferijem, gde bajsom, gde avionom, kao i spisak hostela u kojima nameravam da noćim. Pretpostavljam da ako hoće da mi daju vizu, da će me iscimati da im nabavim karte i potvrde za sve to, pa onda to mogu i da uradim. mislim, jeste karta Kota Kibnabalu - Manila 54 evra, ali ne baca mi se ni toliko.

@Pedlon,  flowers::

• Author

Bam-bam, ajde da te pitam i za filipinsku vizu iz Indonezije. Naime, rekli su mi da ne može da se dobije u konzulatu, samo u ambasadi u Džakarti. I oni traže gomilu dokumenata, uključujući i pozivno pismo i avionske karte. A ja bih, naime, probala da sa Filipina pređem ferijem u Tajvan, a za vizu bih aplicirala u Manili. Kako sad sve to njima prezentovati bez papira? Plus, taj prelazak na Tajvan bio bi tek negde za 4 meseca (u međuvremenu imam Borneo mesec dana i Filipine najmanje dva meseca) pa i da hoću, ne bih mogla odavde (Jakarta) unapred da apliciram.

Imaš li s njima iskustva?

• Author

Evo, da odogovrim sama na pitanje o dobijanju malezijske vize u Indoneziji.

Jutros sam aplicirala u Džakarti. Od dokumenata sam priložila:

- dve kopije pasoša

- dva popunjena formulara sa dve fotke

- izvod iz banke

- pozivno pismo iz Malezije, sa Bornea (sa MCRI brojem pozivara ali bez kopija pasoša, i dokumenata)

- pozivno pismo prijatelja sa Brunea, sa kopijom ID kartice

- precizan itinerer sa datumima boravka u pojedinim gradovima i planiranom smeštaju u hostelima (nije bukirano, samo naziv hostela i adresa), prelascima granice i načinom prevoza, sa mapom na kojoj je ucrtana ruta. To sam odštampala u koloru radi bolje preglednosti.

Službenica je bila veoma ljubazna. Uzviknula je O my God kad je čula da putujem biciklom. Nije mi tražila avionsku kartu za izlazak iz Malezije. Otišla je da se posavetuje sa šeficom. Kroz pet minuta se vratila i rekla da je sve u redu.

Pitala me je za očekivano vreme dolaska broda u Pontinijak, što mi je čudno. Rekla sam da ne znam jer još nisma kupila kartu za brod do tamo, pošto čekam da vidim da li će mi odobriti vizu.

Najpre sma mislila da ne prilažem pozivno pismo i kopije dokumenata od prijatelja u Bruneima, ali kad sam to pomenula, ona je tražila da vidi i najviše pažnje je posvetila kopiji njegove ID kartice. Tako da sma ond ai to priložila.

Potom mi je ispisala onu potrvdu da sma predala pasoš i rekla da dođem danas oko dva.

Uputila me je na kasu i tu sam platila oko 70$ (!) ali reč je o multi entry vizi. Tražila sam 30-dnevnu no moguće da postoje samo tromesečne multi.

Sve u svemu, idem sad d akupim kartu za brod do Borena a onda da podignem vizu.

A sutra u ambasadu Filipina :)

• Author

P.s. Što se tiče dozvole za Sarawak, rekla mi je da to pitam na graničnom prelazu.

Kako da unesem ove informacije u sekciju Vize na sajtu, ali tamo gde su lična iskustva onih koji su aplicirali? Ta forma mi se nikako ne otvara.

Kako da unesem ove informacije u sekciju Vize na sajtu, ali tamo gde su lična iskustva onih koji su aplicirali? Ta forma mi se nikako ne otvara.

Hm, izgleda nikako, ne otvara se ni meni. To verovatno ne radi još otkako smo prešli na novu platformu. :( Chivitli?

• Author

Hm, izgleda nikako, ne otvara se ni meni. To verovatno ne radi još otkako smo prešli na novu platformu. :( Chivitli?

Probala sam i ranije, za neke druge zemlje, i ni tada nije radilo, ali sam mislila da je problem do mog browsera.

Evo, da odogovrim sama na pitanje o dobijanju malezijske vize u Indoneziji.

Jutros sam aplicirala u Džakarti. Od dokumenata sam priložila:

- dve kopije pasoša

- dva popunjena formulara sa dve fotke

- izvod iz banke

- pozivno pismo iz Malezije, sa Bornea (sa MCRI brojem pozivara ali bez kopija pasoša, i dokumenata)

- pozivno pismo prijatelja sa Brunea, sa kopijom ID kartice

- precizan itinerer sa datumima boravka u pojedinim gradovima i planiranom smeštaju u hostelima (nije bukirano, samo naziv hostela i adresa), prelascima granice i načinom prevoza, sa mapom na kojoj je ucrtana ruta. To sam odštampala u koloru radi bolje preglednosti.

