Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo saputnici! :)

Imam par pitanja, u slucaju da neko ima koristan savet. 

Trenutno sam u Brazilu u Sao Paulo-u, stigoh pre nekoliko dana, sa par prijatelja. Plan mi je da idem u Boliviju, na sever i posle toga u Peru. Videla sam da je viza za Boliviju besplatna u Peruu i Cileu i da je vrlo lako dobiti je. Ima li neko informaciju o tome kako izgleda procedura u Brazilu? Postoji granicni prelaz i ambasada Bolivije u Corumba, i to je se poklapa sa mojom idejnom rutom. Ima li nekog sa savetom? :) 

Hvala hvala najlepse!  :mah:

Kad si vec u Sao Paolu, proveri sta treba za vizu u konzulatu Bolivije u Sao Paolu. Na ovom linku imas spisak svih konzulata Bolivije u Brazilu, sa adresama i kontakt telefonima: http://consulados.com.br/bolivia/#consulados

I javi sta si uradila, jer i mene zanima kako najlakse do vize za Boliviju iz Brazila  :)

Edited by Dragance

Zdravo saputnici! :)

Imam par pitanja, u slucaju da neko ima koristan savet. 

Trenutno sam u Brazilu u Sao Paulo-u, stigoh pre nekoliko dana, sa par prijatelja. Plan mi je da idem u Boliviju, na sever i posle toga u Peru. Videla sam da je viza za Boliviju besplatna u Peruu i Cileu i da je vrlo lako dobiti je. Ima li neko informaciju o tome kako izgleda procedura u Brazilu? Postoji granicni prelaz i ambasada Bolivije u Corumba, i to je se poklapa sa mojom idejnom rutom. Ima li nekog sa savetom? :)

Hvala hvala najlepse!  :mah:

http://www.iatatravelcentre.com/BO-Bolivia-passport-visa-health-travel-document-requirements.htm

na osnovu ovog sajta, koga se pridrzavaju sve avio kompanije, i koji se redovno azurira, pise da je za drzavljane srbije visa on arrival

Nisam znao za taj sajt, ne znam da li je bas 100% pouzdan. Na sajtu naseg ministarstva inostranih poslova stoji sledece:

"Држављанима Србије је потребна виза која се прибавља у боливијским дипломатско-конзуларним представништвима у иностранству. Процедура зависи од врсте визе која се тражи."

A na tom IATA sajtu, izmedju ostalog, stoji i okvirna cena:

"Visa Issuance

Nationals of Serbia can obtain a visa on arrival for a max. stay of 90 days if holding 1 photo (4x4 cm) not wearing glasses (photo booth available on arrival). Fee: varies, approximately USD 100.-"  :shockkk: 

• 2 weeks later...
  • Author

Dakle, informacije su sledece (posle razlicitih avantura i zbunjenosti :D ) :

U Sao Paulo-u su mi preko telefona rekli da mi treba pasos, slika, izvod iz banke sa min 500$, rezervacija hostela ili pozivno pismo, i kartonce za zutu groznicu. 

U Rio de Janeiru mi je jedan divan cika (posto su ljudi koji se bave vizama otisli na rucak a posle rucka nestali) objasnio da treba da obavim 7 koraka, od kojih je prvi popuniti zahtev na internetu, koji ukljucuje skeniranje dokumenata, pa sve ono sto treba u Sao Paulu, plus jos koji papir, jer se dokazi o finansijama moraju pisati kao izjava, pa advokat pecatira,i  karte za ulaz i izlaz iz zemlje itd. Dao mi je papir sa koracima, mogu pokusati da prevedem okvirno, ako neko zeli. :) Takođe mi je rekao da mi iz Srbije mozemo da dobijemo vizu na bilo kom granicnom prelazu, on arrival, samo sa pasosem i zutim kartonicem, ali se placa malo vise od 300, oko 50ak dolara. Rekao mi je da on licno preporucuje putnicima koji imaju vremena i strpljenja da prikupe te papire, da uzmu vizu u ambasadi ( mislim da je u drugim ambasadama lakse nego u Riu, ali samo sam tamo bila licno, ostalo je bilo preko telefona) jer je besplatna, a oni koji ne mogu da prikupe papire, ili ne zele da se bakcu sa njima, i spremni su da plate za laksi nacin, da to urade na granici. 

Eto tako, to sam do sada saznala. :) 
Hvala vam puno na odgovorima  flowers::

Hvala za info! Dakle, "visa on arrival" je definitivno najbezbolnije resenje. Uz obavezno kartonce da si pelcovan protiv zute groznice.

Da li "visa on arrival" vazi i za dolazak avionom?

Ako ti nije tesko, uslikaj taj papir sa koracima, pa postuj ovde ili mi posalji i inbox. Hvala!

• 2 weeks later...
  • Author

Evo mene iz Corumbe, sa granice Brazila i Bolivije. Nove informacije  :shockkk:

Kada sam stigla ovde i otisla na granicu, sa svojom nadom u vizu on arrival, rekli su mi da i dalje treba da prikupim sve papire, ali moram i da platim, oko 90evra. Poslali su me u konzulat u Corumbi, a u konzaluti su mi rekli da oni ne daju vize i da moram na granicu. Na granici su mi rekli (prvi dan) da mi trebaju izvod iz banke, neki formular popunjen sa interneta, rezervacija hostela bar za koji dan i kartoncic za zutu groznicu (jedna kopija). To sam nabavila istog popodneva kada su me vratili, otisla sutradan na granicu gde su mi rekli (posle tri sata cekanja u redu) da ne treba formular sa interneta na kojem su dan ranije insistirali,da mi treba rezervacija hostela za sve vreme dok sam tamo, ili bar na svim mestima koje planiram da posetim,  ( moze hostel tri dana, pa tri dana nista, pa hostel cetiri dana, pa opet koji dan nista, pa opet hostel) i dve fotokopije pasosa, dve fotokopije kartoncica za zutu groznicu i posla me covek da udjem u Boliviju - granica je smesna, pocinje gradic odmah na granici i niko ne kontrolise ulaske i izlaske, mozes samo usetati, ali ne znam posle kako bih izasla iz zemlje bez vize - do internet kafea prekoputa i bukiram sve to i fotokopiram i vratim se. Obavila sam sve to svetlosnom brzinom i vratila se, da bi mi covek rekao da mi treba i izlazna karta iz Bolivije i dve fotografije sa crvenom pozadinom, a ne belom, kakve imam. I vrati me ponovo. 

Tako da, zakljucno danas, potrebna dokumenta su: 

izvod iz banke, rezervacije hostela bar za dve tri nedelje periodicno, izlazna karta, dve slike sa crvenom! pozadinom, dve fotokopije pasosa i dve fotokopije kartoncica, i oko 90 evra.

Kazu da je to nova politika predsednika i da mi spadamo u drugu, ocito nezeljenu grupu. Ne znam da li je tako i kada nabavljas vizu iz Perua ili neke druge zemlje, ali ja se ozbiljno napatih. 

Izgleda da je najbezbolnije nabaviti vizu negde drugde.  :shockkk:

Javljam se kada uspesno predjem granicu, mozda sutra izmisle jos neki papir. 

hvala puno na info...sad bar znamo sta treba...nije to nesto neobicno, cesto se rezervacije smestaja traze za visa on arrival, i u drugim zemljama....jedino me brine ovih 90 evra :)

to je bas mnogo

Ali slike sa crvenom pozadinom  :shockkk: Pa to prvi put cujem!

Ocigledno je da pravila nema, vec kako kome dune.