Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li bi iko isao u narednom periodu da se mozemo dogovoriti...? Ja bih isla na duze vrijeme da trazim posao. Pozz

Prijateljski savet od nekoga ko je ovde godinu i po dana; Zaobidji Shenzhen ako vec zelis da radis u Kini.

Expati (gastarbajteri i stranci koji rade ovde) ga zovu  "Toilet seat city", jer su se ovde sjatili svi zivi seljaci (moralni), nekulturna omladina i protuve. Stranaca ima malo u odnosu na Peking ili Shangaj, a sa kinezima ne zelis previse da se druzis - kada dodjes ovde, shvatices i zbog cega. 

Druga stvar, u provinciji Guangdong je jako tesko (nemoguce) dobiti Z vizu (za ticera) ako nisi Native Speaker,  odnosno sa engleskog govornog podrucja, dok to nije slucaj u Pekingu ili Shangaju. 

Samim tim, moja topla preporuka je da radije odes u neka od ova dva gorenapomenuta grada.

Pozdravi iz Centralnog Kraljevstva :)

Edited by Captain_Redbeard_Rum

• 2 weeks later...
  • Author

Dobila ponudu iz Wenzhou grada, pa cu to prihvatiti obzirom da su mi obacali radnu vizu. Pa eto :)

Jao, ne bih se slozila s Kapetanom, iako je u pravu da nije moguce dobiti radnu vizu i da nema mnogo stranaca. Grad je tako divan da ti vec i sam boravak tamo daje energiju. Ako bih ikad ponovo isla u Kinu, isla bih samo tamo.