Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima! Otvaram temu sa nadom da ce se neko javiti sa Balkana a da trenutno zivi u nekoj od zemalja Centralne Amerike. Planira se obilazak, pa da se vidimo sa nasim ljudima ako ih ima u tom delu sveta...

• 2 weeks later...

Ja krecem 4. januara 2016.g. za Ekvador i Kolumbiju. Bicu tamo oko mesec dana, apotom avionom odlazim u Panamu i Kosatriku. Odatle

busom idem u Honduras, Salvador, Nikaragvu, Gvatemalu, Belize i Mexico. Iz Mexica odlazim za Miami da bi se 15. februara vratio u Beograd.

U svim zemljama i mestima imam kontakte nasih ljudi, uglavnom  preko centra latinoamericano. Od viza treba samo Kolumbija i Mexico.

Ko zeli da se pridruzi neka izvoli. Budzet je oko 3.000 eura.

Mislim da jecatravel i slobodanfm55 vec znaju da sam ja u El Salvadoru, ali mi je bas zanimljivo ovo sto si napisao Slobodane da imas kontakte nasih ljudi u svim zemljama centralne amerike. Bilo bi extra kad bi se oni takodje javili ovde na forum i da malo razmenimo iskustva post znam da nema puno Srba u centralnoj americi.

Cini mi se da nasih ljudi ima, ali da nisu bas povezani, svojevremeno sam sasvim slucajno saznala o nasim muzicarima u Dominikanskoj republici. Muz (tada verenik) predstavljao me je nekom poznaniniku i rekao da sam iz Srbije, a ovaj kao iz topa "Jaooo pa ucitelj violine moje cerke je iz Srbije! Znate li vi da celi simfonijski orkestar u Santo Domingu cine Srbi i Hrvati!" 

Cini mi se da nasih ljudi ima, ali da nisu bas povezani, 

Slažem se. Kad sam u nekom statusu na FB-u napisala da naredne godine planiram Latinsku i Centralnu Ameriku, dobila sam baš dosta poziva od ljudi sa ex-Yu da im se javim kad dođem. 

Edited by Snezana011

• 1 month later...

Mislim da jecatravel i slobodanfm55 vec znaju da sam ja u El Salvadoru, ali mi je bas zanimljivo ovo sto si napisao Slobodane da imas kontakte nasih ljudi u svim zemljama centralne amerike. Bilo bi extra kad bi se oni takodje javili ovde na forum i da malo razmenimo iskustva post znam da nema puno Srba u centralnoj americi.

Zdravo Milomire

Planiram da od 3 - 5 februara 2016 posetim El Salvador u proiputovanju juznom i Centralnom Amerikom.

Voleo bih da se eventualno sretnemo i popricamo, svaki savet u vezi Salvadora i Centralne amerike bi mi

koristio. Ako imas vremena javi se na moj  I mail  [email protected] ili viber 381 63 263 193

pozdrav

• 2 weeks later...

@slobodanfm55 Slobo,ponekad nase ljude treba izbegavati u sirokom krugu u drugim zemljama. Svaka cast izuzecima ali u manjini su. Ne slazem se da nema nasih ljudi ( balkanaca ) u centralnoj Americi. To sto ih nema na forumu ne znaci da ih nema i tamo. Ima hrvata u svakoj zemlji centralne Amerike. Iskreno sa njima je bolje iskustvo nego sa nekim nasim srbima koji tu neku ljubomoru i sujetu i ono " da komsiji crkne krava" ne mogu iskoreniti ni na drugom kraju sveta. Da li mislis da je forum dovoljno pouzdan da se vidis sa nekim tebi nepoznatim ljudima samo zato sto kazu da su iz Srbije? Imas li dovoljno poverenja u njih ? [emoji2] a pritom ne zaboravi da oni borave u centralnoj Americi koja vazi za najopasniju. Ne insistiraj Slobo,bez razloga da juris nase ljude po centralnoj Americi, vec koristi svoje dragoceno vreme za korisnije stvari [emoji267][emoji291][emoji477]️

Pozdrav Slobo, bas mi je drago da cujem da dolazis u El Salvador i naravno da bih voleo vise nego ista da se vidimo tih dana. Vidim da ces ovde biti samo 2-3 dana, mislim da je malo vremena da bi video sve ali znam da ce ti se svideti ovde.

