Jump to content

Featured Replies

Rax, da li je u redu i to što u Okučanima (Željeznička stanica u Hrvatskoj) staju međunarodni vozovi, a ne može se kupiti međunarodna karta? Da li je u redu to što u redu vožnje piše da voz stoji u ŽELJEZNIČKOJ STANICI ŠID 20 minuta, a ne u pograničnoj zoni sa ograničenim kretanjem? Da li je u redu to što isti voz kasni sat vremena, tako daje presjedanje na putnički bilo nemoguće? I sve to se onda obije putniku od glavu i plati 500 dinara više ... Mene u tom vozu definitivno više nikada neće biti ...

Ja obožavam da putujem vozom i smatram da je društvena odgovornost svih nas da koristimo željeznice kao prevoz od opšteg interesa za jednu državu. Međutim, to što oni rade samo odvraća putnike iz vozova ...

Pa ta kasnjenja su nesto najnormalnije... Ne samo kod nas nego svugde.... Ja sam i u Budimpesti cekao sat vremena duze na voz,u Varsavi sam cekao sat i po sve je to normalno... Takodje medjunarodne karte isto tako u inostranstvu mozes da kupis samo u vecim gradovima... Iako prolaze i staju u manjim gradovima-selima to ne znaci da njihove blagajne prodaju karte za medjunarodne vozove....

• 3 weeks later...

Rax, da li je u redu i to što u Okučanima (Željeznička stanica u Hrvatskoj) staju međunarodni vozovi, a ne može se kupiti međunarodna karta? Da li je u redu to što u redu vožnje piše da voz stoji u ŽELJEZNIČKOJ STANICI ŠID 20 minuta, a ne u pograničnoj zoni sa ograničenim kretanjem?

Wohooo, znači nema ništa od silaženja na Tabanovcu i kupovine karata  :(

Kad se doguraš do Tabanovaca, nemaš više problema. Moš ili ostat u vlaku i kupit kartu od kondora ili sić u Tabanovcima, pa busom do Kumanova i onda opet busom do Skoplja. Ne virujem da ćeš ni u jednoj od tih opcija potrošit više od 3 eura, znam da je autobus Kumanovo-Skopje 100 denara iliti 1,6 eura. Tako da "no sikiriki"  ;D

Kad se doguraš do Tabanovaca, nemaš više problema. Moš ili ostat u vlaku i kupit kartu od kondora ili sić u Tabanovcima, pa busom do Kumanova i onda opet busom do Skoplja. Ne virujem da ćeš ni u jednoj od tih opcija potrošit više od 3 eura, znam da je autobus Kumanovo-Skopje 100 denara iliti 1,6 eura. Tako da "no sikiriki"  ;D

Ma snaćićemo se već :) A za te buseve od Kumanova znam da su jako jeftini i da idu tipa na pola sata :) A za denare nije problem, imam oko 500-600, pošto sam često na relaciji Beograd-Ohrid, a ovo je prvi put da skontam da sam bespotrebno davao pare sve ove godine  clap.gif' alt=':clap:'>

• 3 weeks later...

Pretrazite malo po internetu pa ako nekog interesuje neka vidi, Fudeks daje popust od 50% na povratnu kartu preko jednog internet sajta. Cena ispadne oko 20 eura. Putovanja se moraju završiti do 31.05. i uslov je da se putuje radnim danom :-/

Pretrazite malo po internetu pa ako nekog interesuje neka vidi, Fudeks daje popust od 50% na povratnu kartu preko jednog internet sajta. Cena ispadne oko 20 eura. Putovanja se moraju završiti do 31.05. i uslov je da se putuje radnim danom :-/

Znam i za tu kombinaciju ali mi ne odgovara, jer Fudeks u Skoplje stiže oko 21:40 a poslednji bus za Ohrid je tipa u 20h.. :/

• 4 weeks later...

Jel išo neko nedavno pa da opiše kaki je sistem nakon što vlak dođe u Tabanovce? Jel se tamo uopće može sić ili je samo stanica za graničnu kontrolu? Jel kondor ulazi odma u Tabanovcima ili tek u Kumanovu? Kolko traži za do Skopja?

Ulazi odmah u Tabanovcima,a da li je samo granicna stanica ili se,sto kazes,"moze sici" za to ne znam tacno.

Oj, narode. Novi sam ovde i imam pitanje/-a.

Sledeće sedmice putujem iz Beograda za Skopje. Čitajući ove postove naletio sam na varijantu od Beograda do Preševa, pa onda Tabanovca do Skopja. Zanima me sledeće:

- cena voza u jednom smeru? cca 1150 dinara?

- šta da radim između Preševa i Tabanovca? xD

- gde ulazi kondukter? Mogu li nadoplatiti?

- dali još uvek vredi 100denara od Tabanovca do Skopja?

Unapred se zahvaljujem!

- šta da radim između Preševa i Tabanovca?

Sedi i cekaj da prodje granicna kontrola,sta drugo :)

Salim se,sta da radis-nista.Sedi i cekaj.Da udje makendonski kondukter u tim Tabanovcima.

