Jump to content

Featured Replies

Posted

ALBANIJA UKINULA VIZE 07.08.2007. 

12:31 - Građanima Srbije više nisu potrebne vize za putovanje u Albaniju, potvrđeno u Ambasadi Albanije u Srbiji.

Kako je rečeno, vize su ukinute pre mesec dana i neće biti ponovo uvođene. Prethodnih godina, Albanija je tokom letnjeg perioda, od juna do septembra, ukidala vize za državljane Srbije, ali su bile potrebne ostalih meseci. (B92)

Ne, tih 10 evra placaju svi, bez obzira na to da li im treba viza ili ne...Ne dobija se ni nikakva potvrda o placenoj taksi... Mislim da jedino Crnogorci, Kosovari i Makedonci ne placaju nista. Probaj da kazes da si iz Crne Gore (mozda upali, posto oni jos nisu menjali pasose...).

• Author

Jel' to znaci da se ukida i ona taksa za letnju sezonu???

Planiram uskoro da begam tamo, pa ako neko zna neka pusti post!!!

kada bi da begas?

• 2 weeks later...

Ne, tih 10 evra placaju svi, bez obzira na to da li im treba viza ili ne...Ne dobija se ni nikakva potvrda o placenoj taksi... Mislim da jedino Crnogorci, Kosovari i Makedonci ne placaju nista. Probaj da kazes da si iz Crne Gore (mozda upali, posto oni jos nisu menjali pasose...).

Dobri moj Vasco,

Hvala na korisnim informacijama. Ja planirah preko CG, al' nikako da nadjem prevoznika koji radi Tiranu (btw, za Tiranu mi je d... zapelo).

Inace, vise sam nego isfrustriran internet prezentacijama saobracajnih preduzeca kako u Srbiji, tako i u zemljama u okruzenju!!!Drugim recima, iste NE POSTOJE (ili sam ja nesposoban)! Teskom mukom sam pronasao nekog prevoznika iz Skoplja, pa sta bude!!!

Jos jednom, hvala na informacijama, jer sam totalno NEISKUSAN putnik (covek navik'o da ide preko agencije!!!), pa mi svaka informacija puno znaci.

Ziv bio, prijatelju, i neka sila bude sa tobom!!!

Jel' to znaci da se ukida i ona taksa za letnju sezonu???

Planiram uskoro da begam tamo, pa ako neko zna neka pusti post!!!

kada bi da begas?

Negde kraj oktobra/ pocetak novembra!!!

I za tebe isto vazi, sta god znas podeli sa mnom!!!

Hvala Bogu, pa nadjoh ovaj sajt gde ima vas iskusnijih!!!

Hvala unapred!!!

• 2 weeks later...

ali znao sam da je to zemlja koju treba videti

ALBANIJA UKINULA VIZE 07.08.2007. 

12:31 - Građanima Srbije više nisu potrebne vize za putovanje u Albaniju, potvrđeno u Ambasadi Albanije u Srbiji.

Kako je rečeno, vize su ukinute pre mesec dana i neće biti ponovo uvođene. Prethodnih godina, Albanija je tokom letnjeg perioda, od juna do septembra, ukidala vize za državljane Srbije, ali su bile potrebne ostalih meseci. (B92)

Ukinute vize za Albaniju?? woooow....ne mogu da verujem....kakav napredak

Krajem septembra Danijela i ja idemo za Tiranu (a možda i za Drač).

Evo šta su nam napisale kolege iz Tirane:

If you come from Montenegro, there is a minibus every day from Ulcinj to Shkodra, northern Albania, 10.00 hour and 16.00 hour. It costs 5 Euro.

From Shkodra there are regular connections to Tirana or other cities.

From Macedonia, there are regular buses from Tetovo, Skopje, Struga and Ohrid. Bus ticket is 15 Euro, one way from Skopje to Tirana. 

Ukinute vize za Albaniju?? woooow....ne mogu da verujem....kakav napredak

Samo se ti zezaj, ali napredak jeste veliki. Do sad smo mogli u 4 države suvozemno bez vize. Sad možemo u 5.  Napredak je 25% a to nije malo  :bag:.

