Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo, posle 39 godina u Srbiji sam shvatio da nikad nece biti bolje...zato sam seo i razmislio, googlao i zelim otici u jednu od ove dve zemlje. Nasao sam neke veoma zanimljive sajtove za pronalazenje posla ali imam neke nedoumice pa...pomagajte

Sta mislite ove moje godine da li su prepreka za odlazak? (znam dosta mladih iz mog grada koji su u Dubai sada ali nikog sa 40 banki)

zavrsio sam ekonomiju ...to ne bi ni radio tamo...gledao poslove po hotelima ...pa kako kazu krenes od nize pozicije pa napredujes.... diploma jel potrebna uopste?

sta mislite o nekom zanatu zavrsiti kurs pa otici....da li bi takva diploma imala vaznost ikakvu tamo ili ne?

....

da ne smaram vise ajde pisite o bilo kakvim informacijama ako imate?

Hvala

moja prijateljica je otisla u dubai,da radi u struci(to bi bilo oko turizma,to je i ovdje radila) radila za turisticku agenciju,kasnije drzala svoju..

uglavnom otisla je tamo,dobila vizu lagano,radila je u nekom od hotela na recepciji,

ono sto mi je rekla,radi se masu,nemaju nekog postovanja prema radnicima,tesko je,skupo je-pogotovo smjestaj,plata i nije neka kad sve stavis na racunicu.

i ona je otisla sa razmisljanjem ostacu tamo dvije,tri godine,zaradicu neke fine pare i onda cemo vidjeti,ali ne ide to bas tako.

a jos vise sam siguran da nije tako jednostavno jer znajuci nju,koliko je vrijedna,ima veliko znanje u toj struci,ali opet dzabe,za sad

ovo nije da te obezhrabri ili bilo sto,pricam ti samo ono sto je ona meni prenijela

• Author

znam da plate nisu neke....ja samo zelim da zivim normalno ne da zaradim neke ogromne pare i vratim se u srbiju....

zelim da ostanem pustim korenje i zaboravim na ovu nasu lepu...

mozda je ruzno ali...jbg

• 4 weeks later...

Verujem da godine nisu prepreka,I ja imam 39 god I planiram da vrlo uskoro palim odavde,doduse imam tu olaksavajucu okolnost da sam pre 10 dana dobio madjarski pasos I govorim nekoliko stranih jezika.

Ne bih da te obeshrabrim ali plate po hotelima I sl su u Dubaiju uzasno niske,tipa $500,tako da nema tu ni "N" od normalnog zivota,ziveces otprilike gore nego ovde da radis u trafici.

Ne znam koji bi zanat zavrsavao u kratkom roku I mogao uspesno da obavljas tamo,tesko je jer sve te poslove rade indijci,pakistanci,filipinci I sl.

U svakom slucaju srecno!