Jump to content

Featured Replies

Posted

Uoči trećeg izdanja, ažurirali smo interaktivnu mapu koja pokazuje sva mesta gde je otputovao "Bantustan". Napravili smo i drugu vizuelizaciju, koja prikazuje sve moguće veze između ovih mesta. Želimo da knjiga nastavi ono što je putovanje započelo: da povezuje tačke na karti Balkana, Afrike i sveta. Kao što je rekao Kvame Nkrumah, prijatelj Balkana i prvi predsednik nezavisne Gane: Posejao sam seme i ono će klijati. {geobantu} {geobantuworld} {geobantueurope} Podaci se ažuriraju u realnom vremenu. {geobantuchart}

Pročitajte Gde je sve otišao Bantustan?

Super ideja, i mapa dosta cool izgleda.

S obzirom da sam vec nakon dan, dva od kada sam dobio knjigu na promociji u Novom Sadu, krajem maja otputovao za ameriku na work&travel razmisljao sam da vam pisem da je Bantustan vec stigao i do americkog kontinenta, ali kako to uglavnom ide, od sve guzve na kraju nisam, tako da je verovatno sada prava prilka :)

Inace, Bantustan je, zajedno sa mnom, dobio vize za Gvatemalu, Honduras, El Salvador i Nikaragvu, tako da ce, eto, stici i do centralne amerike, a mozda i do juzne ako budzet potraje. U svakom slucaju, javljam dokle je stigla, pa da osvezite mapu.

Okacio bih sliku Bantustana u vazduhu, ali s obzirom da nisam do sada nista pisao i tek sam se registrovao na forumu, ne znam kako to da uradim :)

Pozdrav,

Rasa

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

Pozdrav ekipa,

Obecao sam da cu okaciti gde je sve bantustan stigao sa mnom. S obzirom da su prosla vec skoro dva meseca od kako sam se vratio, red je da konacno i dopunim mapu.

Iskoristio sam jedan od sajtova za pracenje putovanja, gde sam ubacio na mapu sva mesta koje sam posetio. Prvi deo je W&T u Americi, malo duze od 4 meseca, tu nije bilo mnogo putovanja osim poslednjih nedelju, dve, vise skupljanje kesa za dalje putovanje u Srednju Ameriku, jos neka 3 i po meseca, manje vise.

Na mapi je is spisak svih mesta, videcete vec, pa koga zanima, neka zumira :) Evo i linka http://www.travellerspoint.com/member_map.cfm?user=rasham91&tripid=830978

Nekoliko mesta predstavlja samo presedanje, da bi mapa izgledala kako treba, tako da ne racunam da sam tamo bas "bio". Tu su Frankfurt, Houston i Punta Cana i prinudno sletanje u San Salvador zbog loseg vremena, dosta lep pocetak putovanja ;)

Sva ostala mesta sa spiska sam posetio, proveo neko vreme tamo, dan, par dana, nedelja... Plan se naravno menjao, sto zbog viza, sto zbog budzeta, tako da je izostala Juzna Amerika, ali nadoknadjeno je drugim zemljama koje nisam u pocetku planirao.

Pozdrav,

Rasa