Službenica je bila veoma ljubazna. Uzviknula je O my God kad je čula da putujem biciklom. Nije mi tražila avionsku kartu za izlazak iz Malezije. Otišla je da se posavetuje sa šeficom. Kroz pet minuta se vratila i rekla da je sve u redu.

Pitala me je za očekivano vreme dolaska broda u Pontinijak, što mi je čudno. Rekla sam da ne znam jer još nisma kupila kartu za brod do tamo, pošto čekam da vidim da li će mi odobriti vizu.

Najpre sma mislila da ne prilažem pozivno pismo i kopije dokumenata od prijatelja u Bruneima, ali kad sam to pomenula, ona je tražila da vidi i najviše pažnje je posvetila kopiji njegove ID kartice. Tako da sma ond ai to priložila.

Potom mi je ispisala onu potrvdu da sma predala pasoš i rekla da dođem danas oko dva.

Uputila me je na kasu i tu sam platila oko 70$ (!) ali reč je o multi entry vizi. Tražila sam 30-dnevnu no moguće da postoje samo tromesečne multi.

Sve u svemu, idem sad d akupim kartu za brod do Borena a onda da podignem vizu.

A sutra u ambasadu Filipina :)

eto, rekoh ti ja....ok, predala si vise papira nego sto je potrebno za single entry, ali s obzirom da si trazila multi entry, i da nemas rezervisan smestaj, onda ta pozivna pisma nisu losa ideja...znaci, izdaju sad i multi entry opusteno i van srbije...to je vazna info, jer smo se do sad cimali svaki put za single entry, a npr. 3 puta predjem preko malezije samo u toku jednog south-asian tripa hahah....

Bam-bam, ajde da te pitam i za filipinsku vizu iz Indonezije. Naime, rekli su mi da ne može da se dobije u konzulatu, samo u ambasadi u Džakarti. I oni traže gomilu dokumenata, uključujući i pozivno pismo i avionske karte. A ja bih, naime, probala da sa Filipina pređem ferijem u Tajvan, a za vizu bih aplicirala u Manili. Kako sad sve to njima prezentovati bez papira? Plus, taj prelazak na Tajvan bio bi tek negde za 4 meseca (u međuvremenu imam Borneo mesec dana i Filipine najmanje dva meseca) pa i da hoću, ne bih mogla odavde (Jakarta) unapred da apliciram.

Imaš li s njima iskustva?

nemam nikakvih iskustava sa filipinskom vizom odatle...vadio sam je samo u bgu, i tu mi je takodje trebala ta hrpa papira.....ocito da nas filipinci jos uvek vide kao problematicno podrucje heheh, sto oni svakako nisu :LOLLL:

Mogu da se edituju podaci direktno, umesto da se pišu iskustva. Činilo mi se da onda bude skroz nepregledno i nejasno šta treba za vizu, jer ima puno komentara, pa ne znaš da li je ono napisano validno ili ne. Ovako lepo izmenite podatke i to je to. Komentari i dalje stoje zbog istorije, no mislio sam da u nekom trenutku to sklonim, a da pišu samo imena onih koji su doprineli. Inače kad menjate podatke sistem pamti ko je menjao, ako ste ulogovani, tako da ću u nekom trenutku saom automatski da ispišem ko je sve doprineo.

Proslo je skoro 6 meseci otkako sam dosao u Indoneziju i jedina mogucnost da produzim ostanak ovde je da izadjem iz zemlje i uzmem novu socijalnu vizu. Obradovan ovim sto ovde pise kupio sam kartu za Penang i otisao da izvadim Malezijsku turisticku (ili bilo koju drugu)vizu. Kako su mi objasnili, vizu NE MOGU da dobijem ako nemam indonezansku radnu dozvolu (KITAS). Posle nekoliko poziva to je bila i jedina informacija koju sam dobio. Viza mi istice za 5 dana, karta za Penang mi je propala i trenutno nemam ideju sta da radim?! Da li neko ima iskustvo sa vadjenjem vize za Indoneziju u Bankoku ili nekoj drugoj zemlji u okruzenju?