Po meni je najbolje izić u Tabanovcima i kupit kartu jer sam u nečijem postu pročito da kondor izmišlja neke enormne nadoplate zbog međunarodnog vlaka. E sad, ako se stigne kupit za taj isti vlak super jer ne stoji dugo u Tabanovcima. A ako se ne stigne, ne triba cmizdrit, za oko sat vrimena ide putnički, govorim o slučaju kad se u Skoplje dolazi ujutro.

Usput, jel za vrime granične kontrole vlak stoji negdi prije stanice Tabanovci, a nakon kontrole uđe u samu stanicu? Tako je bar u Šidu. I jel se može platit u evrićima ili karticom ako se nema denara?

• 3 months later...

Drugari, trebam malu pomoć.

Naime, planiram da putujem za Skoplje u narednih par dana. Imam flexi pass Srbija kartu za voz koju bih iskoristila do Preševa. Da li mogu da od Preševa u istom vozu dokupim kartu za Skoplje i koliko bi me to otprilike koštalo?

Можеш, неко је помињао да је 240 денара у возу а на шалтеру 100 ваљда. Ја планирам у Скопље ових дана исто.

Zna li neko kako da se iz Skoplja dođe nekim javnim prevozom do sledećih manastira:

1)sv. Pantelejmon Nerezi

2)sv. Andrej (Matka- kanjon Treske)

3 Markov manastir sušica.

Zdravo, ja sam nova ovde iako vas citam vec odavno i unapred se izvinjavam zbog gramatickih gresaka.

Do Manastira Sv. Pantelejmon moze da se dodze busom koji ide do Sredno Vodno, odnosno do zicare koja polazi od tamo do Milenijumskog Krsta. Bus ide svakih 20 minuta, ali od tamo imas nekih pola sata peske do manastira.

Do manastira Sv. Andreja ides busom broj 60 koji polazi sa Zeljeznicke stanice i ide do Matke.

evo ovde mozes da pogledas raspored

http://www.jsp.com.mk/VozenRed.aspx

Pozdrav od Skopje

Hvala puno na odgovorima.

A odakle ide, odnosno gde da uhvatim, taj autobus koji ide do Sredno Vodno. Ima li on neki broj?

Još par pitanja gde tačno staje taj bus u Matki, recimo u odnosu na manastir Bogorodice. Drugo pitanje da li je problematično popeti se do manastira sv. Nikole Šiševskog.

A odakle ide, odnosno gde da uhvatim, taj autobus koji ide do Sredno Vodno. Ima li on neki broj?

Autobus za Sredno Vodno kreće sa Transportnog centra, isto kao i bus za Matku. Isto kupuješ kartu u kiosku ispred, nešto je malo jeftinija nego do Matke.  Nisam siguran da li ima neki broj ali autobusi su crveni na sprat, ispred piše Milenijumski krst. http://www.dodaj.rs/f/3f/f7/xg8PSvY/2013-06-22-092735.jpg , http://www.dodaj.rs/f/2h/Dp/1vtRIo48/2013-06-22-092748.jpg

Autobus do Sredno Vodno nema broj, vec na njemu pise Zicara ili Mileniumski Krst, a krece sa zeljeznicke stanice i prolazi kroz centar grada tako da ako si negde u centru mozes da ga uhvatis na stanici Rekord.

A Sisevski manastir je sa druge strane jezera i ni sam bila dugo tamo pa ne znam kako stoje stvari sada ali mozes da ides brodicem koji ce da te preveze na drugu stranu i onda penjanje gore.

Autobus za Sredno Vodno kreće sa Transportnog centra, isto kao i bus za Matku. Isto kupuješ kartu u kiosku ispred, nešto je malo jeftinija nego do Matke.  Nisam siguran da li ima neki broj ali autobusi su crveni na sprat, ispred piše Milenijumski krst. http://www.dodaj.rs/f/3f/f7/xg8PSvY/2013-06-22-092735.jpg , http://www.dodaj.rs/f/2h/Dp/1vtRIo48/2013-06-22-092748.jpg

Hvala, hvala

Pretpostavljam da nema problema, al nije na odmet da pitam i ovo. Gledam na gugl map i vidim da se akvadukt u Skoplju nalazi tik pored neke kasarne. Jel može tamo da se ode, poseti to, fotografiše?

• 1 month later...

Pozdrav, trebala bi uskoro putovati noćnim vlakom iz Beograda do Skopja pa me zanima je li guzva, je li potrebna rezervacija? Tj., mogu li 4 osobe naći slobodan kupe s ležajevima?

Pozdrav, trebala bi uskoro putovati noćnim vlakom iz Beograda do Skopja pa me zanima je li guzva, je li potrebna rezervacija? Tj., mogu li 4 osobe naći slobodan kupe s ležajevima?

Ja kad sam god isao bilo je bas puno (ja idem sa tim do Nisa) . Doduse neznam za spavaca, al vagoni budu do vrha retko koje mesto da ostane, a par puta bilo i ljudi stajalo po vagonima.