Jump to content

Featured Replies

Posted

Instalirali smo novu verziju foruma. Sad bi trebalo lepo da se prikazuje i na mobilnim/tabletima, kao i kad smanjite prozor browsera. Izgled je blago dorađen, neke funkcije tipa "nepročitane poruke" su značajno unapređene, pretraga je znatno bolja, neke opcije su nestale, nove su se pojavile, uglavnom ima puno izmena što ispod što iznad haube. Ako vam browser podržava notifikacije, možete da ih uključite za forum, verovatno će vas pitati.

Tapatalk nisam instalirao pošto se sad valjda lepo prikazuje i na mobilnim, ali ako mislite da treba, staviću?

Nepročitane poruke će prikazivati sadržaj od danas, ne od ranije, iako imate nepročitanih.

Editor poruka je promenjen. Ostavio sam samo dugmiće koji se koriste. Za ubacivanje slika ima link dole desno "insert other media". I više nema potrebe dva puta pritiskati enter da bi se dobio novi paragraf. Enter pravi novi paragraf, shift+enter novi red :)

Treba smajlije da reorganizujem nekako, vidim da sad kad se klikne na ikonicu ne vide se svi, nego mora na Categories pa Emoticons da bi se prikazali ostali. Mada ne znam šta da stavim na vrh, i da li da ih osvežim nekako, obrišem stare itd?

Primedbe, komentari? :) Ako ne daj bože neko ne može da se uloguje, nek nam se javi

"optimizovan za tablete" -- preferiram alkohol, uz povremene osvrte na travu. :banana:

Smajliji su nam bzvz još odavno, pogotovo ova mala zelenkasta kolekcija, koja vuče korene iz doba arkadnih igara (bejah tinejdžer kad se pojavio Pakmen). :-(:-P:cry::wink: Kad bi se neki drugari potrudili...

Vidim da nedostaje "text mode" editor. Što nije loše ako ovaj WYSIWYG dobro radi, al' bih u startu da izrazim rezervacije. Deluje mi na prvu loptu da si malo previše sasekao opcije za editovanje, ali to ne mora biti mana (pogotovo kad mi moderatori moramo menjati postove napisane u Comic Sans), a n'umem da odmah kažem koje su valjale....

Ovo za "nepročitane poruke" dosta nervira. Ja preferiram da vidim sve nove poruke od poslednja, recimo, 3 dana, i tako i namestim u "edit this stream". Međutim, kad sledeći put stisnem "nepročitane poruke", opet me vrati u default režim i opet jovo nanovo.

Generalno, bolji su mi forumi koji prikazuju listu ažuriranih tema i unutar nje boldovano one koje nisi pročitao, nego ovi koji mi "pomognu" pa potonje isfiltriraju. Nije promet toliki da je to potrrebno. Vrlo često otvorim neku temu, pomislim "odgovoriću kasnije" i ako dotle moram da dođem sa 15 klikova, onda ću odustati.

Ova promena sa "nepročitanim porukama" mi se ič ne sviđa, podržavam moderatora Duju u njegovom stavu.

Realno sto se tice izgleda ovo je  sranje. Al ozbiljno, na pomereno dugme cu se navici iako sad mahinalno klikcem na staro mesto gde su nove poruke, a kad se otvori bas je sareno i nepregledno. 

meni se jako svidja, mnogo lepši  i bolji, da li znate kako da povecam font i sstranicu? malo je sitnija nego prethodna

Slažem se sa Duyom za nepročitane poruke. To je jedino što mi smeta. Na računaru izgleda malo čudno (jer je novo), ali na telefonu stvarno deluje preglednije. Meni se čini da nema nikakve potrebe za Tapatalk-om.

10 hours ago, Duya said:

Ovo za "nepročitane poruke" dosta nervira. Ja preferiram da vidim sve nove poruke od poslednja, recimo, 3 dana, i tako i namestim u "edit this stream". Međutim, kad sledeći put stisnem "nepročitane poruke", opet me vrati u default režim i opet jovo nanovo.

Generalno, bolji su mi forumi koji prikazuju listu ažuriranih tema i unutar nje boldovano one koje nisi pročitao, nego ovi koji mi "pomognu" pa potonje isfiltriraju. Nije promet toliki da je to potrrebno. Vrlo često otvorim neku temu, pomislim "odgovoriću kasnije" i ako dotle moram da dođem sa 15 klikova, onda ću odustati.

Imas opciju da sacuvas stream i da ga postavis kao default.

