Jump to content

Featured Replies

Posted

Iz komentara na nečiji blog izdvojio sam ovaj deo o uređivačkoj politici, jer mi deluje da je tema za sebe...

No rekla bih da ima i krivice samog KP-a, pre svega ovog novog vizuelanog koncepta sajta. Ranije su lični blogovi bili mnogo izloženiji, oni su se prvi otvarali kada učitaš KPS, dok su sada u zapećku. Meni to govori o stavu rukovodstva koji mi se ne dopada - blogovi pojedinaca, koje mi ne odaberemo za naslovnicu (a koji su gotovo uvek potpisani od nekog od saradnika KP-a), nisu toliko važni da bi bili objavljeni i upadljivi. Mislim da bi KP mnogo dobio kada bi se otvorio za sve putničke blogove i objedinio ih pod svojim krovom. Imam na umu koncept po kome blogeri-putopisci, bez onog višenedeljnog čekanja na odobrenje, slobodno kopiraju svoje blogove i ovde. Dozvola da budu blogeri KP-a trebalo bi da se dobija nezavisno od "zasluga" na forumu, a jedini kriterijum odabira blogera-putopisaca bi bila elementarna pismenost, tj. čitljivost tih tekstova. Time bi obe strane dobile - ljudi koji pišu, zadržali bi i dalje svoje blogove ali bi imali i 'reklamu' na velikoj platformi (kao što ja, recimo, svoj blog kopiram na B92 kao veliku i čitanu platformu), a KP bi postao mnogo, kompleksniji, zanimljiviji i dobio bi i na 'specifičnoj težini', ako me razumete :)

Redovni posetioci sajta sigurno su primetili da se nije promenio samo vizuelni, nego celokupni koncept Kluba. O tome se mnogo diskutovalo pre oko dve godine, kada je taj koncept objavljen i počeo je da se primenjuje. Sažetak novog koncepta je ovde. U njoj se nije odustalo od objavljivanja putopisa, ali oni su sada samo delić jedne veće celine.

Sajtovi na kojima svako može da kači tekstove već postoje, nema potrebe da se pravi još jedan takav. S druge strane, ne verujem da na našem govornom području postoji sajt koji sebe pozicionira onako kako je to opisano u citiranom tekstu. I to je "specifična težina" Kluba putnika. :)

Edited by panonski

Ma ne, mašiš poentu.

Mislim da se još samo dvoje ljudi aka sa objavljivanjem tekstova, a i to veoma sporadično, kad ih uhvati napad entuzijazma. Oni sklope i objave ono što im se učini zanimljivo, kad imaju vremena.

Drugim rečima, ne postoji nikakvo "rukovodstvo".