Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav..Krajem meseca treba da putujem za Liku. Najjednostavniji put je autoputem ka Zagrebu, onda spustanje ka Karlovcu i tu se iskljucujem sa autoputa i pravac nadole. Medjutim, ono sto ne odgovara su abnormalne cifre putarine. Pa mi je plan da se sa autoputa Bg-Zg iskljucim na Sisak i tim putem presecem do Slunja. Em krace 100km em jeftinije. E sad, interesuje me da li iko zna ovaj put, tj kakav je? Dakle preko Siska, Petrinje, Gline....pretpostavljam da se prolazi kroz sela i seoca, ali me interesuje put kao put, usponi, spustovi, krivine..u kvalitet kolovoza ne sumnjam...:)

Pozdrav..Krajem meseca treba da putujem za Liku. Najjednostavniji put je autoputem ka Zagrebu, onda spustanje ka Karlovcu i tu se iskljucujem sa autoputa i pravac nadole. Medjutim, ono sto ne odgovara su abnormalne cifre putarine. Pa mi je plan da se sa autoputa Bg-Zg iskljucim na Sisak i tim putem presecem do Slunja. Em krace 100km em jeftinije. E sad, interesuje me da li iko zna ovaj put, tj kakav je? Dakle preko Siska, Petrinje, Gline....pretpostavljam da se prolazi kroz sela i seoca, ali me interesuje put kao put, usponi, spustovi, krivine..u kvalitet kolovoza ne sumnjam... :)

Pre 3 godine je bio dobar i lepo obelezen. Veci deo je bio nov. A krivine usponi i to ima ali su blagi. Nije to neka planina pa da imas serpetine i to vise je brdovito. Da prolazis kroz pusta srpska sela malo tuzno za videti onako zaraslo.

Kad god ti se ne žuri, u Hrvatskoj je uvijek ljepše i puno jeftinije ići van autoputa. Cesta ti je ok,. Pazi jer zna biti kontrola brzine. Kad već ideš prema Slunju, stani u Rastokama na kavu, krasno je to mjesto.

• Author

Hvala puno na informacijama. Ako neko zna mozda jos laksu varijantu od ove neka napise. TJ gledam da sto manje dam za putarinu..Imam mali problem u glavi, a to je bezbednost (putnika i auta) na ovoj deonici ali se nadam da ne bi trebalo da bude problema. Zbog toga sam odlucio da vozim nocu (kao manje se vide BG tablice). Znam da ce neki reci da preterujem ali nisam pametan, a da putujem moram.

Da li moze neko da mi kaze da li na nesto treba posebno da obratim paznju sto se voznje kroz Hr tice? Sto se prekoracenja tice, to ne radim tako da nemam frku za to, a i jugic ne moze tako brzo :)

Hvala puno na informacijama. Ako neko zna mozda jos laksu varijantu od ove neka napise. TJ gledam da sto manje dam za putarinu..Imam mali problem u glavi, a to je bezbednost (putnika i auta) na ovoj deonici ali se nadam da ne bi trebalo da bude problema. Zbog toga sam odlucio da vozim nocu (kao manje se vide BG tablice). Znam da ce neki reci da preterujem ali nisam pametan, a da putujem moram.

Da li moze neko da mi kaze da li na nesto treba posebno da obratim paznju sto se voznje kroz Hr tice? Sto se prekoracenja tice, to ne radim tako da nemam frku za to, a i jugic ne moze tako brzo :)

Mi smo isli po danu i niko nas nije dirao. Cak smo stali i parkirali se u Petrinji popili kafu odmorili... Moj rodjak je i sreo druga iz srednje, naravno ratovali na suprotnim stranama i bas su se lepo ispricali. Pricao nam on da su pre nekog vremena neki klinci nekom sa BG tablicama skinuli tablice i okacili na drvo ponoci mada on je tu bio par dana parkiran, tako da je bolje danju :).

• Author

Lepa ta dogodovstina sa tablicama :) uliva mi poverenje hahah.. I mi cemo svratiti u Petrinju da nocimo pa sutradan nastavak putovanja. Nadam se da nece biti problema. Mada cu jos malo da izvagam da li putovati danju ili nocu.

Koliko sam mogao da skontam bice mi veliki problem snabdevanje auta gasom jer ga slabo ima tamo van autoputa.

Probaj si instalirati hak aplikaciju, imaju prikaz svih benzinskih u blizini (obavezno filtriraj koja ti vrsta goriva treba). Velika većina benzinskih u hr ima i wifi, a sad ga nudi i skoro svaki kafić.

Ma neboj se nista to su ti neki klinci zeljni paznje. To se desilo u centru parkingu kod parka malo mracniji pa iskoristili, mozda je bila i neka utakmica pa se vracali neznam.  U sustini mirna je Petrinja kazu mi da ima sad i Lidl.

• Author

Evo sada sam prostudirao pumpe na mojoj ruti i ni malo mi se ne svidja situacija..Pumpa sa gasom postoji u Sisku i NIGDE vise do Gracaca u koji idem. Naravno, ni tamo nema. A boca mi nije velika bas iz razloga sto kao gasa ima skoro na svakoj pumpi..ali izgleda ne i u Hrvatskoj..smor..

Pa dobro,neces umreti :) (ako kupis benzin,umesto gasa)

Navikni se na takvu situciju...

• Author

Hahaha naravno da necu crci samo kazem da nisam navikao da nema tog pogonskog goriva..ali dobro..prezivece se nekako :)