Jump to content

Featured Replies

Posted

Ima li neko iskustva sa naručivanjem delova za bicikl, tj, konkretno, carinom, špedicijom i tim budalaštimana? Do 50e bi trebalo da je ok, to mi je jasno, no za ozbiljnije stvari, koliko u praksi naplate i isplati se tako šta preduzimati u Srbiji ili je pametnije završiti u EU? Hvala.

Pozdrav,

Nema pravila iako ce neko da ti kaze bas to do 50e bi trebalo da bude ok.

Naruciovao sam par puta preko CRC a do 100e samo su mi oni tamo uracunali freeshiping. Freeshiping znaci da salju DHL om i tako oni imaju svoje tarife jt to sto kosta 100e platices duplo. Ja sam se tako opekao ali sam rekao nikad vise. Ako kupujes konkretno preko CRC a ili bike components-a najbolje da uznes do 50e. Znam da ne mas bas puno delova za 50 e posto su uglavnom skuplji ali kakva je situacija kod nas na trzistu i nemas bas neki izbor.

Da se presaltam na povoljniju tj jednostavniju varijantu. Ako imas nekog u Becu ili nekom gradu pa cak i u Hu najbolje je da im posaljes na tu adresu i jednostavno da ti oni donesu delove ili ih sam pokupis. Naravno tu sad dolazis u situaciju na carini da ti moda ocarine sve to sto si kupio. Zato sam i napisao da bi mnogo bolje bilo da ti neko donese.

Sto se tice sajtova , ja sam satavio citav bajk na hibike.de i na bikemailorder .

Ako ti treba jos neka informacija treba slobodno pisi.