Jump to content

Featured Replies

Ako i ne prodje reaktivacija rezerve, neka ti vrate pare i idi preko Airbnb-a, kad si vec sa njima imao bolja iskustva. Konkretno, mislim da je Airbnb povoljniji u Parizu od hotela, barem je moje iskustvo bilo takvo pre 2 godine. Ali sam imao i poteskoca da rezervisem nesto preko Airbnba, slao sam upite za nekoliko smestaja, za koje su me u medjuvremenu obavestavali da su vec izdati, da bih tek posle nekoliko nesupesnih pokusaja naisao na pristojan stan i vlasnika sa kojim je sve lepo proslo.

3 hours ago, Dragance said:

Ako i ne prodje reaktivacija rezerve, neka ti vrate pare i idi preko Airbnb-a, kad si vec sa njima imao bolja iskustva. Konkretno, mislim da je Airbnb povoljniji u Parizu od hotela, barem je moje iskustvo bilo takvo pre 2 godine. Ali sam imao i poteskoca da rezervisem nesto preko Airbnba, slao sam upite za nekoliko smestaja, za koje su me u medjuvremenu obavestavali da su vec izdati, da bih tek posle nekoliko nesupesnih pokusaja naisao na pristojan stan i vlasnika sa kojim je sve lepo proslo.

Putujemo za nekoliko dana  i malo je toga u ponudi kod Airbnb, a da je adekvatno i sa korektnom cijenom, eventualno periferija. 

Jasno! Proveravaj svakodnevno, tamo je jako velika ponuda i potraznja, moze da iskrsne ponesto, da li je neko odustao, pa je smestaj slobodan, ili se pojavi novi smestaj... Ili probaj promeni filtere za pretragu, da prosiris opcije. Ja sam svojeveremeno nasao par dana pred put, bese u 5. arondismanu, na par minuta peske od Notr Dama i po vrlo pristojnoj ceni za Pariz. Sve to, naravno, ako bas zapne sa Bookingom. Srecno!

• 2 years later...

Mene isto zanima jer sam ja rezerviradala i pisalo je besplatno otkazivanje, nigde nisam ostavila broj računa ni nista, a nece da otkazu rezervaciju? Otkazala sam bukvalno odmah nakon rezervacije Al izgleda da me oni bas love. Kako mogu da naplate ako nemaju odakle?

• 1 year later...

Pozdrav. 

Imam veliki problem sa vlasnikom objekta na Booking-u. Naime, otkazala sam rezervaciju van perioda besplatnog otkazivanja a on je mesec dana pred put...nemam registrovanu karticu a on hoće da naplati ceo iznos rezervacije. Obratila sam se booking korisničkom servisu i oni su rekli da zavisi od vlasnika objekta koje će mere preduzeti i da može da me tuži?? Preko cheta sa objektom mi je pisao i neki advokat da je ročište 22. 4 i da će me biro naći ako se ne pojavim...ne znam šta da radim, deluje mi kao prevara ali  bojim se

Rezervisala si bez kartice, tamo piše da je rezervacija non-refundable, i posle si otkazala i nemaš registrovanu karticu na Bookingu? Pa jedino ako ste i ti i smeštaj iz iste države (ili ste oboje iz EU ili tako nekog dobro integrisanog sistema), a vlasnik je baš rešio da te ganja oko toga. U protivnom nema nikakve šanse da oni to naplate. Bez brige.

Meni se to više puta desilo. Ja sam čak naknadno i dodao karticu na Booking, pa sam se malo štrecao da li će mi naknadno odbiti neke dugove, no ništa od toga. Doduše, posle sam je opet sklonio... Ne volim da podaci moje kartice stoje tamo, naročito kada sam i sam video u praksi kako se barata tim podacima...

Ako je smeštaj iz iste države odakle si i ti, oni će dobiti tvoje podatke od Bookinga i mogu da te tuže, a zakon je na njihovoj strani, jer non-refundable znači upravo to, da nema povraćaja novca.

Edited by Wazza

• 8 months later...

Pozdrav svima!

Napokon sam se registrovao nakon što već dugo pratim forum, ? često koristim Booking, pa mi je ova tema prilično poznata. Što se tiče situacije s prijetnjama i advokatima, iskreno, sve mi to djeluje kao pokušaj zastrašivanja, posebno ako nije unesena kartica na nalog. Kod nas u Njemačkoj se ovakvi slučajevi rješavaju transparentno, a ovakva taktika vlasnika smještaja teško da bi prošla. Da li je neko pokušao kontaktirati Booking podršku na njemačkom ili engleskom jeziku?

Moj dojam je da su tada brži i efikasniji. Šta vi mislite o ovim "advokatima" koji se javljaju preko chata? Iskreno, djeluje mi sumnjivo, ali možda griješim.

Pozdrav svima!
Napokon sam se registrovao nakon što već dugo pratim forum, [emoji4] često koristim Booking, pa mi je ova tema prilično poznata. Što se tiče situacije s prijetnjama i advokatima, iskreno, sve mi to djeluje kao pokušaj zastrašivanja, posebno ako nije unesena kartica na nalog. Kod nas u Njemačkoj se ovakvi slučajevi rješavaju transparentno, a ovakva taktika vlasnika smještaja teško da bi prošla. Da li je neko pokušao kontaktirati Booking podršku na njemačkom ili engleskom jeziku?
Moj dojam je da su tada brži i efikasniji. Šta vi mislite o ovim "advokatima" koji se javljaju preko chata? Iskreno, djeluje mi sumnjivo, ali možda griješim.

Ja sam jednom pisao booking podrsci i sigurno na engleskom, nego na kom i nikad mi nisu odgovorili. Ali nije bilo nesto mnogo vazno. Ja uvek gledam da se zastitim sam, uvek aranzman koji moze da se otkaze i komentari se pregledaju i menja se ako nesto nije u redu pa i u naznaci.

@sasha16, slažem se skroz, uvijek je bolje igrati na sigurno i birati opcije koje možeš otkazati bez problema. I ja uvijek čitam komentare jer stvarno mogu otkriti neke stvari koje ne pišu u opisu smještaja.

Što se tiče podrške, stvarno je frustrirajuće kad ti ne odgovore, pogotovo kad ti nešto hitno treba. Meni se čini da je kod Bookinga uvijek malo lutrija – nekad sve prođe savršeno, a nekad ispadneš pametan što si se zaštitio na sve moguće načine. 

@sasha16, slažem se skroz, uvijek je bolje igrati na sigurno i birati opcije koje možeš otkazati bez problema. I ja uvijek čitam komentare jer stvarno mogu otkriti neke stvari koje ne pišu u opisu smještaja.
Što se tiče podrške, stvarno je frustrirajuće kad ti ne odgovore, pogotovo kad ti nešto hitno treba. Meni se čini da je kod Bookinga uvijek malo lutrija – nekad sve prođe savršeno, a nekad ispadneš pametan što si se zaštitio na sve moguće načine. 

Vazno je da mozes da pricas sa vlasnikom preko bookinga direktno. Evo ja sad koristim Ostrovok i slicno je sve i ok radi cak i kartice prolaze, ali komunikacija ide preko njih i to na ruskom. Ti pitas Ostrovoku pa dobijes mail od platforme kao odgovor vlasnika i obrnuto. Ne znas s kim pricas. I nema reviews to skoro niko ne ostavlja i sad sam upao u neki hostel koji mi se nikad ne bi desio na bookingu. Sto se tice bookinga problem je kad ga zloupotrebljavaju ljudi sa obe strane tj iskoriste platformu i onda zaobilaze posrednika. To je bezveze i to cesto rade nasi ljudi nazalost.