Jump to content

Featured Replies

Kada sam dobila poruku na mail u vezi potvrde rezervacije pisalo je izmedju ostalog i "otkazivanje: cena..", znaci svakako ne mogu to da mi naplate? Javicu se ujutru apartmanu da otkazem samo me brine ovo da li mogu na neki drugi nacin osim preko kartice da naplate :sad:  

Ako si danas rezervisala, mozda mozes da stupis u kontakt sa Bookingom i kazes da si greskom rezervisala i da zamolis da otkazu, bez posledica, obzirom da nije proslo ni 24h od rezervacije. Mozda i prodje. Ili da to isto objasnis vlasnicima apartmana, ako su normalni ljudi, razumece. Nadam se da rezervacija nije, npr, za prekosutra, to mozda moze malo da zakomplikuje.

Na koji drugi nacin da naplate? Da ti posalju izvrsitelje na e-mail adresu?

Ja izdajem kucu preko bookinga, nekih 80% ljudi se uopste ne pojave, zabole ih i da otkazuju rezervaciju iako je besplatno u prvih xy dana i naravno niko im nista ne moze a booking.com bas briga, oni automatski prihvataju sve rezervacije i odmah salju potvrde.

Vec sam pisao ranije, mozete da otkazete, posaljete mail i sve ovo sto je Dragance nabrojao cisto radi pristojnosti, inace uopste nema potrebe i nema nacina da se bilo sta zaomplikuje.

45 minutes ago, ThirstyTraveler said:

Ja izdajem kucu preko bookinga, nekih 80% ljudi se uopste ne pojave, zabole ih i da otkazuju rezervaciju iako je besplatno u prvih xy dana i naravno niko im nista ne moze a booking.com bas briga, oni automatski prihvataju sve rezervacije i odmah salju potvrde.

Jesi se zalio Bookingu i trazio odstetu? Da li je to u skladu sa pravilima ili nemas uopste pravo da se zalis? Ako je za rezervaciju tvoje kuce neophodna kartica, "no show" bi mogli da naplate barem u nekim slucajevima. Realno, naneta ti je steta, pa bi neko trebalo da ti je nadoknadi, a verujem da oni tu snose valjda neku odgovornost.

• 2 weeks later...

Ima novi sajt za rezervisanje smeštaja, nisam vlasnik koji izdaje, samo sam putovao tj rezervisao preko njih. Destinelo.com se zovu. Imaju i na srpskom.

Ja sam bio skroz zadovoljan sa rezervacijom za Beograd, sve je proteklo kako i treba. Kod njih nema besplatnih rezervacija kao na bukingu već se plaća deo kao avans (zavisi od vlasnika koliko) al proveravaju dostupnost te je rezervacija sigurna kad stigne uplata. Moja je bila 10% avans.

A vama @ThirstyTraveler se obraćam jer sam sa njima pričao. Nemaju mnogo ponuda tek nekoliko gradova, Beograd, Budimpeštu, Beč... i Cg od letnjih destinacija ali kažu da nisu affiliate (to je kad neko prodaje recimo bukingove ponude i slično) već imaju svoje partnere tj vlasnike smeštaja. Kažu ide sporo sa vlasnicima iako imaju bolje uslove nego buiking, većina vlasnika je u fazonu "ja sam na bukingu" i ništa ih drugo ne interesuje.

Pa eto na destinelu vam nije automatska rezervacija, mada ne znam jel imaju vašu destinacju al možete da vidite sa njima da i tamo postavite kuću.

Edited by dankosmoki

• 2 months later...

Vidim da sad i Booking ima semu kao i AIRBNB, da se posalje link i ostvari popust, kako za primaoca, tako i za posiljaoca. Nedavno sam rezervisao nesto, pa sam dobio link koji omogucava popust od oko 12-13 evra, pa ako nekog zanima, neka se javi u inbox.

21 hours ago, Dragance said:

Vidim da sad i Booking ima semu kao i AIRBNB, da se posalje link i ostvari popust, kako za primaoca, tako i za posiljaoca. Nedavno sam rezervisao nesto, pa sam dobio link koji omogucava popust od oko 12-13 evra, pa ako nekog zanima, neka se javi u inbox.

Mozda zavisi od zemlje, ali kod mene daje 10% popusta

If your friend books with us, they’ll get a 10% refund after their stay.

Je li kod tebe fiksni iznos?

I meni (RS) je tako - prijateljima bude refundirano 10%, a meni uplaceno na karticu 15$, sto je tih 12-13€, sve to nekih 10-15 dana nakon nihovog putovanja. Tako je i bilo u dva slucaja kad sam prijateljima poslala link.

Da, kod mene pise da ja valjda dobijam 50 brazilskih reala, sto je trenutno oko 12-13 evra, kao sto sam naveo. Doduse, nisam gledao koliko prijatelji dobijaju, to valjda pise negde u pravilima, mrzelo me da iscitavam, mislim da sam negde video da valjda isto toliko, mozda gresim.

Nedavno smo diskutovali i o visini popusta kod AIRBNBa, sto je variralo od osobe do osobe, a kod mene, koliko sam gledao ovih dana, isto je fiksno, 100 brazilskih reala, a kad se pretvori u dolare/evre, menja se u zavisnosti od kursa.

Edited by Dragance

• 2 months later...

Букирао сам раније преко букинга бар једно 3-4 пута и никада нисам имао никаквих проблема.

Међутим сада сам по први пут бирао хотеле који имају бесплатно отказивање на дан пре пута и пронашао сам у Берлину један и букирао који има ту опцију отказивања.

