Jump to content

Da li je neko vec dobio "nagradno" putovanje - preko agencije CMC?

Featured Replies

meni su isto to poslali na mail i ja ih, kolektivu, pozovem i pitam zensku osobu koja mi se predstavila kao sekretarica, sta onda kad platim 11000 umesto 200000, da li postoje jos neki troskovi. i ona, platite samo jos 30 eura po osobi i to je to. i ja ponovo pitam pa jel to za svih npr. 6 dana 30 eura ili za 2 dana ili kako da znam za koji vremenski period, a ona onda morala da objasni da je to 30 eura po osobi po danu. sada vidim da su dodali tu klauzulu na sajtu, jer ja kada sam dobio pismo to nije bilo. tako da za 60 eura po danu u bilo kom gradu evrope se moze sigurno naci slican smestaj i zasto bi onda dodatno ljudi placali tih 100 eura, samo idu pare u dzep agenciji. takodje mi je rekla da se hotelu mora javiti minimum mislim sest nedelja ranije i da je potrebno da se dobije pisano rezervacija hotela ne faksom ili mailom vec bas u koverti i da bez toga hotel nece primiti goste, tj. nazovi clanove kluba.

• 4 weeks later...

I ja zajedno sa suprugom udario recku kad su u pitanju besplatna putovanja. Pre neki dan supruga i ja smo bili na prezentaciji koju doduse nije organizovala CMC agencija vec Grand internacional agencija koja se nalazi na Terazijama br 1. Promocija umesto obecanih 2 sata trajala je 4 sata ali relativno brzo je prosla jer za razliku od osoblja CMC bili su mnogo ljubazniji i zanimljiviji. Mi smo dobili dva putovanja jedno moramo da iskoristimo izmedju devetog i 11 meseca ove godine u pitanju su Tenerifi a drugo putovanje je Kipar i njega treba da iskoristimo sledece godine (termin zaboravio jer vacer nije pored mene)

Posle toga su nam ponudili da budemo clanovi Grand Internacionala koja je franshiser komanije mislim da se zove HLC koja je sa sedistem u Indianipolisu ( cena clanstva je 2500 evra) koje treba da se uplati do kraja 2013 godine. Ako postanes clan mozes da putujes po celom svetu i da odsedas u hotelima koji imaju ugovor sa HLC i koji poseduju 4 ili 5 zvezdica. Pre svakog putovanja obaveza je da platis 138 evra "odrzavanje" Nas interesuje da li postoji turistcka organizacija u kojoj se moze postati clan i uz uplatu clanarine se mogu dobiti ovakve ili slicne povoljnosti. Unapred hvala!

Pogresio sam u pitanju je Grand interval kao sto je napisala wolfbgd. Sad nisam zapamtio preko koje kompanije saradjuju (izgleda da sam fulio i nije u pitanju HLC) Realno ponuda od 2500 evra  za clanstvo koje mozes da koristis do 2032 godin u kojoj imas povoljnosti da putujes po vecini zemalja u svetu i odsedas u hotelima od 4 i 5 zvezdica i koje imaju ugovor sa "kompanijom koje sam zaboravio ime" uz obavezu da platis 138 evra pred svaki put koji moze da traje 7 dana. Na svako putovanje mogu ici 4 osobe. Grand Interval ima semu da apartman na Zlatiboru uzimas u zakub i pred svaki put uplacujes 138 evra na ime odrzavanja apartmana. Kad se pogleda da se mogu naci relativno jeftine karte preko raznih jeftinih avio kompanija uz pomoc ove ponude za pristojan novac se moze putovati na gomilu destinacija. Ako si clan imas popust za rent car i do 50%. Jedino pitanje koje nas muci da li uopste postoji takva turisticka organizacija koja daje makar slicnu ponudu i koja je franhsiser nekoj nasoj agenciji!?

Joj ne znam. Koliko god da imam zelju da ti nekako pomognem, dzabe. Problem je sto ovde velika vecina ljudi uopste ne zalazi u Turisticke agencije pa ces veoma tesko i dobiti odgovor.

Ako covek ide prostom racunicom, to se i vise nego isplati. 20 godina za 2500e mu dodje po 120e godisnje plus tih 138 za odrzavanje (nadam se da je za sve a ne po osobi) to je onda 250e sto je dobra cena za 7 dana -4 osobe. To su 99% apart hoteli kakve sam videla na Tenerifama (CMC agencija) i koji se nalaze prilicno udaljeni od svega bitnog. 

Za ove tvoje najbolje je da googlas. Prvo, nadji kako se stvarno zovu (ako ti nije bitno i ako imas na bacanje daj onda i meni 2500eur). Kada nadjes ime trazi forum i citaj utiske ljudi koji su vec korisnici. Sasvim je moguce da ces naci nesto na TripAdvisoru ili na VirtualTourist-u...

Znaci, prvo se dobro raspitaj, informisi i kada se nakupis svim potrebnim informacijama pronjuskaj malo po ovom site-u i vidi za koje pare ljudi ovde letuju/zimuju i u kakvim smestajima i na kakvim destinacijama. Tek nakon toga idi kod tih (zao mi je...moram da kazem...lesinara) i plati im. Iskreno, plasim se da tu postoje jos neki skroveni troskovi ali necu da pljujem unapred jer ne znam ni ko su niti sam ikada bila. Pa i ovi ljudi sto ih traze preko oglasa za zaposlenje mora neko da plati, pa provizija agencije, pa provizija agencije koja poseduje hotele...