A ova peta je i najegzotičnija.

Mijovic travel radi jednodnevne izlete do Albanije. Pored Tirane, obilaze se Skadar i Drac. Ne treba ti viza i ne placas nista. Ja sam bio pre mesec dana i ima se sta videti. Samo napred svetski putnici.

a da li treba viza ako si iz BiH? :?

namjeravam da iz Ohrida prepriječim do Skadra..

sam ću sebi da odgovorim:

DA, Rover TREBA ti viza za  hglsdfajkh Albaniju  :bang:

o ljudi, pa gdje mi živimo! zaista nije normalno  ::crazy:

• 5 months later...

Mijovic travel radi jednodnevne izlete do Albanije. Pored Tirane, obilaze se Skadar i Drac. A odakle je taj Mijovic,i kakav prevoz ima?

Mijovic travel je agencija iz Budve,i radi preko leta obilazak Tirane,Skadra i Draca za 55 e sa ruckom.Izlet je jednodnevan,a ukljucena je i rucak u Dracu .Tako je makar proslog leta bilo,verovatno i ovog                                                                                                                             

• 2 years later...

kakva ste iskustva imali na putu kroz albaniju?planiram da deonicu puta prodjem kolima kroz albaniju.imam li razloga za zabrinutost?dali ste se nasli ubilo kakvoj neprijatnosti verbalnoj ili drugoj?hvala unapred

Citao sam neke putopise skoro,sa Ohrida preko Albanije u Crnu Goru na more (kolima sa bg tablama).Ne znam detalje (sta kako kuda ) ali secam se  da su bili zadovoljni a neki cak i iznenadjeni gostoljubivoscu.

Imaju prevoznici iz Ulcinja("SAMSON TRAVEL"),voze do Tirane,mislim u jutarnjim satima kreće odande a oko 9 ujutro iz Ulcinja,i to svaki dan.Nadjite sajt firme pa ćete imati dobre informacije.Staje se i u Skadru.Ima jos jedna firma "ALBATOUR"...A kombiji voze često Ulcinj-Skadar.

Koliko vidim, čovek namerava da ide kolima. Ima par putopisa na ovom sajtu koji pominju Albaniju, a ne sećam da se da je iko pominjao probleme zbog nacionalnosti. Ja sam bio tamo 2007. (doduše, putovao sam autobusom) - ljudi su bili veoma prijatni i predusretljivi.

• 1 month later...

Zavisi u kojem rangu tražiš i u kojem vremenu! Ako se dogovoriš na licu mjesta trebalo bi biti od 5-6 eura pa nadalje sve do 40-50 eura. Ma daće ti oni sve što tražiš samo pokaži pare na sunce  ;D

• 6 months later...

Zdravo svima!

Jel prošao neko kolima kroz Albaniju putem Struga-Elbasan-Tirana-(Drač)-Skadar-Podgorica ?

Znam da su putevi tamo u haotičnom stanju, ali na mapi za ovaj put mi pokazuje da je OK...  :)

Najbolja je sveža informacija iz prve ruke ... vize za ovu egzotičnu zemlju su nam def. skinute, pa taman mogu i da se posete neki od gradova  ;D

Koliko je bezbedno ostaviti kola sa SRB registracijom negde po TR, DR, Skadru ?

(i da li ima uopšte parkinga)  :?

Jel se plaća nešto na granici kad se ulazi kolima?

• 1 month later...

Ja sam letos, ali taksijem do Elbasanija. Mogu ti reci da je put Qafe Thane-Elbasani-Tirana jedna od najprometnijih trasa u Albaniji i u odlicnom je stanju. Verovatno je tako i do Draca ali to nemogu da garantujem kao i na dalje ka Skadru. Ja sam ocekivao probleme pri putu kroz Albaniju ali ne samo da ih nije bilo vec su ljudi bili izuzetno prijatni prema meni nakon sto sam im rekao ko sa, sta sam i odakle sam. Ali opet i dalje sve zavisi od ljudi koje ces da sreces i savetujem ti da budes oprezan "za svaki slucaj". Pitaj ako te zanima jos nesto :)