Sto se tice travelinovog komentara ja iskreno ne vidim razlog za toliki pesimizam. Srbi su poznati kao dobri domacini i gostopimljiv narod. Ja iskreno nikada nisam imao lose iskustvo sa nasim ljudima u inostranstvu, a ako u El Salvadoru ima Hrvata i imate njihov kontakt bilo bi mi vrlo drago da se upoznam sa njima.

Mislim da vreme odvojeno za upoznavanje i razmenu iskustva nije uzalud potroseno vreme, pogotovu ako neko voli putovanja i prosiri svoje vidike.

A sto se mene tice nisam ulazio na forum vec neko vreme i nisam uspeo da odgovorim ranije.

• 5 weeks later...

Pozdrav Slobo, bas mi je drago da cujem da dolazis u El Salvador i naravno da bih voleo vise nego ista da se vidimo tih dana. Vidim da ces ovde biti samo 2-3 dana, mislim da je malo vremena da bi video sve ali znam da ce ti se svideti ovde.

Sto se tice travelinovog komentara ja iskreno ne vidim razlog za toliki pesimizam. Srbi su poznati kao dobri domacini i gostopimljiv narod. Ja iskreno nikada nisam imao lose iskustvo sa nasim ljudima u inostranstvu, a ako u El Salvadoru ima Hrvata i imate njihov kontakt bilo bi mi vrlo drago da se upoznam sa njima.

Mislim da vreme odvojeno za upoznavanje i razmenu iskustva nije uzalud potroseno vreme, pogotovu ako neko voli putovanja i prosiri svoje vidike.

A sto se mene tice nisam ulazio na forum vec neko vreme i nisam uspeo da odgovorim ranije.

Pozdrav Milomire, veruj mi da nisam pesimista,naprotiv! Ne svidja mi se toliki pesimizam i negativnost koja je svojstvena nasem narodu, pod obaveznim kukanjem.

Tamo u tom delu sveta su ljudi srecniji bez obzira sto 90 % stanovnista jedva prezivljava u odnosu na ljude u Srbiji koji su nesrecni zbog svega i svacega i ne znaju da cene to sto imaju.

Vezano za tvoj komentar da sam pestimisa u vezi mog posta pre ovoga, razlog je sledeci:

Moj prijatelj, iskusni putnik i nije klinac, obilazio prosle godine latinsku ameriku i isto kao i Slobodan trazio kontakte nasih ljudi po forumima. Desilo se da ga je u Meksiku docekao, ugostio srbin koji je na forumu koristio jedno ime a koje nije njegovo pravo ime. Srdacnost, ljubaznost na visokom nivou, kao sto sam kazes gostoljubiv smo narod. Ponudio mu da prespava kod njega, druzili se uz pivo da bi narednog jutra moj prijatelj shvatio da je pokraden. Iz novcanika izvucene novcanice i ostavljene dve od po $ 20 . Cisto da se nadje coveku. Ostatak novca, nije mala suma, nestala. Da ne duzim i objasnjavam, epilog je da nista nije uspeo da resi, u toj kuci ujutru kad se probudio zatekao samo par lokalaca sa nekim macetama, od naseg burazengije ni traga ni glasa. Bio je srecan sto su mu svi organi na broju i sto ima povratnu kartu u dzepu.

Ne kazem da su svi isti, svaka cast izuzecima ali jednostavno kontakte treba traziti po preporuci pouzdanih ljudi, ne po forumima samo zato sto pise da se zove Pera i da je iz Srbije.

Nadam se da sam uspeo da ti objasnim svoj post i svoje razmisljanje u celosti!

Srdacan pozdrav!