Hvala unapred

Proslo je skoro 6 meseci otkako sam dosao u Indoneziju i jedina mogucnost da produzim ostanak ovde je da izadjem iz zemlje i uzmem novu socijalnu vizu. Obradovan ovim sto ovde pise kupio sam kartu za Penang i otisao da izvadim Malezijsku turisticku (ili bilo koju drugu)vizu. Kako su mi objasnili, vizu NE MOGU da dobijem ako nemam indonezansku radnu dozvolu (KITAS). Posle nekoliko poziva to je bila i jedina informacija koju sam dobio. Viza mi istice za 5 dana, karta za Penang mi je propala i trenutno nemam ideju sta da radim?! Da li neko ima iskustvo sa vadjenjem vize za Indoneziju u Bankoku ili nekoj drugoj zemlji u okruzenju?

Hvala unapred

Gde si otisao da izvadis vizu?

od zvanja telefonom nema nista, moras licno da se pojavis, i dace ti

naucite vec jednom ljudi--- telefonom nikad niko nista nije uradio, ne samo po aziji, nego i juznoj americi, srednjoj...!!

vizu za indoneziju samo vrlo lako izvadio u hanoju, odmah je pasos bio gotov,istog dana, i samo su mi trebale avio karte za ulaz i izlaz...cena je bila 45$

Edited by bam-bam

Gde si otisao da izvadis vizu?

od zvanja telefonom nema nista, moras licno da se pojavis, i dace ti

naucite vec jednom ljudi--- telefonom nikad niko nista nije uradio, ne samo po aziji, nego i juznoj americi, srednjoj...!!

vizu za indoneziju samo vrlo lako izvadio u hanoju, odmah je pasos bio gotov,istog dana, i samo su mi trebale avio karte za ulaz i izlaz...cena je bila 45$

Hvala Bam-Bam za odgovor. Bio sam u Malezijskoj ambasadi, ovde u Jakarti, ali su me poslali u neki ofis u Kuningan ulici u zgradi na 18 spratu, cini mi se. Bili su taman zatvorili u vreme kada sam dosao, ali mi je lik na losem engleskom objasnio da ne mogu da dobijem vizu. Potom mi je dao broj ambasade i rekao da trazim vise informacija. Nazvao sam taj broj i jos par nih i dobio isti odgovor :(

Probacu u ponedeljak ponovo.

Karte za Bankok su duplo jeftinije nego za Hanoj, pa me zato zanima, kao opcija, da li neko ima iskustva sa dobijanjem vize na Tajlandu.

Hvala

Razmotri i opciju: Singapur.

Jeftine karte, ne treba viza.

Za Tajland i Vijetnam ti treba viza ako imaš srpski pasoš.

Hvala Bam-Bam za odgovor. Bio sam u Malezijskoj ambasadi, ovde u Jakarti, ali su me poslali u neki ofis u Kuningan ulici u zgradi na 18 spratu, cini mi se. Bili su taman zatvorili u vreme kada sam dosao, ali mi je lik na losem engleskom objasnio da ne mogu da dobijem vizu. Potom mi je dao broj ambasade i rekao da trazim vise informacija. Nazvao sam taj broj i jos par nih i dobio isti odgovor :(

Probacu u ponedeljak ponovo.

Karte za Bankok su duplo jeftinije nego za Hanoj, pa me zato zanima, kao opcija, da li neko ima iskustva sa dobijanjem vize na Tajlandu.

Hvala

konzularno odeljenje ti se nalazi u onoj ulici gde je meriot hotel, preko puta...moguce da je to kuningan ulica...ali nije na 18om spratu, prizemna je zgrada...idi tamo direktno u ponedeljak, i ne pitaj nikog nista od portira i tih likova...samo udji unutra, reci da vadis vizu, i predaj papire direkt na salteru...niko te nece smarati...

za vijetnam mozes da izvadis online vizu i da ti je naplepe kad sletis na aerodrom u hanoju ili sajgonu..za tajland ti treba unapred viza, izvadjena u ambasadi/konzulatu

Edited by bam-bam

Nije za imaoce srpskih pasoša i možda nije za ovaj topik:)

The Government of the Republic of Indonesia has decided to provide tourist visa exemption facilities for 45 countries, including Hungary, which shall be effective from June 10, 2015 (based on the President Regulation Number 69 Year 2015 on Visit Visa Exemption).

This visa exemption is granted for 30 days of stay, non-extendable and cannot be converted into another type of visa.

