Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima :)
Evo jos jednog sto bi u Kambodzu.
Zainteresovan sam da odem sa zenom i detetom u Kambodzu.
Jeftin smestaj na plazi na par meseci dok ne pronadjem neko mesto koje bi mi odgovaralo za duzi ostanak.
Zainteresovan sam za iznajmljivanje bara ili nekoliko bungalova.
Da li neko ima iskustva ili informacija koje bi mogle pomoci?
Planiram u decembru na put pa bi mi svaka informacija dobro dosla.
Hvala na dosadasnjim info :)

pozdrav jony

u decembru ces tesko da nadjes jeftin smestaj na plazi

to je vrh sezone i skupo je dosta

ne znam sta podrazumevas pod jeftino, ali bez jedno 30 usd dnevno, tesko da ces naci bilo sta na plazi

ako si namerio da ostajes ovde, onda ti je moj savet da uzmes neki stan u gradu

moze da se iznajme i barovi i bungalovi, ali to nije bas tako kao sto se prica

ima tu dosta zezanja i varanja

ako dolazis u septembru, javi mi se pa mozemo da se vidimo da ti objasnim kako to ovde ide

ja sam u sihanoukville, to je na moru, pa ako si namerio negde ovde, javi se da ti pomognem oko smestaja i ostalih stvari

eto ukratko, pa se cujemo

pozdrav

• Author

pozdrav jony

u decembru ces tesko da nadjes jeftin smestaj na plazi

to je vrh sezone i skupo je dosta

ne znam sta podrazumevas pod jeftino, ali bez jedno 30 usd dnevno, tesko da ces naci bilo sta na plazi

ako si namerio da ostajes ovde, onda ti je moj savet da uzmes neki stan u gradu

moze da se iznajme i barovi i bungalovi, ali to nije bas tako kao sto se prica

ima tu dosta zezanja i varanja

ako dolazis u septembru, javi mi se pa mozemo da se vidimo da ti objasnim kako to ovde ide

ja sam u sihanoukville, to je na moru, pa ako si namerio negde ovde, javi se da ti pomognem oko smestaja i ostalih stvari

eto ukratko, pa se cujemo

pozdrav

Hvala :)

• Author

Hvala :)

Da li mores da mi kazes kakve su opcije za smestaj,plaza ili grad.sta preporucujes za prvo vreme,

koliko kosta mesecno kuca.... ???

Da li ima nekog posla,da li ima kuca-farma za iznajmljivanje ...?

Trenutno sam u skandinaviji i mislim da mi nije realno da dodjem pre decembra, u najboljem slucaju kraj novembra.

Na koji nacin da te kontaktiram?

Da li mores da mi kazes kakve su opcije za smestaj,plaza ili grad.sta preporucujes za prvo vreme,

koliko kosta mesecno kuca.... ???

Da li ima nekog posla,da li ima kuca-farma za iznajmljivanje ...?

Trenutno sam u skandinaviji i mislim da mi nije realno da dodjem pre decembra, u najboljem slucaju kraj novembra.

Na koji nacin da te kontaktiram?

pozdrav

smestaj moze da se nadje

ima i na plazi i u gradu, ali po mom misljenju, ako ces duze da se zadrzis ovde, onda je mozda bolje da uzmes neki smestaj u gradu

jeftiniji je i kvalitetniji

moze da se iznajmi kuca, cene su od $ 150 pa dokle oces, ali pristojna kuca moze da se nadje za oko $ 300, za farmu ne znam, ali znam nekoliko ljudi koji su kupili zemlju, pa napravili farmu

posla ima, ali ne znam cime se bavis, odnosno sta znas da radis

ovde te niko ne pita za diplomu, to nikoga ne interesuje, i nemoj mnogo da racunas da ces naci neki intelektualni posao, a da je dobro placen

jedino lekari dobro prolaze

vidim da i zubari nemaju bas nesto posla, jer su strasno digli cene zbog stranaca, pa sad ispada da je jeftinije sredjivati zube u evropi nego ovde

posalj mi na PM tvoj e mail

pozdrav

Edited by camalus

• Author

Hvala za info.
Zena mi je farmaceut i zanima je posao u apoteci ili u bransi.
Ja znam svasta pa bi najvise voleo da dodjem i izvidim kakva je situacija i odlucim sta cu.
U svakom slucaju nesto u vezi turizma,kafe,bungalovi ili neka poljoprivreda koja bi bila vezana za turizam.
Plaza po mogucstvu,moze i udaljeno od civilizacije,moze ribarsko naselje ili ostrvo ...
Ne znam ni sam.
U svakom slucaju bi dosao u izvidnicu .
Hvala puno na svemu :)

• 2 weeks later...

Poz camalus  :spot: 

Bas mi je drago da ima neko nas ovde u Kambodzi.

U Shiano je dosta jeftinije nego u glavnom gradu ali su i plate manje.

Cuj kuca za 300 $,to je super,ja stan u Phnom Penhu placam 500$.

Ima naravno i jeftinijih stanova ali i skupljih.

Ja predajem engleski u vrticu i odlicno sam placena,obzirom na Srbiju ali i na neke 

medjunarodne organizacije u kojima sam radila,sve u svemu,obzirom na situaciju u celom svetu,ja sa 1000$ platom smatram da sam odlicno placena.Naravno stan ne placam sama,vec muz i ja privredjujemo zajedno,inace ne bi imalo smisla placati sam 500$.

.....Za farmu smo i mi bili zainteresovani ali nije to sve tako jednostavno.

Cene su zaista za strance podigli nerealno a i kao stranac ne mozes da kupis zemlju u Kambodzi...

Nije jednostavno za biznis,ali ko hoce i ima srece moze...