Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je neko prevozio sa sobom šator u avionu, u čekiranoj torbi ili kao ručni prtljag?

Izvin'te kolega :), ali šator može samo da bude pretežak za ručni prtljag, dok se dimenzijama uklapa pošto su šipke maksimalno dugačke 60 cm.

Pardoniram koleginice:

Мала кабинска торба:
Ако је величина вашег кабинског пртљага 42x32x25цм или мања, можете бесплатно да га унесете у авион. Мора да може да стане испод седишта испред вас.

или

Велики кабински пртљаг:
Ако је ваш кабински пртљаг већи од димензија мале кабинске торбе, али не премашује 56x45x25цм, можете да га унесете у кабину авиона уз накнаду. Он мора да стане у преграду изнад седишта. Морате бити у стању да га ставите у преграду изнад седишта без ичије помоћи.

wizzair.com/sr-Cyrl-CS/useful_information/baggage

Maximum hand baggage dimensions are 50x37x25cm (20x15x10in) each

http://www.qatarairways.com/hu/en/baggage.page

itd.

Edited by pedjalon

Izvin'te kolega  :), ali šator može samo da bude pretežak za ručni prtljag, dok se dimenzijama uklapa pošto su šipke maksimalno dugačke 60 cm.

Najduže šipke su 60 cm, a standardne su 50 cm :):P

Edited by Snezana011

Sada, samo, ostaje da se javi igor39, napiše koliko su mu dugačke šipke i da budemo načisto da li će ili neće moći da ih unese u avion kao ručni prtljag.:)

• Author

Igor39 još nije kupio šator :-) jer po pričama na forumima, ako bekpekiraš šator je u JI Aziji više smetnja nego što zatreba. 

A ako bude zatrebao, kupiću ga tamo.

Hvala Snezana i Pedja na odgovorima :-)

• 9 months later...
  • 4 weeks later...

Ja imam Open Air sator za 2 osobe,tezine 1.4 kg i do sada sam uvek uspevao da ga unesem uz licni prtljag i nikada ga nisu merili ni vagali, niti rekli nesto..Dimenzije su mu 63x13 cm - upakovan.