EDIT: Koja nazalost ne radi. :(

Edited by Old School

• Author

Kakvi ste, samo kudite, a kamo lepa reč? :P

1. Dodat novi meni "My Activity Streams", pa pravite kako vam odgovara. Jel to rešava problem?
2. Dujo, nisam ukapirao za listu ažuriranih tema i unutar boldovano. Jel tako bilo ranije a sad nije? I jel imaš neki primer da pošalješ da znam na šta misliš?
3. Dugmići za odgovaranje pomereni desno.
4. Popravljen gornji meni.
5. Kako je sad šareno, odnosno šarenije nego što je bilo ranije, nije mi jasno? Štaviše, u odnosu na ranije ima jedna boja manje, ranije su bile dve nijanse sive da se razgraniče pojedinačni postovi, sad samo jedna.
6. Stefane, kako misliš da povećaš font i stranicu? Font bi trebalo da je potpuno isti kao ranije, a stranica po defaultu široka, sem ako si pritisnuo ono "pravougaonik dugme" gore desno, pored, odmah pored slova za preslovaljavanje. Pomoću njega menjaš da li želiš da ti forum bude fluidne širine (skoro ceo prozor browsera) ili fiksne širine kao ostatak sajta.
7. Tekst editor je nažalost otišao u istoriju, ali to nije do mene, nemam mogućnosti da menjam. Ovaj novi editor je optimizovan za mobilne i tablete i nema više tu opciju. Ali postoji "Source" opcija, po defaultu je bila uključena samo za administratore, uključio sam je sad i za moderatore. Ona omogućava editovanje html koda, tako da je za članove neću omogućiti, ali ako treba nekad skinuti format, eto je moderatorima. Kad se pejstuje sadržaj pitaće vas editor da li da se ukloni formatiranje. Postoji opcija u backendu da e to radi automatski, što sam i namestio, ali gle čuda ne radi. Bag je već prijavljen IPB-u, a kada će da poprave, ne znam. Za ostale opcije formatiranja, ne znam ima li neka koja je zaista potrebna a da nedostaje? Tj. evo našao sam jedno dugme koje je i dalje potrebno, "remove format". Ostalo deluje kao višak, tipa align, liste, font itd.
8. Smajliji su stvarno praistorijski i rado bih sve zamenio i onemogućio neke stare. Začkoljica je u tome što je svakom smajliju dodeljen određeni kod, tipa otkucate ":mojsmajli" i umesto toga vam se prikaže sličica. Ako uklonim neke smajlije, u starim postovima će se umesto smajlija videti taj kod. Najbolje bi bilo da obične smajlije (dve tačke zagrada itd) zamenim novima, a da stare ostavim ali ih pomerim tako da se ne vide u editoru više... Svakako treba naći neki lep set smajlija. Da li da stavimo ovako nešto?

If optimizovano = pogorsano, then odlicno! :)
PC verzija je ok, na nju nemam zamjerki.
Do sad sam istu verziju koristio na mobilnom (Lumia, Windows phone i default browser) i to je super funkcionisalo medjutim sad ne vidim tu mogucnost.

Sadasnja mobilna verzija mi je kao neka sabijena verzija ove racunarske i sto je najbitnije nema ove "ikonice" podforuma tako da moram ili da ulazim ili da idem na view new content da bih vidio ima li novih postova a to mi se ne svidja. (odnosno ne mogu 'iz prve' da vidim da je npr chiviti napisao novi post u temi "Novi forum...")
Kad preko view new content kliknem na neki od novih postova ne otvara njega nego prvu stranu te teme i to se nije jednom desilo nego je svaki put tako a to izuzetno iritira i usporava.

Dakle, moje pitanje bi bilo: da li mogu nesto da uradim, podesim, sta god, da bi mi forum na mobilnom izgledao isto kao na racunaru?

• Author

Zašto moraš da ulaziš da bi video ima li novih postova, kad su podforumi i teme u kojima ima novih postova boldovani? Meni se jasno razlikuju od onih pročitanih. 

Za view new content i otvaranje prve strane teme, izgleda treba kliknuti na zvezdicu da bi te bacio na poslednji komentar, promeniću sutra tako da se normalnim klikom uvek ide na poslednji comment, slažem se da nervira ovako

• Author

Napravljeno. Ako ima poruka u temi koje niste pročitali, klik na naslov će vas odvesti do prve. Ne samo u nepročitanim porukama, nego i kad otvorite podforum, ne morate više nišaniti onu ikonicu levo. Ako ste pročitali sve poruke, klik na naslov će vas voditi do prve poruke, kao i ranije.

Još neka primedba? :)

Sad sam se prvi put ulogovao posle tih promena.I kad sam se ulogovao pojavi se neki pop-up i pita me:

The website "www.kluputnika.org" is asking to display notifications

I opcije allow i deny.Nisam upucen o kakvim to notifications se radi tu?

• Author
9 hours ago, tadicd said:
On 12/30/2015 at 4:51 PM, chivitli said:

Tapatalk nisam instalirao pošto se sad valjda lepo prikazuje i na mobilnim, ali ako mislite da treba, staviću?

Zašto ne radi preko tapatalk-a? Hoće li to biti sređeno ili ne?

Napisah u prvoj poruci :) Koliko vas ima da vam više odgovara tapatalk? I jeste probali novu mobilnu verziju?

Probao sam, ali ovo nije jedini forum koji pratim i zato ako ne bude podrška za tapatalk sigurno cu ga manje pratiti nego do sada.

Jos ja pokusavam par dana da odem na tt al nece. Ne znam i jednu osobu koja prati vise od dv foruma da ide na mobilnu verziju, tt je zakon. Inace svaka cast za opciju kada se ovori tema da vas baci na prvi nov posst, ne mora da se skroluje i trazi :)