Jump to content

Featured Replies

www.roamfree.rs Sim kartice za jeftiniji prepaid roaming;) Danas videh njihovu poslovnicu u Kralja Milana (preko puta bivše poslovnice JAT-a) pa eto pogledajte tamo, možda se i nađe nešto jeftinije;)

• 1 year later...

Imam problem sa roamingom. Koristim telenor postpaid karticu koju sam uzeo pre 2-3 nedelje i sada sam usao u roaming i nemam mrezu. Nalazim se u Celjeu u Sloveniji. Probao sam i rucno da izaberem mrezu ali nece. Eventualno mi se ukljuci njihova MOBITEL mreza na par sekundi sa punim signalom ali ne uspem ni poruku da posaljem za tih par sekundi.

Jel zna neko sta bi mogao biti problem? Da li postoji mogucnost da mi nije aktiviran roaming posto sam tek uzeo ovu karticu?

Imam problem sa roamingom. Koristim telenor postpaid karticu koju sam uzeo pre 2-3 nedelje i sada sam usao u roaming i nemam mrezu. Nalazim se u Celjeu u Sloveniji. Probao sam i rucno da izaberem mrezu ali nece. Eventualno mi se ukljuci njihova MOBITEL mreza na par sekundi sa punim signalom ali ne uspem ni poruku da posaljem za tih par sekundi.

Jel zna neko sta bi mogao biti problem? Da li postoji mogucnost da mi nije aktiviran roaming posto sam tek uzeo ovu karticu?

http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Roaming/Postpaid-roaming/Uslovi-za-koriscenje-roaminga/

Kompanija Telenor omogućava besplatno aktiviranje usluge Roaming za sve korisnike Telenor mreže posle prvog izmirenog mesečnog računa uz uslov da u tom periodu broj nije bio isključen iz mreže (odlazni i dolazni saobraćaj).

Mogućnost korišćenja usluge Roaming i pre ovog roka, korisnicima Telenor mreže omogućava se uz uplatu namenskih sredstava u iznosu od 4.000 dinara. Uplata namenskih sredstava od 4.000 dinara važi i za korisnike koji kasne sa izmirenjem obaveza po osnovu mesečnih zaduženja. Sredstva, koja korisnik-fizičko lice uplati za aktiviranje usluge roaminga, imaju tretman više uplaćenih sredstava i odobrava se kroz prvi mesečni račun.

Prilikom prelaska sa pripejda na postpejd korisnik će imati aktivnu uslugu Roaminga odmah nakon aktivacije ugovora.  

Obzirom da si novi postpaid korisnik, nema ti pomoći... Trebao si da se raspitaš pre puta, pa da uplatiš taj depozit. Eventualno vidi da li može neko to da uradi umesto tebe u Srbiji, pa da ti aktiviraju roamnig.

E jesu jajare...:) Nema mi pomoci sem da uzmem neku Slo karticu.

Da li neko mozda zna da li telenor ima mogucnost aktiviranja 'usluge' preko koje bih mogao da jeftinije zovem Srbiju iz roaminga?

Znam da ima mogucnost za obrnuto - iz Srbije da zovem inostranstvo jeftinije. Mislim da kosta oko 120din mesecno ta usluga a cesto smanjuje cenu minuta i desetostruko.

Da li neko mozda zna da li telenor ima mogucnost aktiviranja 'usluge' preko koje bih mogao da jeftinije zovem Srbiju iz roaminga?

Ne koliko je meni poznato...  :(

jao čak mislim da ima to telenor, sećam se da su meni nudili nešto i da je bilo oko 10e... zovi call centar pa se raspitaj.

Sada su standardne cene roaminga i ta usluga vise ne postoji (bila je do prosle godine, do septembra meseca).

• 1 year later...

obratite paznju na roming dok ste u rumuniji, ja sam telekom broj i vodafon mrezu sam placao 200-250 dinara sa porezom po minutu...jbg, nisam se raspitao oko toga pre puta...najvise od svega me boli sto su mi kao roming naplatili razgovore iz srpske crnje, slao sam prigovor ali su me glatko odbili, kao morao sam rucno biranje, a ja prvo ugasio telefon kao svaki put sto radim...banda...ali dobro, ubuduce cemo drugacije kod tih prelaza...

^

a koliko je ekonomicnije  ;D

npr. Turska - ako se zeli njihova sim kartica koristiti (iskustvo iz juna prosle godine - Ankara, Turkcell) potrebno je registrovati broj (nije neko cimanje)- tada bi 24 lire (sada je valjda jos skuplje) + 20 lira sim sa 10 lira kredita  - znaci total 44 lire / skoro 19evra gde se ima malo jace od 4 evra kredita -- sve u svemu skupo bre  ;D

- kod mts-a roming sms oko 30 din, poziv 140 din

...najvise od svega me boli sto su mi kao roming naplatili razgovore iz srpske crnje...

Meni se to desilo kad sam bio u Banatskom Sokolcu (mestu nedaleko od granice sa Rumunijom).Uopste nisam ni provalio da sam u romingu (tamo je mnogo jaci signal te rumunske mreze nego nase).Krenem da nazovem nekog i samo cujem na telefonu "Nemate dovoljno kredita za ovaj poziv".Reko prvo nemoguce.Onda proverim kredit,a ono - ostalo mi par dinara :o

Tek posle sam ukapirao da sam bio u roming,a da nisam ni znao...

Dakle,paznja kod granica 123

• 5 years later...