Jump to content

Featured Replies

Posted

trebam za Skoplje ovih dana, a otanjio sam sa parama opasno  :?

kako da eliminišem troškove u  najvećoj mjeri?

razmišljam i o autostopu, ali nije baš velika gomila ljudi željnih da stanu bradonji od 190 cm  :mrgreen:  ;D... eventualno ako neko sledeće sedmice takođe planira sličnu zanimaciju pa da stopamo zajedno..

pomoćććć :cry22:

Osim autostopa nista nije tako jeftino...mozes vozom mada nisam sigurna koja je cena ali je sigurno jeftinija od busa - Galeb Ohrid je vozio iz Nisa, konkretno, za oko1000din u jednom pravcu letos...

tako da ipak pokusaj sa stopom ako ne zuris mnogo, jer, nikad se ne zna:)

nadam se da sam ti i malo pomogla, posto vidim da se ostali ne izjasnjavaju...

pozz i srecan put! :dance:::crazy:

• Author

hvala ti puno!  ;D

s obzirom da se vrijeme pokvarilo stop je otkazan..

ali uspio sm se snaći, jer mi je prijatelj ponosni vlasnik karte sa 50% popusta na većinu evropskih željeznica tako da uz malo sreće i ilegalnih radnji večeras puttttujem  :angel:

• 2 years later...

planiram u petak veče da se zaputim za Skoplje . Planiram da idem vozom iz Beograda , mislim da kreće oko 22.00 a u Skoplje bi trebao da stigne oko 7 ujutro -subota . E sad kako najeftinije stići : rečeno mi je da je povratna karta oko 33 evra s tim da je to "specijal " , tako da se nema nikakav popust bilo koja kartica da se ima .

Ono što ja planiram je da kupim kartu Beograd-Preševo , povratna je oko 2200 din sa popustom od 30 % izašla bi me oko 1600 din.

Pitanje za forumaše da li je moguće kupiti kartu od makedonske granice ( Tabanovci ) do Skoplja kod konduktera u vozu , koliko košta , sa kojom valutom može da se plati pošto neću imati denare ? Koliki je kurs ?

Interesuje me i šta je vredno posetiti u Skoplju , neko dobro šoping mesto ?  :mah:

Pre par nedelja pregovarao sam sa makedonskim kondukterima o ceni karte za australijskog putnika, koji je upao u voz za Solun. Uglavnom, ukoliko naletis na coveka neces imati problema da izdejstvujes bilet po cenama za lokalni saobracaj. U suprotnom, zamoli ih da te izbace na prvoj narednoj stanici jer ne pristajes na pljacku u vidu medunarodnih tarifa. :)

Mozes platiti evrima.

Sretno.

Ja sam isto jednom isao sa kartom do preseva pa uzeo kartu od tabanovaca ali do kumanova... platio sam u evrima ali se ne secam koliko. u svakom slucaju nije neko dranje.

Karta Tabanovce-Skopje je negde oko 90-100 denara.

Nisam odavno isao vozom nagore (zadnji put pre neki 3-4 godina), ali znam da kondukter mi nije dao da kupim kartu, vec dam njega 50 denara  :bag::LOLLL:

Znaci evro ce zavrsit posao, a mislim da bi uzeo i dinare jer valjda nije mu problem da im promeni, valjda 100din bi zavrsili posla do Skopje.  :yok:

Ja sam prošle godine išao za Ohrid na tu foru i stvarno je ispalo dosta jeftinije. Kupio sam kartu BG- Preševo, a onda sam u Tabanovcima dao oko 4 ili 5e za devojku i mene do Skopja.

• 3 weeks later...

cena karata 18.9. do Skoplja . Ne kupujte onaj makedonski specijal od 33 evra jer mozete jeftinije da prođete .

Beograd-Preševo povratna  1742 din. ( sa Rail+plusom 30% ) , e sad sa makedonskim kondukterima mozete da se cenkate trazeno mi je 4 evra za put od Tabanovaca do Skolja jer je to kobajagi međunarodni voz ali pristao je i na 2 evra , denare nisam imao tražio mi je preko 200. U povratku ista priča , bio sam malo velikodušniji pa sam ga počastio sa 160 denara (2,5 evra ) .

Znači put može da se završi sa oko 2100 dinara. :mah:

cena karata 18.9. do Skoplja .  ... e sad sa makedonskim kondukterima mozete da se cenkate trazeno mi je 4 evra za put od Tabanovaca do Skolja jer je to kobajagi međunarodni voz ali pristao je i na 2 evra , denare nisam imao tražio mi je preko 200. U povratku ista priča , bio sam malo velikodušniji pa sam ga počastio sa 160 denara (2,5 evra ) .

:LOLLL:

Naravno da bi kondukteri pristali na 2 evra, kad je karta jeftinija.

Zasto ni si slego u Tabanovci da kupis kartu, znam da tamo prodaju. A i zasto nisi kupio u Skopje na zeleznicku u povratku?