It should be noted that the visa exemption can only be applied at certain immigration checkpoints, as follows:

International Airport:

1. Soekarno-Hatta International Airport, Jakarta;
  2. Ngurah Rai International Airport, Bali;
  3. Kualanamu International Airport, Medan;
  4. Juanda International Airport, Surabaya;
  5. Hang Nadim International Airport, Batam;

Seaport:

1. Sri Bintan Pura Seaport, Tanjung Pinang;
  2. Batam Center Seaport, Batam;
  3. Sekupang Seaport, Batam;
  4. Tanjung Uban Seaport, Tanjung Uban;

The complete list of visa-free countries and territories are, as follows:

Austria, Bahrain, Belgium, Brunei Darussalam, Cambodia, Canada, Chile, People Republic of China, Czech Republic, Denmark, Ecuador, Finland, France, Germany, Hong Kong-China, Hungary, Italy, Japan, Kuwait, Lao PDR, Macau, Malaysia, Mexico, Morocco, Myanmar, Netherlands, New Zealand, Norway, Oman, Peru, Philippines, Poland, Qatar, Republic of Korea, Russia, Singapore, South Africa, Spain, Sweden, Switzerland, Thailand, United Arab Emirates, United Kingdom, United States, and Viet Nam.

Dobra vest je da će se spisak proširiti sa imenima još 45 zemalja, oktobra 2015. Držite palčeve.

• Author

Hvala unapred

Ja sam uradila visa-run u TImor Leste, na aerodromu dobijaš VOA i košta 30$. Indonežanska viza se dobija jako jednostavno, za dan-dva, i to se dobija 211 (dva meseca, socijalna), jedino je cimanje što moraš da budeš ujutru oko 5 h najkasnije u redu za broj ispred mabasade i da se upišeš na spisak (a Timor_Leštani upisuju po 10 rođaka obavezno). Nekad ti traže kao izvod iz abnke ili avionsku kartu, nekad ne, ali može sve i fake jer ne proveravaju.Ja sam to radila početkom avgusta.

Dustvo puno vam hvala za pomoc.

Snezana sem privatne poruke hvala i za sve predivne postove na tvom blogu :)

Nisam uspeo da dobijem Malezijsku vizu, jer su nastavili da insistiraju na radnoj indonezanskoj vizi?! Interesantno, medju vise od 220 zemalja sa kojima malezija ima diplomatske odnose (lista na sajtu ambasade), nema Srbije. Stvarno mi nije jasno sta im je drzava Srbija toliko loseg ucinila?

Kako god. 

Danas sam posle svih peripetija aplicirao za Tajlandsku vizu ovde u Jakarti. Nije bilo lako, jer je bedno piskaralo iza saltera zahtevalo tonu dokumenata, ali ako poznajete Photoshoop i imate dovoljno baterije na laptopu... Radujem se sto cu neplanirano ponovo posetiti Bankok. Nadam se da cu imati srece sa Indonezanskom vizom tamo :)

Jos jednom punoo Hvala

• Author

Nisam uspeo da dobijem Malezijsku vizu, jer su nastavili da insistiraju na radnoj indonezanskoj vizi?! Interesantno, medju vise od 220 zemalja sa kojima malezija ima diplomatske odnose (lista na sajtu ambasade), nema Srbije. Stvarno mi nije jasno sta im je drzava Srbija toliko loseg ucinila?

Čekaj, nisi dobio malezijsku vizu u Džakarti jer su tražili radnu vizu? Onda je moj slučaj izuzetak, pa to treba da ispravim i u sekciji Vize.

Inače, za Sarawak ne treba nikakva posebna dozvola, jedino što se ulaz u Sarawak Cultural Village plaća oko 50 $ tako da ću to zaobići.  

Čekaj, nisi dobio malezijsku vizu u Džakarti jer su tražili radnu vizu? Onda je moj slučaj izuzetak, pa to treba da ispravim i u sekciji Vize.

Inače, za Sarawak ne treba nikakva posebna dozvola, jedino što se ulaz u Sarawak Cultural Village plaća oko 50 $ tako da ću to zaobići.  

pa kazem ti snezena, da tvoj slucaj nije izuzetak..

ja sam dobio vizu, i jos jedan ortak koji je bio sa mnom, bez ikakvih problema...a znam jos 5 ljudi koji su isto dobili.

mozda je stvar u tome sto nsnedza zivi u indoneziji, tj. nije izlazio dugo iz drzave, pa su verovatno zbog toga nesto trazili....ja sam bio turisticki u indoneziji, jeste da sam ostao 2 meseca, al nisam boravio tamo 6 meseci

Edited by bam-bam