On 11.2.2016. at 6:48 PM, travelino said:

Pozdrav Milomire, veruj mi da nisam pesimista,naprotiv! Ne svidja mi se toliki pesimizam i negativnost koja je svojstvena nasem narodu, pod obaveznim kukanjem.

Tamo u tom delu sveta su ljudi srecniji bez obzira sto 90 % stanovnista jedva prezivljava u odnosu na ljude u Srbiji koji su nesrecni zbog svega i svacega i ne znaju da cene to sto imaju.

Vezano za tvoj komentar da sam pestimisa u vezi mog posta pre ovoga, razlog je sledeci:

Moj prijatelj, iskusni putnik i nije klinac, obilazio prosle godine latinsku ameriku i isto kao i Slobodan trazio kontakte nasih ljudi po forumima. Desilo se da ga je u Meksiku docekao, ugostio srbin koji je na forumu koristio jedno ime a koje nije njegovo pravo ime. Srdacnost, ljubaznost na visokom nivou, kao sto sam kazes gostoljubiv smo narod. Ponudio mu da prespava kod njega, druzili se uz pivo da bi narednog jutra moj prijatelj shvatio da je pokraden. Iz novcanika izvucene novcanice i ostavljene dve od po $ 20 . Cisto da se nadje coveku. Ostatak novca, nije mala suma, nestala. Da ne duzim i objasnjavam, epilog je da nista nije uspeo da resi, u toj kuci ujutru kad se probudio zatekao samo par lokalaca sa nekim macetama, od naseg burazengije ni traga ni glasa. Bio je srecan sto su mu svi organi na broju i sto ima povratnu kartu u dzepu.

Ne kazem da su svi isti, svaka cast izuzecima ali jednostavno kontakte treba traziti po preporuci pouzdanih ljudi, ne po forumima samo zato sto pise da se zove Pera i da je iz Srbije.

Nadam se da sam uspeo da ti objasnim svoj post i svoje razmisljanje u celosti!

Srdacan pozdrav!

mislim da ljude uopste i ne treba deliti po nacionalnoj pripadnosti...a narocito u ovom kontekstu putovanja...

ima ljudi koji hoce da ti pomognu, a ima i onih koji nece...potpuno je nebitno da li su iste nacionalnosti kao i ti...meni se mnogo cesce desavalo da mi  bas srbi odmognu, a ne pomognu,ali mislim da to vise  zavisi od njihovog karaktera, a ni od cega drugog...

mozda i ima neke istine u onom sto se kroz vekove prica u srbiji- da komsiji crkne krava-  posto za neku slicnu krilaticu nisam cuo u drugim zemljama...ali ja ne verujem u to...

jedna stvar je ipak sigurna- a to je da se crnogorci ,gde god da su u inostranstvu," drze" i pomazu....verovatno iz razloga jer ih je malo...isto je vazilo i za jevreje, zbog poznatih istorijskih okolnosti kroz koje je prolazio njihov narod...medjutim, sada vise ni kod njih nije tako....

prema tome, bliskost medju ljudima treba traziti po afinitetima, i karakterima, a ne nacionalnoj pripadnosti...

Izvinjavam se ako sam te uvredio travelino, veruj mi da mi to noje bila namera i u podpunosti se slazem sa tobom, covek treba da bude oprezan. Mislim da kroz moje komentare na ovom forumu vidi da je moja namera da upoznam nekoga sa nasih prostora ko prolazi ili zivi u centralnoj americi. Nikome nisam nudio smestaj niti bilo kakve usluge tog tipa, samo sam hteo da se malo ispricam sa zemljacima.

Stvarno je strasno to sto se desilo tvom prijatelju u Meksiku. I to jesu mane interneta, ja sam imao lose iskustvo sa u Hondurasu, slicna prica, samo sto sam isao sa celom porodicom. Ali kao sto je rekao bam-bam sve zavisi od coveka do coveka. Uvek ce se naci taj jedan idijot koji ce sve da upropasti.