Jump to content

Featured Replies

Nije satiricna al je puna laznih vesti, prosrpskih. Ali ovaj tekst sam negde drugde citao, relevantniji izbor.

Gospodina placa drzava, naravno da nije lud da kaze nesto negativno.

Zapravo vidimo da je pristao da ucestvuje u njihovoj propagandi, ko zna mozda je i to u opisu posla.
Izjave poput ove pokazuju da ga se ne treba shvatati ozbiljno, pretpostavljam da je bio jedan od onih koji su klicali Slobi a vjerovatno i sada klice novom Gospodaru :smajlikojipovraca:

– Obično možete pročitati da to izgleda fanatično, ali meni izgleda fantastično. Voleo bih da mi isto tako volimo našeg predsednika, ma ko god on bio, ma kog uverenja, koje god političke stranke. Predsednik je zaslužio da ga poštuje narod koji ga je izabrao i samim tim i da ga voli. Te norme bi trebalo da važe za svakog predsednika u svakoj zemlji.

Propaganda u svakom slucaju ali mnoge stvari su istinite . Za platu i kola nije istina ostalo je vise manje tacno . Neznam kakve veze ima Milosevic pa imate sada (prvo zute) Vucica pa ne vidim da Vam cvjetaju ruze (taman kao ni nama)

Edited by budva

A da procitas post do kraja?
Ne bih rekao da neko ko ne zivi/nije nikad zivio u S.Koreji moze da zna sta je tacno a sta ne. Naravno takvo iskustvo iz prve ruke je nemoguce dobiti zbog cenzure, pametnom dosta.
Tako su se i o Libiji pisale razne bajke i sirili spiskovi po fejsbuku da bi se na kraju ispostavilo da je ogromna vecina toga obicna izmisljotina.

Ajd spustite loptu.

Koliko znam, Budva jeste bio u Severnoj Koreji, doduše u onoj turističkoj varijanti gde si stalno pod pratnjom i pokazuju ti samo ono što žele/smeš da vidiš. Ali opet, to mu dođe nešto najbliže prvoj ruci što je izvodljivo.

Ajd spustite loptu.

Koliko znam, Budva jeste bio u Severnoj Koreji, doduše u onoj turističkoj varijanti gde si stalno pod pratnjom i pokazuju ti samo ono što žele/smeš da vidiš. Ali opet, to mu dođe nešto najbliže prvoj ruci što je izvodljivo.

Zma, da je bio.

Vidio je ono sto S.Koreja zeli da vidi, potpuno nebitno u ovom kontekstu.

dakle te web tribine su zapravo neka pronacionalistička stranica?

mislite da plata nije tolika?

Prvi put čujem za njih, ali već i letimičan pogled na naslovnu stranu otkriva koliko nas okružuju zavere CIA, NATO, Novog Svetskog Poretka, islamskog terora, Vatikana... Nase:

http://webtribune.rs/nasa-prikriva-podzemne-baze-na-marsu-video/

Srećom, tovariš Putin će nas zaštititi:

http://webtribune.rs/kako-je-putin-saterao-zapad-u-misju-rupu-od-zlikovca-do-pravog-vode-i-borca-protiv-terorizma/

A i lek protiv raka nam daje nadu:

http://webtribune.rs/napitak-zaustavlja-sirenje-metastaza-u-pocetnoj-fazi-onkoloskih-bolesti/

• Author

Jaoo,hvalaa, pa da, mislio sam da je to neka vrsta otvorenog foruma, gde svako moze da komentarise ali su zato moderatori neki stručnjaci ili stvarno znaju tu temu

Da bio , za sada dva puta , jednom cetiri drugi put 12 dana . kontrolisano da ali ako prodjete zemlju uduz i popreko ipak vidite neke stvari .

Drugo u neko spomenu Libiju . mozda i sve nije bilo istina sto se pisalo ali sigurno je bolje od onogo sto je sada kada im je stigla demokratija (dvije vlade . dva parlamenta , svako pleme svoju politiku vodi oruzanu naravno . i sad im kalifat polako osvaja zemlju )

Jaoo,hvalaa, pa da, mislio sam da je to neka vrsta otvorenog foruma, gde svako moze da komentarise ali su zato moderatori neki stručnjaci ili stvarno znaju tu temu

Ja sam ovaj intervju procitao na sajtu nekih novina, prenosili su to svi zivi kao nesto bombasticno.

Evo npr link za Blic

http://sport.blic.rs/ostali-sportovi/odbojka/nas-trener-u-severnoj-koreji-imam-podrsku-vrhovnog-vode-kima/456d7b8

P.S.

Poenta nije bila u tome da li je sada bolje ili gore nego da se po internetu sire lazi i propaganda da bi se dokazala neka poenta, kao i u ovom slucaju.

Edited by ThirstyTraveler

Naravno da se sire lazi , iako sam siguran da u ovoj reportazi ima mnogo manje lazi nego u cnn reportazi o doticnoj drzavi

kako neki narod zivi se vidi najbolje po tome koliko  ih vidite u nekoj zemlji kao turiste ili kao radnike,da li je neko video njih u nekoj drugoj zemlji?..ja nisam..kao sto nisam ni rumune,ruse ni ostale iz tada diktatorsko komunistickih zemalja video u nekoj drugoj zemlji...tako je jasno kako zive,kao rumuni pod causesku ili rusi pod staljinom...imaju para ali nemaju nasta da ih potrose kao sto su i rumuni imali ok platu a nisu imali nista da kupe vec su cekali da dodju sverceri iz srbije,a da se druze vise je normalno,svi siromasni se bolje druze i imaju vise vremena za sebe i prijatelje jel ni nemaju previse stvari niti nekakvog biznisa da im previse zaokupi paznju...tako da je dovoljno da ih nigde ne vidite pa da vam sve bude jasno,da je toliko dobro videli bi ste ih sigurno u nekoj zemlji kao turiste ili kao radnike

Prijatelju vidi ovako,ako malo prosetas po evropi mozes videti da u londonu rusa imas na svakom cosku,u alikanteu su nazivi mesta pola na ruskom pola na spanskom a za tajland da ti ne pricam,vise sam ruskinja upoznao nego tajlandjanki.Sto se rumuna tice uglavnom se sunjaju po evropi,u bad gasteinu,salzburgu,parizu ih mozes videti kao turiste a o grckoj leti da ne pricam.Tako da takva konstatacija ne pije vodu.

verovatno si previse mlad pa pravis poredjenje u sadasnjosti,naravno da ih vidis svugde kad je komunisticka diktatura zavrsena pa eto mogu izaci iz zemlje,a da si stariji sigurno ih ne bi video nesto previse u proslosti,jedino te neke kolonije tu i tamo sto su uspeli da pobegnu pre no sto su granice zatvorene pa su se razmnozavali i odrzavali taj neki kolonijalni geto u nekom delu grada...tako da verovatno nisi razumeo pravilno sta sam hteo reci i ako neko vidi te severno korejce ajd ne mora u evropi vec recimo u aziji koja im je blizu da se turisticki setaju  ili da rade nesto tek onda mogu da poverujem da ne zive u zatvoru..za sad je logican zakljucak da su u jednom velikom zatvoru jel ih eto nikad nisam nigde video niti sam cuo od nekog da ih je negde video izvan te zemlje,a kako se ne vide izvan dolazi se opet do neke logike da im je to zabranjeno jel hajd sigurno svi ti milioni nece reci "mi necemo nigde,super nam je ovde",a kako je nesto zabranjeno opet se dolazi do zakljucka da se to sigurno ne radi lepim recima kao npr" nemojte molim vas ici u druge zemlje" vec neki drugim daleko efektivnijim metodama :death:

Pored volje da se ide negde,stvar je delom i do politike.

Da li ti za "tamo negde" treba viza ili ne.

Ako treba viza,to bar u 50% slucajeva (ako ne i vise) slama volju u startu.

Ako mozes vec da biras,pre ces onda izabrati negde gde ti nece trebati viza,logicno.

Bravo,to mi nije ni palo na pamet.A i u kini je prilicna komunisticka diktatura al narod zivi nikad bolje,plate po gradovima prevazilaze nemacke plate.Kineza i pored toga sto im je potrebna viza ima u evropi i u celom svetu kao turista i to prilicno bahatih koji trose hiljade evra .U parizu ispred svake gucci ,vuitton.. radnje imas hostesu kineskinju koja docekuje turiste.Al to nije toliko bitno,bitna je izgleda diktatura ,da li je komunizam u Emiratima,Kuvajtu,Kataru... pa gde vidjas njihove turiste ??

Pade mi sad na pamet da sam na svim svojim putivanjima upoznao najmanje mladih amerikanaca i amerikanki ,kanadjana ... da li vam to nesto govori.

Edited by Goranxxl

• Author

Pored volje da se ide negde,stvar je delom i do politike.

Da li ti za "tamo negde" treba viza ili ne.

Ako treba viza,to bar u 50% slucajeva (ako ne i vise) slama volju u startu.

Ako mozes vec da biras,pre ces onda izabrati negde gde ti nece trebati viza,logicno.

Jao, ja se ne bih složio, a ne bih se složio da su putovanja pokazatelj platežne moči.

