Jump to content

Featured Replies

Posted

Treba da pošaljem torbu iz Zrenjanina za Kempten pa me interesuje koja je kombinacija najbolja. 

Pozdrav svima !

Treba da pošaljem torbu iz Zrenjanina za Kempten

Sa "onim" (zabranjenim) supstancijama u njoj? :evil:

Ccc...

Pa biraj - ili ces postom (nasom ili stranom) ili busom.

Ili preko nekog poznanika koji ide (autom?) u tom pravcu.

Bolje kupi neku jeftinu aviokartu za Memmingen, pa skokni i ponesi torbu i provedi se o istom trosku :)

• Author

Zabranjene supstance su slanina, kobaja, šunka...malo kiselog kupusa,ajvara domaćeg clap.gif' alt=':clap:'>  - mislim da to nije adekvatan prtljag za avion.

Mnogo je 200 evra.

Za te pare mozes ti sam da odes do Bremena i da se vratis (i jos da ti preostane podosta za pivo).

A sto se tice "supstancija" iz one pomenute torbe...da,to posta (ni DHL) ne bi primili kao paket.

Znaci,samo preko nekog ko ide kolima ili kombijem/busom za GER.

Ne znam jedino na granici sa Madjarskom da li proveravaju da li meso koje se unosi u EU ima ono "kontrola kvaliteta" ili kako se vec to zove? ???

Ako traze to,a nemas ga za domace kobaje i ostale suhosnate prozivode,onda vise pravis problema tom ko ce nositi taj prtljag od onoga ko ce mu se obradovati kad ga primi.I o tome razmisli.

Kempten je vrlo blizu Memingena, najjednostavnije bi bilo poslati po nekome ko leti, a da ga rodbina sačeka na aerodromu.

Međutim, pravi problem je to što je Laza rekao: spomenute "supstance" u torbi su apriori sumnjive. Da ih nosiš lično pa 'ajde-de, ali da potencijalno nekom drugom napraviš neprijatnosti na granici zarad malo gurmanluka (a i u Nemačkoj bogme imaju i kupusa i svinjskih proizvoda odličnog kvaliteta)... ne vredi.

• Author

Kombi prevoz nije loše rešenje, samo nikako da nađem nekog ko ide u tom pravcu. A što se tiče sadržaja pa ne bih slao na tone "svinjarija" nego onako po malo da se proba od svega po malo.