Jump to content

Featured Replies

`Ajd` napisi jos nesto o Albaniji.

Koliko znam, sada se za auto ne placa nista. Putevi su im sve bolji i bolji.

Bilo bi dobro da i naši "stručnjaci" za puteve malo pogledaju kako se tamo radi i kojim tempom!!

Bilo bi dobro da i naši "stručnjaci" za puteve malo pogledaju kako se tamo radi i kojim tempom!!

Pa nisam bas siguran da se kod njih radi. Stvar je u tome da je to trasa kojom prolaze svi kamioni sa bliskog istoka i evrope ka luci Durres (Drac). Ostali putevi koje sam vido su u uzasnom stanju, maltene kolski drumovi

Oni su uradili već i taj deo,od Drača do Kosova,a mi stojimo sa koridorom 10...i stojimo..a ravno ko tepsija!!Pa Nemci su kroz bivši DDR radili puteve i noću pod reflektorima..prolazio sam i gledao..Srbija-nerad,korupcija,jednom rečju...

Oni su uradili već i taj deo,od Drača do Kosova,a mi stojimo sa koridorom 10...i stojimo..a ravno ko tepsija!!Pa Nemci su kroz bivši DDR radili puteve i noću pod reflektorima..prolazio sam i gledao..Srbija-nerad,korupcija,jednom rečju...

Додај на то да је аутопут градио Бехтел, фирма која добија послове нпр. "обнове Ирака" и сличне, и видећемо шта стоји иза овог привредног чуда.

Cinjenica je da se dosta gradi ali putevi izmedju malih mesta su vrlo losi bar ono sto sam ja video

• 11 months later...

e ajd da razbucamo tu priču o autoputevima u albaniji,oni su kao i u nekadašnjim vicevima o toj zemlji.boravio sam letos 2 dana tamo obećali su nove puteve bog zna sta medjutim to su uglavnom obični malo bolji putevi.trasa od ucinja do tirane izgleda ovako;kozja staza ane put do gr prelaza,zatim u albaniji do skadraobičan krivudav i loš put mada normalne širine.skadar drač nov ali i dalje običan put 2 trake lepa podloga (kao bg zr,bg vš,itd) onda samo nekih 15 km ili nesto više auto put ali koji čak nije svugde ni odvojen bankinama.znate o čemu pričam;6 traka ali se vozi 60 jer ljudi parkiraju i li pešače uz kraj zadnje trake a lokali su odmah tu.zatim opet običan put pa na ulazu u tiranu proširenje.inače skadar je pravi pakistan isl. drač je prelep moderan a centar mediteranski a tirana kontrastna

ma sem glavnog trga i korzoa vide li kako izgledaju fasade ,ruševine i prašuma kablova.na ulici kola s magarcima i gužva neopisiva nije retko da stoje na sred ulice pričaju ili su zaustavili auto i izašli

• 3 weeks later...

Rax: Lepo i korisno clap

World: Kakav je ovo opskurni forum :? Konkurencija KPS-u :P Dosta se koči zbog učitavanja svih tih zastavica.

@world - zanimljiva priča; to je tvoje iskustvo? Kakav ste smeštaj našli na moru?

A forum je stvarno opskuran, izgleda da je nastao danas i da sem podforuma o Albaniji ni jedan drugi ne može da se vidi ako nisi registrovan, a pri tome svaki ima po 3 teme  :102:  ali, u svakom slučaju srećno ako su tek na početku.

Nije konkurencija, jeste napravljen ovih dana i treba mi dosta pomoci pa bih voleo da mi poneko pomogne, inace to je moje iskustvo, smestaj je bio extra a ove god mozda odem do Himare :) Posle Grcke

Koliko ste ga platili, jeste ga našli tamo na licu mesta, hotel ili privatno?

Platili smo ga 7,5 eur po coveku, soba je bila cetvorokrevetna a ostali smo 7 dana radi se o hotelu naravno malom i privatnom 50 metara od plaze nije imao parking ali niko mi nije dirao kola na ulici sa nasim tablicama

Jedini autoput je u Albaniji do skoro bio Drac-Tirana ( i to je vise motorway sa 2 trake nego highway), a onaj koji je nov i fenomenalan je autoput Prizren-Tirana.  Turska je finansirala taj projekat i put je odlican.

Sto se tice drugih puteva kojima sam vozio po Albaniji, mnogi regionalni putevi su renovirani, tj presvuceni novim aslfaltom. Nisu ze zabavljali probijanjem novih tunela i "ispravljivanjem" regionalnih puteva, ali je dobro jer nema rupa :)

Taj put Ulcinj-Skadar je katastrofa, naravno. Jedan od najgorih tamo :)

• 2 weeks later...
Taj put Ulcinj-Skadar je katastrofa, naravno. Jedan od najgorih tamo

Тим путем сам прошла у лето 2004. Пут је био лошији са црногорске стране, а на албанској је изгледао новоизграђен - широк, свеже асфалтиран и још увек без икаквих линија и ознака.

• 11 months later...

Pozdrav svima :) Potrebna mi je informacija o prevozu iz Beograda za Tiranu ... OK mi je kombinacija Beograd - Priština, pa Priština - Tirana, ali mi ne odgovaraju polasci sa BAS-a. Pošto dolazim iz BIH, u 12:00 polazak mi ne odgovara, a svi sljedeći su grozni (dolaze u Prištinu u neko gluvo doba, pa me je malo strah) ...

Ima li nekih prevoznika da ne kreću sa autobuske? Savjeti neki?

I da, što se tiče pasoša, jer nemam ličnu (a nisam planirao vaditi još, iz nekih drugih razloga) kako ide ono oko kosovskog pečata?

Idi onda do Prizrena Adio tursom, stiže ujutru oko 7. To je redovna linija za Dragaš. Pa odatle još 3 sata do Tirane, ujutru ima nekoliko buseva.