Jako puno srba dolazi u Tajland naprimer, Bugara i ostalog balkanskog naroda, šta to znači? Znam da nije jeftino u Tajlandu, pa ponovo? A viza nam treba i ponovo dolaze

jeste da vize slamaju volju ali i ma kako je tesko do viza naci ce se bar hiljade kojima se izlazi i koji bi se potrudili da dodju do vize,a de bi oni i mogli da izadju,ajd recimo kina im je mozda najbliza i kako tako prijateljska pa jel ih neko video u kini? eto ima tu dosta ljudi koji su u kini pa nek obrate paznju da li su ih videli ili bar culi da ih je neko video...nisam bio u kini pa ne mogu nista reci o tome,al zato za dosta ostalih mogu reci da im nema ni traga ni glasa

jao Garnxxl bez ljutnje moram ti reci da nemas pojma :cry22:  evo zasto

kina nije previse komunisticko diktatorska zemlja,njima je uglavno bitno da odrze taj svoj neki rezim,a sta ce ljudi raditi i gde ce ici nije im previse bitno do god se ne uplicu u njihovu vlast dok je recimo onim proslim k. diktatorskim zemljama i te kako to bitno .....da li uopste znas sta je to DDR verovatno se nisi tada ni rodio pa sigurno nisi imao prilika da vidis sta je komunisticka diktatura,kad dodjes u berlin pa vidis sve te ograde,zice,strazarske kule a sto je najjzanimljivije ne vidis to u zapadnom delu vec samo u istocnom delu i sta ces reci da zive slobodno..da da kako da ne a zice i ograde stavljaju da zapadnjaci ne bi navalili u taj njihov raj kako su i sami rekli kad su ih pitali sta ce im sve to.....a i blizu je da nako skoknu u neki soping a eto nigde ih nije bilo...da ima tu negde i muzej kako su ti iz raja uspeli pobeci i na koji nacin...ajd mozda to moze biti i propaganda al sigurno ne moze biti propaganda da cujem od negoga koga znam da im je po familije tamo i da naravno oni ne mogu doci u zapadni berlin u posetu vec samo oni mogu ponekad otici ako im se odobri vizi i ako se pokazu podobni tj ne rade u nekom drzavnom sektoru i tako to...jeste imali su para al nisu imali sta da kupe i druzili su se lepo kako i ne bi kad ni nemaju nista drugo a nemas pojma koliko se ceka za taj njihov trabant auto da kupe i po deset godina ,a da bi i mogli kupiti trebaju opet biti podobni...a i kad napustis berlin autoputom ne mozes skrenuti s puta vec samo voziti do kraja verovatno opet da slucajno ne bi pobegao u taj njihov raj...ajd cuo sam da su bili neki na turi u exs jugoslaviji negde na moru i da su imali strazare ispred hotela da ne bi pobegli jel svako ko uspe pobeci ima odmah sve u zapadnoj nemackoj ..eto to ti je dobar primer severne koreje....a eto i rumunije se nemozes setiti u vreme causeskua...ja se eto secam doduse kao mlad decko da sam skoknuo tamo da uvalim neku robu,dobio njihove pare i da sam satima trazio sta da kupim,videh neki red ispred radnje udjem u nju a tamo nista na policama,pitam sta cekaju kazu neko meso i sta je vec,odes da popijes kafu kad ono nije ni kafa vec neka zamena,odes na neki kolac kad ono neko djubre jedva sam se otarasio njihovih para,jednostavno ne znas na sta da ih potrosis a imas ih u gomili eto ti opet primer dobre lzarade u tim zemljama..ima se para a nema se nasta trositi a usput je i valuta izvan zemlje bezvredna

e sad da l je tu neko srecan ili ne ne moze se bas tacno ni reci...uglavnom ako ne znas za nista drugo onda si i srecniji kao i ako ne znas kako neko zivi negde drugde opet si srecniji isto i ako ne znas za neke druge stvari onda si srecan i sa tim tvojim stvarima

a sad sto se tice tih emirata katara kuvajta verovatno nisi bio u Libanu kad ih nisi video..eto videces ih tamo kako se setaju po soping molu a sigurno i drugde s tim sto se oni setaju po bogatijim mestima i bogatijim hotelima a to sto nisi upoznao amerikance i kanadjanje mi jedino govori to da nisi bio u juznoj americi jel ih tamo ima na milione posto im je i nablize a i najjeftinije da posete

...a govorili su (istocnonemacka propaganda) kako dizu taj berlinski zid da bi ih ("istocnonemce") zastitili od "trulog zapada"...

Nego,Pero,mnogo si ti otisao u proslost.Cini mi se da Goran ne prica o proslom stnaju stvari,vec o onom kakvo je sad.Nemoj mu reci da nema pojma,mesas babe i zabe.

