Jump to content

Featured Replies

• Author

Izvor je Numbeo,

Indices Differenceinformation.pngConsumer Prices in Caracas are 199.53% higher than in BelgradeConsumer Prices Including Rent in Caracas are 243.12% higher than in BelgradeRent Prices in Caracas are 428.39% higher than in BelgradeRestaurant Prices in Caracas are 130.24% higher than in BelgradeGroceries Prices in Caracas are 436.06% higher than in BelgradeLocal Purchasing Power in Caracas is 88.97% lower than in Belgrade

On 10/19/2015 at 9:08 AM, Relja said:

С ким се свађао мој пост о тексту о "џинџерима"? :)

Tvoj post poginuo je u unakrsnoj vatri, kao svojevrsna kolateralna šteta. Pokoj mu duši.  :angel:

• Author
  On 10/19/2015 at 11:59 AM, ThirstyTraveler said:

Numbeo koristi zvanicni kurs a ne facebook transakcije opisane u tekstu, zato je i razlika tolika.

dakle, želiš da kažeš da je istina da u venecueli za 100 evra živiš kao Bog?

• Author
  On 10/21/2015 at 1:38 PM, Dragance said:

Ne znam ko je montirao ovaj snimak, ali na 1:06 se vidi srpski pasos :)

Jao DA!! hahaha ne znam kako nisam primetio! Verovatno je Galebov, čoveka su i na tome ujebali!!! hahahahah

• 4 months later...
  • Author

http://www.vice.com/rs/read/pricali-smo-sa-tipom-koji-je-pokrenuo-nalog-hot-migrants

Da li je ova objektivizacija gora od uobičajene, zato što su u pitanju izbeglice?Pitala sam Jelenu Višnjić iz BeFem-a, da mi prokomentariše kako ovakve pojave mogu da utiču na položaj izbeglica:

- Ovaj čin instrumentalizacije i zatvaranja u granice telesnog ljudi ispred kojih se zatvaraju granice i koristi celokupni državni represivni aparat, doprinosi obnavljanju ksenofobičnog, rasističkog konstrukta u kojem je diskriminacija i nasilje nad svakim slabijim, ranjivijim i drugim (kao figure u kojoj se ogledaju preovlađujući društveni odnosi) legitimno unutar i izvan sistema distribucije moći.

Takva vrsta eksploatacije ljudske nesreće je apsolutno užasna. Koristi se javni prostor za objektivizaciju ljudi (tretiranje ljudi kao seksualnih objekata) i propagiranje neke besmislene perspektive i maltene seksualnog predatorstva spram ljudi u očajnoj situaciji. Da ne pričam o tome što se objavljivanjem njihovih fotografija direktno ugrožava njihova bezbednost, odnosno zaboravlja se činjenica da ovi ljudi trpe oštre reperkusije od strane represivnog aparata svih država kroz koje prolaze. U tom smislu ova strana je daleko od zabavne.

OMG, Ja padam od smeha!!! Nisu normalni!!!

• 3 weeks later...
  • Author

VICE news, piše o panama papers, to su oni dokumenti od neke firma koja je pomagala bogatima da skriju novac, ajde pogoditi koja država im je bila glavna tema????  Mislite USA????... LOL ne, nego o majčici Rusiji i Putinu

• 6 months later...

Haha,VICE i novinarstvo i VICE i objektivnost.. :spot::LOLLL:

Americki vid "slobode govora" (citaj: propaganda) i vesti iz "prve ruke"..Hmmm.Da.:wink:
Pa bre Gebels da je ziv,pozavideo bi amerima kakav su posao napravili posle '45-te.Za njih je on malo dete.

Odgledao sam.Tu pri kraju (oko 15. minuta) bas pricao o "objektivnosti" Vice-a u svetu novinarstva.O svemu pricaju i kazu,samo (kao) zaborave da spomenu da je USA zakuvala sve to/stoji dobrim delom iza svega toga.Bas objektivno izvestavanje:rolleyes:

So...

Nisam pratio taj Vice (od pocetka),odgledao sam im prilog-dva-tri i vec mi je bilo jasno odprilike o cemu se tu radi.Da ne kazem ko im diktira sta i kako trebaju da im izgledaju prilozi.Takve jednostrane stvari ne volim,pa me zato i taj Vice nije ni interesovao.

...ali,eto,ima ljudi koji padaju na to:rolleyes: (dobro kaze WorldCitizen - i Gebels bi im pozavideo)

Nesto starijima iz Srbije je verujem lako da se sete uloge tadasnjeg Otpora u periodu rusenja Milosevica 2000. godine.Sva ta njihova prica "Ma neee,mi nismo nikakva politicka partija,mi smo samo spontani skup mladih" (yes,how yes no;narocito posle upumpavanja ko-zna-koliko dolara radi tog "spontanog okupljanja":rolleyes:) je pala u vodu kad je pao i Milosevicev rezim.Cilj Otpora je bio da animira mlade u Srbiji,da misle "demokratski",a sve u krajnjoj svrsi da misle onako kako i gazde u Americi misle (jedino takvo istovetno misljenje je "demokratsko",sve drugo nije).Sto su vecim delom tada i uspeli (sto jeste-jeste).

Tako i ovaj Vice.Uspeo da animira mlade ljude (pretpostavljam;mene nije),a posto je u Americi izgleda sve na prodaju (tamo se moze valjda sve kupiti za saku dolara,pa i necija etika),evo zgodne prilike kako isprati mozgove tim mladima,a da ni ne primete to:rolleyes:

Dobro je ako neko iz ovoga izvuce pouku da je bio u zabludi,sto se tice politicke objektivnosti Vice-a (i ne samo Vice-a,vec i mnogih drugih medija)...desava se,uci se na greskama :smile:

Eto..

Steta sto sve sto je lepo kratko traje.I mora posle da se proda "za saku dolara".

• 1 month later...
  • Author

http://www.mintpressnews.com/vices-fall-counterculture-hipster-rag-neoliberal-government-mouthpiece/220431/

VICE’s Fall From Counterculture Hipster Rag To Neoliberal Government Mouthpiece

Robbie Martin, director of the documentary series ‘A Very Heavy Agenda,’ joins Mnar Muhawesh on ‘Behind the Headline’ to discuss how VICE became a government lapdog pushing pro-interventionist messaging to a millennial audience wary of the government.

VICE, it turns out, is an ideal vehicle for delivering Cold War, interventionist messages to a generation that knows better than to trust the mainstream media or the government. The problem is, that generation doesn’t seem to realize that VICE is the mainstream media and it’s pushing government narratives.

Robbie Martin is here to explain how VICE towing the line of the establishment and how it managed to sell mainstream narratives to its anti-mainstream audience, and why it’s so dangerous.

Watch the full episode of Behind The Headline: Tracking VICE’s Hipster Propaganda; The Death of the Anti-War Left: