Jump to content

Featured Replies

Posted

Pomoc pomoc drugari!

Prijateljica iz Francuske mi je tu i treba u cetvrtak da putuje sa Surcina (dosla je busom, al se vraca avionom). Mislila sam da postoje neke redovne veze NS - Surcin, ali se ispostavilo da nije tako, nekad bilo sad se pominjalo, nego agencije neke naplacuju 3000 dinara za prevoz do tamo!!! Skoro ispadne jeftinije avionom putovati do Strazbura nego preci 90km do aerodroma Sad(  huh

Pokusavala sam po netu naci info da li bar iz Bg neko vozi od stanice do aerodroma, ali ni to istrazivanje nije urodilo plodom.

Zna li neko: - znatno povoljniji prevoz ns - surcin ili

- transfer do surcina od bg buske/vozne stanice?

U krajnjoj liniji, ukoliko ni na jedno od ova dva pitanja ne bude bilo odgovora, ima li neka dobra dusa koja bi se u cetvrtak pre podne nasla na bg stanici i uputila Anne u neki od regulanih taksija, da ne uleti od neki od onih pljackasa koji nisu u udruzenjima.. Ona je sirota umetnica, ko i mi... Smiley

Fala!

V. Smiley

ovako, taksi od grada do aerodroma bi trebalo da je oko 500 din. postoji opcija da se popne na slaviju, a odatle se prebaci do aerodroma jatovim busom, sto je 150 dinara ili 200 dinara. sledeca opcija je da se popne na zelenjak, udje u bus broj 72 i izadje na poslednjoj stanici, koja je na aerodromu. to je oko 60 dinara. cetvrta opcija (mozda i najbolja) je minibus e7 koji kosta 60 dinara, klimatizovan je, nikad nije guzva, i vozi na aerodrom. da bude lepse, ima stanicu kod zeleznicke, odnosno autobuske (tamo gde staju i ostali busevi). jedino sto u najgorem slucaju mora da priceka oko pola sata, no toliko bi cekala bilo sta do surcina, sem taksija :)

ako hoce taksi, neka ode na ulicu i zaustavi neki koji prolazi, nikako da ide onim lopovskim sto prave sacekusu na stanici. regularan taksi bi trebalo da ima i vidno istaknutu plavu tablu sa cetvorocifrenim brojem i grbom beograda. no, to nije nikakva garancija, treba dobro obratiti paznju na taksimetar (i ni u kom slucaju ne prihvatiti voznju sa iskljucenim). ako ima neki kabasti prtljag koji ide u gepek, to bi joj dodatno naplatili.

ne mogu da je sacekam i ukrcam u prevoz, jer mi je frka sa ispitima, ali ne sumnjam da ce se snaci :)

• Author

super! hvala mnogo na iscrpnim informacijama!

mislim da je ovaj mini bus najbolja varijanta. to je jedan od onih klasicnih 8-sedisnih mini buseva ili nesto drugo?

staje na onom 'okupljalistu buseva' izmedju zel i buske stanice ako sam dobro razumela, ima jasno oznacen broj (e7) i vozi je nadesno (ako je stanica iza ledja)?

da, uz detaljna uputstva snaci ce se, ne sumnjam :)

hvala jos jednom!

neeeee, nikako na desno :)

ustvari, aj da razjasnimo smer: ako dolazi busem iz novog sada, od mesta gde staje bus treba da se krece na desno kroz park, i doci ce do puta gde je sa leve strane semafor, a sa desne strane most preko save (most nece videti zbog blage uzbrdice, a ulicu ne moze da omasi jer se u njoj nalaze tramvajske sine), i u tom slucaju treba da ide na desno, stanica je par metara pored. tu staju i busevi 78 i 83.

ako dodje vozom, i izadje na glavni ulaz (dakle, da ne prodje onu veliku kapiju, vec ode na desno kroz vrata kroz koja ljudi ulaze, a poneko i izlazi), stanica je odmah preko puta i treba da se krece na levo (dupe joj je ka stanici). ako izadje na taj veliki izlaz, onda treba da skrene levo, ka autobuskoj, prodje kroz onu smrdljivu stanicu i guzvu, pici pravo prolazeci perone, sve dok ne dodje do iste one ulice koja vodi na most, i u tom slucaju treba da ide na levo (dupe ka autobuskoj).

e da, posto tim busevim retko ko ide, ne bi bilo zgoreg da podigne ruku kad naidje, da vozac zna da ima putnika.

e sad, izgled busa... paaa, prvo su bili oni sto izgledaju kao fensi, veliki kombi, a sad izgledaju kao umanjena verzija autobusa, odnosno kao mini-bus ;D napred ima jasno istaknuto E7.

prilazem i sliku busa ;Dklikni na mene

uz malo srece ce doci gde treba :)

• Author

zlatan si. hvala na trudu!! :)

pozdrav :)

A ako je mrzi da se zavlači u centar Beograda, može i ovako :

1. sedne u Novom Sadu na lokalni voz za Beograd;

2. izađe iz voza na stanici Tošin Bunar na Novom Beogradu;

3. siđe sa perona stepeništem na ulicu koja prolazi ispod pruge - to je ulica Tošin Bunar;

4. ne prelazeći put stane na stajališe koje će videti sa desne strane;

5. na tom stajalištu sačeka 72 i 72 je odveze do aerodroma; 72 ide na pola sata.

Jefinije, jednostavnije i verovatno brže. Samo treba da računa da vozovi umeju da kasne, i da izbira voz koji staje na Tošinom Bunaru.

Slično, a sigurnije i još brže :

1. autobusom za Beograd, obavezno novim putem;

2. izađe iz busa kod Studentskog grada na Novom Beogradu;

3. prođe ispod autoputa podzemnom pešačkom stazom (pre toga duboko udahne, za svaki slučaj);

4. stane na stajalište i sačeka taj е - 7 ili već koji.

Teorijski, ako bude žurila može da pokuša i pre studenjaka da izađe iz novosadskog busa (ali svakako ne pre priključenja autoputu E70 na petlji kod Grmeča). I opet pređe autoput i stane na stajalište da čeka е7.

U ekstremnoj situaciji može da zamoli vozača da joj stane na samoj petlji (pred nadvožnjakom E70) i da se popne u desno na stajalište grmeč (ustvari грмеч, čini mi se).

2. izađe iz busa kod Studentskog grada na Novom Beogradu;

3. prođe ispod autoputa podzemnom pešačkom stazom (pre toga duboko udahne, za svaki slučaj);

4. stane na stajalište i sačeka taj е - 7 ili već koji.

hm, jesi siguran da tu staje E7? tu staju busevi 611 i slicno, a E7 se ukljucuje na autoput jos napred valjda. zato sto znam da prolazi studenjak sa dijametralno suprotne strane od tog stajalista, a onda iznad prvog bloka, nema kako da dodje do tog stajalista. ustvari mislim da posle tog stajalista kod prvog bloka ide direktno za aerodrom :)

a i ti busevi koji idu novim putem, ne znaci da idu do kraja autoputem, izgleda da i oni vole da se ukljuce u zemunu (tuda i odlaze, iako idu na autoput), bar se meni tako desilo :)

ako hoce varijantu sa tosinim bunarom, treba da ide putnickim vozom i izadje posle velikog tunela. stanica je odmah cim se izadje iz tunela, nemoguce je promasiti jer je voz tu poprilicno nakrivljen u levo, izgleda kao da ce da se prevrne :)

postoji opcija da se popne na slaviju, a odatle se prebaci do aerodroma jatovim busom, sto je 150 dinara ili 200 dinara. )

Da se nadovežem na ovu priču, jatovi basevi skupljaju putnike i na železničkoj stanici (na stanici 12ice), takođe i u Zemunu i još nekim mestima u centru (čini mi se i na Terazijam). Karta je 160din, voze na svakih sat vremena a prvi ide čini mi se u 4 ujutru. Na železničkoj stanici staje na pun sat, tu se između ostalog nalazi i njihova oglasna tabla sa brojem telefona na koji možete dobiti inforamciju o svemu što vas interesuje (a ja nemam taj broj trenutno kod sebe)

...eto toliko, ako nekom nekada bude trebalo

• Author

Da se nadovežem na ovu priču, jatovi basevi skupljaju putnike i na železničkoj stanici (na stanici 12ice),

Super, hvala. Mislim da je ovo na kraju najjednostavnija varijanta, jer ce neko ko je potpuni stranac najlakse naci staru lokomotivu kao reper za stajaliste.

Poz

hm, jesi siguran da tu staje E7? tu staju busevi 611 i slicno, a E7 se ukljucuje na autoput jos napred valjda.

Vidi, ja relativno često stopiram tu na ulazu na autoput sa Tošinog Bunara i definitivno sam viđao E7 (ili već taj E koji ide niz autoput, znači na aerodrom) na stanici 600keca i 611ice. Jednom mi je tim E stigla saputnica za stop a ja sam je čekao tu kod Studenjaka, a nisam se usudio i ja da uđem jer sam se plašio da će da siđe na Tošin Bunar (ali je produžio autoputem).

Možda mu putanja varira  shtrumpf.

Za ovaj topik ovaj podatak nije više bitan (problem je rešen na drugi način), al bilo bi lepo da ovo utvrdimo zbog autostoperskog vodiča.

ustvari mislim da posle tog stajalista kod prvog bloka ide direktno za aerodrom

Ja često stanem i kod Grmeča na stop :), al eto sad se ne sećam da sam ga viđao ni da prođe ni da stane. Izgleda da je na Grmeču mnogo dobar stop u poslednje vreme :).

I da, ja sam išao iz Novog Sada novim putem pa stvarno pored Studenjaka. Izgleda da i ovaj podatak varira  ;). Mada, priznajem da nisam baš puno puta išao.

evo spisak trasa i stajalista minibuseva na http://www.beograd.org.yu/download.php/documents/minibuslinije.pdf a mapa gsp-a na http://www.gsp.co.yu/slike/trase_jgp.jpg

koga ne mrzi nek vidi kuda sta ide i javi nam :)

nego, i dalje mi nije jasno otkud e7 na toj stanici, no mozda ima objasnjenje: kad se desilo to? posto znam da e7 nije oduvek isao do aerodroma, pa moguce da kad su mu produzili trasu, da su usput i promenili neke stanice.

ako su ulice kroz koje ide sa spiska na linku iznad tacne, onda ne bi trebalo da prolazi tuda, ili sam ja nesto pobrkao? s druge strane, ako si ga relativno skoro video da staje tu, spisak ulica je pogresan, a oci u pravu :)