Rezime:  2500e plus 20god x138e  =2760 sto je opet jednako 5260e da 20 godina letujete u hotelima sa 4 ili 5*. Znaci, neko za 263e godisnje daje 1/4 apartman ili 37e dnevno. To je OK cena.

Hvala na pomoci. Sad san naleteo na informaciju u vezi ove agencije i skapirao da je agencija velika prevara:http://www.rating.rs/sr/bonitet/CLUB-APARTHOTEL-VUCKO

Bravo za tebe. Drago mi je sto nisi naleteo na minu.

Citaj forum pazljivo i sigurno ce se nesto naci za te pare ...moguce i jeftinije. Ovde ljudi iznenade i sebe same kako iskobeljaju neku bolesno nisku cifru....

Hvala. A 2500 evra kad ih budem nabavio,potrosicu na neko egzoticno putovanje :-)))

Hvala i tebi na dobrim savetima....

• 1 month later...

Eeee, pa dobrodošao u "klub", elem, pre neki dan me supruga dočeka "radosnom" vešću: da je dobila na nagradnoj igri putovanje............

Mislim šta reći, naravno nismo se "učlanili", kao ni iko sinoć, uzgred borio sam se kao lav, da mi objasne: ko danas nosi KEŠ sa sobom 1000 - 2000 € stigli smo do toga: " daj šta daš", ali više od 100€, kada smo i to nekako izbegli, do tada "PRELJUBAZNI" domaćini :tt:, "humoristi" :party: i malo fali naši kućni prijatelji, samo što nas nisu izbacili na glavačke :maddd: !!!

Žao mi je što ne pročitah ovaj forum ranije, da ne putujem džaba iz Kraljeva !!!

Nisam razumeo "wolfbg", da li, konačno preporučuje, ili ne putovanje na Tenerife ???

Kako slabo stojim sa engleskim, ako može neko da miobjasni postupak traženja aviokarata i renta-kara u određenom terminu !?!?! :yok:

Pozdrav ! NAJSVEŽIJE UPECAN  :stupid:

• 1 month later...

Evo ovako, kada su me pre neki dan pozvali iz cmc agencije da mi jave da sam dobila poklon putovanje, odmah sam sela za komp i pocela da citam forume tacnije utiske ostalih... Uglavnom sam naisla na negativne komentare ... u skladu sa tim komentarima ja sam ipak otisla i stvorila zid oko sebe ...ali zeznula sam se ... saslusala sam sta su imali da kazu ,pitala sta me zanima i dobila sam poklon ... TENERIFE...realno super jer svakako bih isla negde sa svojim muzem i potrosili bi do 600-700 e sve ukupno tako da mi je super sto sam dobila Tenerife, za te pare cu platiti kartu za Kanarska ostrva i kupiti tamo sta mi treba... Bili su prijatni , nisu nasrtali , i to je to ...preporucujem svima da odu i preuzmu vaucer... :))) a ja javljam kako je bilo ...pozzz

• 8 months later...

Mi preziveli prezentaciju, dobili vaucer i zakazali termin u avgustu.

Naravno avio kartu nismo kupili preko njih jer moze da se nadje mnogo jeftinije.

Kako ce biti tamo ne znam, ali svakako placen smestaj na Tenerifima za 7 dana nije zanemarljiv.

Naravno avio kartu nismo kupili preko njih jer moze da se nadje mnogo jeftinije.

Kako ce biti tamo ne znam, ali svakako placen smestaj na Tenerifima za 7 dana nije zanemarljiv.

Tesko ces u avgustu naci jeftine aviokarte, ali, u svakom slucaju, srecno.

Tesko ces u avgustu naci jeftine aviokarte, ali, u svakom slucaju, srecno.

KARTE SMO VEC KUPILI

CMC?ajao..hvala lepo...dobili smo i mi Tenerife,ali su nas ucenjivali da kupimo 50 bodova 11000eura!!,i kao sve zbog Zlatibora i hotela Mona...pa kao imas u narednih 99 godina za 216 eura smesta bilo gde na zemaljskoj kugli...gluposti i budalastine...

Ma pratim ja ta dešavanja već duže vreme (primao "ponude", prosleđivao u đubre, pratio forume), al' ipak se čudim:

Ti su posle X godina još u biznisu?!

To znači ili da ovde ipak imaju dovoljno ovaca za šišanje, ili su deo neke međunarodne šeme koja može da sebi priušti gubitak na našem tržištu (ta bulumenta, pa "prezentacije", pa poštanski troškovi, ipak sve košta). Uopšte nisam stekao utisak da je puno ljudi palo na tu foru, bar ne do daske. S druge strane, oni koji jesu pali o tome verovatno neće javno pričati...

S jedne strane, razumem ja biznis model raznih CMC-ova, Kirby-ja, Zepter-a itd, al' me uvek iznova fascinira da ima dovoljno ovaca da im omoguće da zarađuju, i to dobro.

Da citiram rahmetli Tustu:

Glupost je neuništiva!

Gde ćete presedati  i u odlasku a i povratku :kamp:

Ako je ovo bilo pitanje za mene  :)

presedacemo u Cirihu jer tamo imamo rodbinu pa bi iskoristili i da se sa njima vidimo

Sve ima svoju cenu koštanja...ali kakogod iskustvo je uvek neprocenjivo !    ;)

Dobro / Loše ...ne se znaje nikad dok se ne proba !  :angel:

Da,ne zna se.

Ali mozes bar da pitas druge kako je njima bilo.Pa da se (na)ucis na njihovim greskama ;)