Jao, ja se ne bih složio, a ne bih se složio da su putovanja pokazatelj platežne moči.

Jako puno srba dolazi u Tajland naprimer, Bugara i ostalog balkanskog naroda, šta to znači? Znam da nije jeftino u Tajlandu, pa ponovo? A viza nam treba i ponovo dolaze

Rekao sam to uopsteno/generalno.

Imas dve drzave:drzavu A i drzavu B,koje su manje-vise iste,samo sto ti za drzavu A treba viza,a za drzavu B ne treba.U toj situaciji koji bi bio logican izbor?

Tajland nije najzgodniji primer za to,jer su tu uticajniji drugi faktori:daljina,tj. pristupacnost,sto u finansijskom pogledu znaci vise $$$ za otici tamo i vratiti se nazad.Ne pricam sad o onima koji su otisli i ne vracaju se vise,vec o klasicnim turistima koji odu na odmor i vrate se posle toga kucama.

Moguce da dolazi sto kazes "jako puno Srba i ostalih" u Tajland.A sta mislis koliko onda tek odlazi  nasih u neke blize zemlje?Nisam turizmolog,ali pretpostavljam da je ukupan udeo Tajlanda dosta manji nego npr. udeo evropskih zemalja (em nam uglavnom ne trebaju vize,em su nam blize).

a pa valjda se od proslosti i uci da bi se stvorila bolja sadasnjost ..ponekad  za narod a ponekad za velike vodje smartass

ta s.koreja me bas previse podseca na tu DDR tvorevinu...isti narod,isti jezik u dve zemlje,jedna s ogradom a druga bez,jedni idu de oce a drugi nigde obe se mogu i posetiti,jedna lako a druga teze,jedna ima priznatu valutu a druga nema,uglavnom sve nekako slicno tako da verujem da slicno tako i zive

a zakljucak da Goran nema pojma je jako lako zakljuciti iz jednostavnog primera... ne sretanja amera ,kanadjana, kataraca itd po drugim zemljama :shockkk:...sto hajd dolazi verovatno od mladalackog ne iskustva.....ali naravno ne znaci da i o necem drugom nema pojma....eto ako me Goran nekako ubedi da ima pojma o tome dobice moje veliko priznanje tako sto cu ga ubuduce oslovljavati sa Mr. Goran gent 

Ako sam ja mogao da dodjem do perua mogli su i ameri do tajlanda recimo al nije bitno.Sto se DDR tice prva ljubav mi je bila iz DDRa.U osnovnoj skoli Veselin Maslesa na vozdovcu sam imao S.Koreanku u klupi.Ah sto je znala da sutira po cevanicama :) inace sam 73 godiste i nisam bas mlad a mozda i jesam :)

Poenta price je da sto vise pljuju S.Koreju po zapadnim novinama to mi je draza jel se odmah setim istih tih zapadnih novina kako su pricali da u srbiji jedemo decu i drugo odvratne gadosti.

A ko ima pojima a ko nema prepustio bih drugima nek odluce ne bih da se upustam u tako niske udarce.Pozdrav za ovu temu idem u off posto nemam pojima.

Edited by Goranxxl

• Author

...a govorili su (istocnonemacka propaganda) kako dizu taj berlinski zid da bi ih ("istocnonemce") zastitili od "trulog zapada"...

Nego,Pero,mnogo si ti otisao u proslost.Cini mi se da Goran ne prica o proslom stnaju stvari,vec o onom kakvo je sad.Nemoj mu reci da nema pojma,mesas babe i zabe.

Rekao sam to uopsteno/generalno.

Imas dve drzave:drzavu A i drzavu B,koje su manje-vise iste,samo sto ti za drzavu A treba viza,a za drzavu B ne treba.U toj situaciji koji bi bio logican izbor?

Tajland nije najzgodniji primer za to,jer su tu uticajniji drugi faktori:daljina,tj. pristupacnost,sto u finansijskom pogledu znaci vise $$$ za otici tamo i vratiti se nazad.Ne pricam sad o onima koji su otisli i ne vracaju se vise,vec o klasicnim turistima koji odu na odmor i vrate se posle toga kucama.

Moguce da dolazi sto kazes "jako puno Srba i ostalih" u Tajland.A sta mislis koliko onda tek odlazi  nasih u neke blize zemlje?Nisam turizmolog,ali pretpostavljam da je ukupan udeo Tajlanda dosta manji nego npr. udeo evropskih zemalja (em nam uglavnom ne trebaju vize,em su nam blize).

da tačno slažem se, u pravu si.

Ekvivalencija neka postoji, svaka ekonomska klasa ide prema svojim mogučnostima