Karta Skopje-Tabanovci je oko 100denara.

znam da sam mogao i jeftinije ali sazalio sam se na makedonce , očigledno teško žive . Ovaj u povratku je sav cvrkutao  zvizhd kada sam mu dao 160 denara , tolko mi je i ostalo pa reko da nevraćam kući ne trebaju mi .

na ulasku u makedoniju kondukter mi je kukao  :cry22:  kako mu je žao što se juga raspala , spominje tita , slobu ..itd.

znam da sam mogao i jeftinije ali sazalio sam se na makedonce , očigledno teško žive . Ovaj u povratku je sav cvrkutao  zvizhd kada sam mu dao 160 denara , tolko mi je i ostalo pa reko da nevraćam kući ne trebaju mi .

na ulasku u makedoniju kondukter mi je kukao  :cry22:  kako mu je žao što se juga raspala , spominje tita , slobu ..itd.

clap.gif' alt=':clap:'> :pivoooo:

Ako se kupuje u vozu cena za relaciju Tabanovce-Skopje je 240 denara (sećam se zato što sam dobio doplatnu kartu  :potty: ), ali sam do sada platio samo jednom tu cenu, a ostalih 5-6 puta u toku ove godine sam plaćao između 0 i 100ak denara, sve zavisi od konduktera. Ako se kupuje na stanici mislim da je 60 denara.  zvizhd

• 2 years later...

Vadim temu iz naftalina...

ALi da proverim da li još može da se ide do Preševa

pa od Tabanovca do Skoplja i kolika je cena ?

• 2 months later...

Vadim temu iz naftalina...

ALi da proverim da li još može da se ide do Preševa

pa od Tabanovca do Skoplja i kolika je cena ?

1560, sa onom Rail+ ili Srb+ karticom. Pa posle od Tabanovaca do Skoplja valjda moze na stanici da se kupi, voz stoji oko 25min (valjda, tako pise na redu voznje zeleznica Srbije) pa 60ak denara iliti 1e do SK.

Meni samo nije jasno da li se pored popusta za Rail+ moze dobiti jos 30% popusta na grupna putovanja?

Evo da se i ja uključim sa svojim iskustvom, čisto vezano za ovaj posljednji post. Nedavno sam putovao vozom Zagreb - Beograd, ali sam ušao na jednoj maloj stanici gdje ne prodaju međunarodne karte, nego samo unutrašnje, pa sam kupio kartu do granice i išao upravo na tu varijantu, jer u redu vožnje piše da voz stoji u ŽELJEZNIČKOJ STANICI ŠID od 15:10 do 15:30 i smatrao sam to vrijeme dovoljno da kupim kartu, ako ne i da izvadim novu Srb+.

Međutim, voz ne stoji na željezničkoj stanici, nego u pograničnoj zoni gdje izlaska nema. Tek u 15:28 se pomjeri tih 30ak metara i zvanično stane u stanicu, gdje stoji samo minut. Nakon toga je ušao kondukter ŽS sa kojim sam prvo htio na lijep način da pregovaram, međutim i dalje je bio uporan da mi naplati kartu negdje oko 680 dinara (nisam baš najsigurniji) ... Ponudio sam mu 300din na mi ne piše kartu, kaže mora ima ukrštanja ... Nakon toga sam bio izričit da ću mu dati kartu koliko košta na stanici, bez doplate, međutim je rekao da će pozvati policajca (koji je baš u tom momentu bio u vozu, DRŠ!) kako bi me izbacili prinudno na sljedećoj stanici, ako sam ne htjednem izaći. Na kraju sam platio punih 680din ...

Samo da naglasim da je povratna Šid-Beograd-Šid 790din (bez Srb+), a mene je ovako izašlo nekih 1170 ... Poslije je nekoliko puta prošao pored mene i nasmijao se onako kao pijetao pobjednik :)

A baš je mućko džubre, mogo ti je bar pisat od Mitrovice pa bi ušparo 100 dinara!

Trebo si izać u Šidu jer za 20ak min kreće putnički vlak koji vozi jednako dugo al ne plaćaš dodatak za brzi. Kolko sam svatio, ti si još imo i dinare, pa si lipo mogo kupit na kolodvoru ko gospodin čovik povratnu. Al ti meni reci di da ja nabavim dinare u Hrvatskoj jer mi neće prodat kartu za eure, a sazno sam da je najbliža minjačnica u Šidu dost daleko od kolodvora, tako da mi ne gine zaje... s "kondorom". Jel bar znaš jel primaju eure u vlaku?

Evo da se i ja uključim sa svojim iskustvom, čisto vezano za ovaj posljednji post. Nedavno sam putovao vozom Zagreb - Beograd, ali sam ušao na jednoj maloj stanici gdje ne prodaju međunarodne karte, nego samo unutrašnje, pa sam kupio kartu do granice i išao upravo na tu varijantu, jer u redu vožnje piše da voz stoji u ŽELJEZNIČKOJ STANICI ŠID od 15:10 do 15:30 i smatrao sam to vrijeme dovoljno da kupim kartu, ako ne i da izvadim novu Srb+.

