Jump to content

Featured Replies

Spavaća kola budu skoro prazna, bar je tako bilo kad sam ja išo oko 1.maja. E sad, mislim da je sezona prošla, pa opet ne bi trebalo bit gužve...

• 8 months later...

Планирам за Скопље, колико кошта возна карта Табановци-Скопље купљена код кондуктера?

Планирам за Скопље, колико кошта возна карта Табановци-Скопље купљена код кондуктера?

Sto neodes do stanice i kupis. Mislim da se stize. U stanici je oko 180din, a kod konduktera cini mi se da je bilo nesto bas dosta skuplje tipa 2x il tako nesto.

Išao sam poslednji viked vozom do Skoplja. Noćni polazak u 21:50 u sredu bio je prepun, jedva da se moglo stojati u vozu. Na stanicu smo došli u 21 i tad nije bilo moguće uzeti rezervaciju. Na kraju su prikačili još jedan vagon, pa smo uspeli i da sednem, ali dosta ljudi je i dalje ostalo da stoji. Voz se poprilično isprazni posle Niša, od granice do Skoplja ima 1-2 čoveka po kupeu. Imali smo povratne karte do Preševa koje su nas izašle oko 2000 dinara. Od Tabanovaca do Skoplja, kondukteru sam za nas dvoje dao 5 evra, on mi je vratio 60 makedonskih denara (1 evro), znači izašlo nas je 2 evra po osobi. Nikakvu kartu nam nije pisao, prvo sam mu nudio srpske dinare, kad je rekap da to ne prima, dao sam mu evre.

U povratku smo kartu Skoplje-Tabanovci kupili na stanici. Karta košta 130 denara (2,15 evra). Od Skoplja do granice voz je bio skoro prazan da bi od Ristevca pa na dalje (Bujanovac, Vranje, Leskovac...) ušlo mali milion ljudi, tako da opet maltene nije bilo mesta ni za stajanje. Mi kako smo seli još u Skoplju smo sedeli sve do Beograda.

Ove gužve su najverovatnije izazvane prvomajskim praznicima, ne verujem da je svaki dan ovako, eventualno petak može biti malo kritičniji.

Хвала људи, најједноставније делује сачекати кондуктера у купеу и договорити се као људи :) ,  у повратку купити карту на благајни.Разматрао сам и опцију изласка из воза, али читајући претходне странице некако ми писанија не уливају сигурност напуштања воза и куповине на станици у Табановцима.Не знам ни колико се воз задржава, ред вожње говори неких пола сата, али се ваљда задржава мање ко ће га знати.

Edited by easy rider

Išao sam poslednji viked vozom do Skoplja. Noćni polazak u 21:50 u sredu bio je prepun, jedva da se moglo stojati u vozu. Na stanicu smo došli u 21 i tad nije bilo moguće uzeti rezervaciju. Na kraju su prikačili još jedan vagon, pa smo uspeli i da sednem, ali dosta ljudi je i dalje ostalo da stoji. Voz se poprilično isprazni posle Niša, od granice do Skoplja ima 1-2 čoveka po kupeu. Imali smo povratne karte do Preševa koje su nas izašle oko 2000 dinara. Od Tabanovaca do Skoplja, kondukteru sam za nas dvoje dao 5 evra, on mi je vratio 60 makedonskih denara (1 evro), znači izašlo nas je 2 evra po osobi. Nikakvu kartu nam nije pisao, prvo sam mu nudio srpske dinare, kad je rekap da to ne prima, dao sam mu evre.

U povratku smo kartu Skoplje-Tabanovci kupili na stanici. Karta košta 130 denara (2,15 evra). Od Skoplja do granice voz je bio skoro prazan da bi od Ristevca pa na dalje (Bujanovac, Vranje, Leskovac...) ušlo mali milion ljudi, tako da opet maltene nije bilo mesta ni za stajanje. Mi kako smo seli još u Skoplju smo sedeli sve do Beograda.

Ove gužve su najverovatnije izazvane prvomajskim praznicima, ne verujem da je svaki dan ovako, eventualno petak može biti malo kritičniji.

Dakle, proradila tarifa kao i do Sofije vidim. Jeftinije kod konduktera nego na blagajni...

Guzva je samo velika kad su praznici i malo manja petkom i nedeljom u obrnutom smeru. Bar je tako kad god idem do Jagodine. Dodjem na zeleznicku 40min ranije i ako nije nesto od ova tri uvek nadjem i prazan kupe doduse posle se popuni al bude mesta da se sedne celim putem. Za praznike rezervacija obavezna jer nije bas prijatno stajati 5-6h. Ja sam isao jednom na Vidovdan i gomila Makedonaca isla dosao sam namerno 1:30h ranije i jedva nasao jedno mesto. Gomila ljudi stajala a isla su 6 vagona za Skoplje i 2 za Sofiju. Jedva sam sisao u Jagodini, gurao sam se od Lapova cim je krenuo da bi dosao do vrata lol::

242 den.

Mozes da mu das 100 den. u dzep i resis problem :)

• 1 year later...

Ako neko planira da putuje u Skoplje mogu da kazem da je sve po starom nema nekih promena koji uticu na planetu. :)

Beograd-Skoplje redovna medjunarodna povratna karta 32.60e ili 3980 dinara, ako koristite sistem solidarnosti koji je proveren i siguran onda je cena znatno drugacija.

1.Beograd-Presevo povratna 1990 dinara.Na salteru radnice vole zaokruze na 2000 din kao da smo na pijaci.

2.Tabanovci-Skoplje redovna cena karte 4 e.Kondukteru dajte 2 evra i nema problema.

3.Skoplje-Tabanovci na salteru 130 denara ili  2.11 evra.

Ukupno izadje karta 2492 din.Usteda-1488 dinara.

• 11 months later...

Zdravo svima :smile: Planiram da idem za NG u Skoplje i citala sam vasa iskustva i zanima me da li je isto sve, nista se nije promenilo u medjuvremenu - moze da se kupi povratna do Preseva i onda da se kondukteru doplati do Skoplja? Hvala vam unapred :smile: 

Voz Beograd- Skoplje ne saobraća zbog modernizacije južne pruge sve do juna sledece godine.

Može se vozom iz Beograda do Niša pa iz Niša do Skoplja autobusom.

Voz Beograd- Niš povratna karta ( brzi voz) : 1414 dinara.

Autobus Niš- Skoplje sa Niš ekspres  povratna karta 2230 din

Povratna karta Beograd-Skoplje sa Niš ekspres 4170 dinara.

Ušteda : 526 dinara.

Ima i drugih prevoznika treba videti cene da li su jefitnije.

Voz tek od juna Beograd- Solun- Beograd.

Autostop je najbolja opcija kad voz trenutno ne saobraća.