Желео бих да букирам два дана пре пута(то је у августу), јер тада често има повољних хотела на одличним локацијама, а у случају да ипак не пронађем жељени хотел, онда бих задржао ову првобитну резервацију.

Шта мислите да ли је то паметна идеја и да ли они могу да ми отказу резервацију, узму новац са рачуна, без обзира што сам отказао или оно најгоре да ми наплате више када дођем да платим на лицу места ако останем на тој првобитној резервацији или генерално направе неки сличан проблем.

4 hours ago, Miki_MM1 said:

Желео бих да букирам два дана пре пута(то је у августу), јер тада често има повољних хотела на одличним локацијама, а у случају да ипак не пронађем жељени хотел, онда бих задржао ову првобитну резервацију.

Sta u stvari pokusavas da uradis? Da bukiras neki drugi hotel u avgustu dva dana pred put? Pored sumnje da ces naci nesto vrlo povoljno toliko malo unapred, nije problem da otkazes prvobitnu rezervaciju ako pravila to dozvoljavaju.

To što si isplanirao moguće je izvesti bez ikakvog rizika za novac sa kartice ili otkaz od strane hotela. Uslov je da nađeš ono što tražiš povoljnije, a i to je teoretski moguće jer hoteli daju popuste za neprodate sobe u last minute terminima. Ali u praksi, naći tako nešto u Berlinu u jeku sezone mislim da je malo verovatno. Vredi pokušati :smile:

Govorim ti iz iskustva onoga ko izdaje smeštaj preko bookinga :smile: 

Хвала вам, ја ћу покушати. Занимљиво је да сада, рецимо за 02. мај постоје одличне ласт минут понуде, јер ни један хотел не жели да му собе остану празне, тако да се могу наћи и јефтиније собе и атрактивније што се тиче локације или квалитета смештаја.

Али плашим се да је Дуки у праву, ипак није исто букирати у мају и у августу ... али никад се не зна, рецимо у Паризу је тада најјефтинији смештај, можда слично буде и у Берлину.

• 1 year later...

Pozdrav svima. 

Doživeo sam neprijatno iskustvo rezervacijom preko Bookinga.

Naime, danas sam video da je Hotel u kom sam rezervisao smeštaj otkazao rezervaciju koja počinje za 4 dana?!?!

Dobio sam obaveštenje da kartica koja je garantovala rezervaciju "nije validna" ali je sa iste skinut iznos od 200e što je četvrtina ukupne cene aranžmana. 

Da li neko ima ideju šta činiti? 

Stupiti u kontakt sa Bookingom i objasniti situaciju, trebalo bi brzo to da razrese. Nije na odmet i kontaktirati banku, eventualno stornirati naplaceni iznos, ako je u pitanju kreditna kartica. A mozda pre svega, stupiti direktno u kontakt sa hotelom i probati da garantujes na drugi nacin da ces se zaista pojaviti tamo.

Edited by Dragance

Hvala na odgovoru.

Ali zašto bi mi otkazali, ako su skinuli novac? Odakle uopšte ideja...

Sad sam u problemu jer sam i bez rezervacije a i bez novca. 

Hotel odbija da mi vrati novac, nego mi nudi letovanje u trajanju od 4 dana koliko imaju slobodno na raspolaganju. Verovatno Grčki trikovi, ali zaista neozbiljno. 

Edited by Admiral

Verovatno su uvideli da su prodali vise kreveta/soba nego sto ih realno imaju, a pritom i skinuli novac sa kartice, sto je prilicno neozbiljno i neprofesionalno. Kontaktiraj Booking.com hitno i resavaj preko njih. 

• 1 month later...
On 8/8/2019 at 7:10 PM, Admiral said:

Pozdrav svima. 

Doživeo sam neprijatno iskustvo rezervacijom preko Bookinga.

Naime, danas sam video da je Hotel u kom sam rezervisao smeštaj otkazao rezervaciju koja počinje za 4 dana?!?!

Dobio sam obaveštenje da kartica koja je garantovala rezervaciju "nije validna" ali je sa iste skinut iznos od 200e što je četvrtina ukupne cene aranžmana. 

Da li neko ima ideju šta činiti? 

Meni se trenutno slično dešava. Pre dva dana jedan hotel u Parizu je otkazao rezervaciju jer kao kartica nije validna, danas je drugi hotel otkazao zbog istog, ali je 50 % iznosa skinuto juce. Kažu da je to predautorizacija. Kako su onda mogli otkazati? Plaćanje je u hotelu.

Koje su obaveze Bookinga? 

Poslao sam im sve podatke o skidanju novca, čuo se danas sa njima i sada valjda vjećaju. 

Kako moze neko otkazati kao zbog validnosti kartice, a dio novca je rezervisano? 

Zavisi kako gde. Ja sam imao dosta ovih situacija u Emiratima. Obično se vrate sredstva nakon nedelju dana.

Ovdje je problem u očiglednoj laži da kartica nije validna, stigao mi mail od hotela da mogu ponovo rezervisati sobu preko njihovog sajta.Cijena je sad za te datume 50% veća.

Booking mi je javio da je od hotela zatražio reaktivaciju rezervacije.

Preko Airbnb nikada nisam imao ovaj problem.

Edited by berzas

Danas am gledao cijenu za te datume , imaju slobodnu istu sobu i cijena je duplo veća.

Još čekam odgovor bookinga, nisam još proučio njihova pravila, ali mislim da su dužni naći adekvatan zamjenski smještaj.

Ako  neko ima slična iskustva neka napiše, na šta da se pozovem ako bude booking zatezao.

Edited by berzas