Međutim, voz ne stoji na željezničkoj stanici, nego u pograničnoj zoni gdje izlaska nema. Tek u 15:28 se pomjeri tih 30ak metara i zvanično stane u stanicu, gdje stoji samo minut. Nakon toga je ušao kondukter ŽS sa kojim sam prvo htio na lijep način da pregovaram, međutim i dalje je bio uporan da mi naplati kartu negdje oko 680 dinara (nisam baš najsigurniji) ... Ponudio sam mu 300din na mi ne piše kartu, kaže mora ima ukrštanja ... Nakon toga sam bio izričit da ću mu dati kartu koliko košta na stanici, bez doplate, međutim je rekao da će pozvati policajca (koji je baš u tom momentu bio u vozu, DRŠ!) kako bi me izbacili prinudno na sljedećoj stanici, ako sam ne htjednem izaći. Na kraju sam platio punih 680din ...

Samo da naglasim da je povratna Šid-Beograd-Šid 790din (bez Srb+), a mene je ovako izašlo nekih 1170 ... Poslije je nekoliko puta prošao pored mene i nasmijao se onako kao pijetao pobjednik :)

30% ti je u vozu skuplja karta nego na stanici  ;)

Ja znam da je u inostranstvu uvek skuplje da se uzme karta u vozu,ne mnogo skuplje ali jeste.. A čuo sam da je kod nas jeftinije nego da kupiš na blagajni???  :?

Gargi, nisi dobro čuo :D Šokac, voz je kasnio 30 minuta, tako da je putnički već bio otišao (upravo to mi je bila alternativa, ako ne uspije ovo ...) Ali i kad ne kasni, baš kako sam napisao 18min stoji u pograničnoj zoni, a 2min u stanici, tako mi je rekao kondukter, a i ljudi koji su se složili da je abnormalno plaćati doplatu ... Imao sam i dinare i sve, ali džaba ... Bio je i više nego uporan, ali nisam iskusan kad su u pitanju srbijanski kondukteri. U BIH možeš stvarno ići iz krajnosti u krajnost, jer u vozu nikad nema policije i ne može ti stvarno uraditi ništa ... (Svima je poznat slučaj sa navijačima iz Banjaluke koji su putovali bez karata iz Mostara i demolirali voz cijeli, tačnije HŽ vagon)

Pa uradio je kondukter pravilno. Cena karte u vozu je za 30% skuplja nego na blagajni. To što se nije dao podmititi, nadam se da su svi kao on. Svi bi čiste, česte, brze i redovne vozove, a ne bi da plate kartu...

Za srpske vozove ne znam ali za Poljske znam da sve zavisi od toga kakav je voz.. U nekim ne plaćaš ništa više od normalne cene,u nekim je za 1 euro više od cene karte a u nekim je tako nekako 20-30% skuplje.. Ponavljam tamo sve zavisi od toga kakav je voz..  gent

Za srpske vozove ne znam ali za Poljske znam da sve zavisi od toga kakav je voz.. U nekim ne plaćaš ništa više od normalne cene,u nekim je za 1 euro više od cene karte a u nekim je tako nekako 20-30% skuplje.. Ponavljam tamo sve zavisi od toga kakav je voz..  gent

Eto, sad znaš. U Poljskoj postoje dva operatera Przewozy Regionalne i PKP-Intercity, tako da zavisi od toga. Ako u trenutku polaska voza blagajna nije radila ili ni nema blagajne, dodatak za kupovinu karte u vozu se ne računa (Poljska).

Rax, da li je u redu i to što u Okučanima (Željeznička stanica u Hrvatskoj) staju međunarodni vozovi, a ne može se kupiti međunarodna karta? Da li je u redu to što u redu vožnje piše da voz stoji u ŽELJEZNIČKOJ STANICI ŠID 20 minuta, a ne u pograničnoj zoni sa ograničenim kretanjem? Da li je u redu to što isti voz kasni sat vremena, tako daje presjedanje na putnički bilo nemoguće? I sve to se onda obije putniku od glavu i plati 500 dinara više ... Mene u tom vozu definitivno više nikada neće biti ...

Ja obožavam da putujem vozom i smatram da je društvena odgovornost svih nas da koristimo željeznice kao prevoz od opšteg interesa za jednu državu. Međutim, to što oni rade samo odvraća putnike iz vozova ...

A u Poljskoj ti sve i zavisi od konduktera.. Meni i devojci jednom nije naplatio vise iako je blagajna radila a jednom nam je naplatio obe karte po studentskoj ceni iako je samo ona imala legitimaciju.. Sve zavisi da li ces da nabasas na nekog drkadziju...  :D