Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav. 

Da li je neko nosio multitool (letherman, swiss army knife) na avion u ručnoj prtljazi )?

Znam da može u čekiranoj.

Ja ne bih probao.

Dok ne dobiješ odgovor iz prve ruke, evo jedan s gugla:
http://www.london-luton.co.uk/en/faq/5/160/can-i-take-a-pen-knife---swis-army-knife-in-my-hand-luggage.html

Q. Can I take a pen knife / "Swiss Army" knife in my hand luggage?
Answer:

You may, providing the blade is less than 6cm in length, does not lock into place and it is simply a folding pocket knife.

However, if the "Swiss Army" knife has a corkscrew on it then it will not be permitted.
  • Author

I ja sam istraživao na guglu i izgleda da ne može. Samo sa vrlo malom oštricom. 

imas infoe o tome na strani aerodroma odakle treba da letis,uglavnom moze neki manji nozevi gde secivo ne prelazi odredjenu duzinu,za taj letherman ili svis noz najsigurnije je da nemoze, evo primer nekog lika ispred mene na aerodromu su zaustavili bas zbog tog lethermana te se poceo raspravljati s obezbedjenjem..nisam imao vremena da ubijem vreme gledajuci sta ce se desiti na kraju pa ne znam sta se desilo

inace zasto uopste razmisljas o tome,kad sletis idi u neki supermarket i kupi neku jeftinu nozekanju za euro dva s kojom ces moci da odradis to ciscenje noktiju dok se vozis busom ili metroom i kad ti vise ne treba a zao ti je recimo da zagadjujes okolinu bacajuci ga, ti jednostavno zabodi u neko drvo u parku gde ce vec biti potrebno nekom manijaku ili nekoj potencijalnoj zrtvi za samoodbranu