Jump to content

Featured Replies

2 hours ago, mveruovic said:

Jos ja pokusavam par dana da odem na tt al nece. Ne znam i jednu osobu koja prati vise od dv foruma da ide na mobilnu verziju, tt je zakon. Inace svaka cast za opciju kada se ovori tema da vas baci na prvi nov posst, ne mora da se skroluje i trazi :)

Mobilne verzije su uglavnom sranje.
Meni se ni TT ne svidja pa na mobilnom koristim desktop verzije foruma kad god mogu, uglavnom postoji ta opcija svuda.

• Author

To postoji samo ako sajt radi detekciju da li pristupaš sa mobilnog uređaja ili ne, to je bilo na staroj verziji foruma. Sada nema nikakve detekcije, samo se gleda veličina browsera. Tipa ako smanjiš desktop browser, dobićeš drugačiji izgled, u zavisnosti koliko ga smanjiš

On 12/31/2015 at 11:43 AM, chivitli said:

Kakvi ste, samo kudite, a kamo lepa reč? :P

1. Dodat novi meni "My Activity Streams", pa pravite kako vam odgovara. Jel to rešava problem?
2. Dujo, nisam ukapirao za listu ažuriranih tema i unutar boldovano. Jel tako bilo ranije a sad nije? I jel imaš neki primer da pošalješ da znam na šta misliš?

Da, mislio sam na ono kako je bilo ranije. Recimo da "My Activity Streams" rešava problem;  samo je sad ružna kombinacija srpskog i engleskog u istom meniju, ali važno je da je funkcionalna.

7. Za ostale opcije formatiranja, ne znam ima li neka koja je zaista potrebna a da nedostaje? Tj. evo našao sam jedno dugme koje je i dalje potrebno, "remove format". Ostalo deluje kao višak, tipa align, liste, font itd.

Nedostaje mi "Quote" u koji mogu da stavim šta ja želim (obično, citat sa drugog sajta). Možda bi bullet lista dobro došla, ali može se i bez nje, slažem se da je

Namučio sam se da podelim Quote na više manjih, kao u ovoj poruci, ali tu verovatno nema leka.

IPB ne može da formatira zaglavlje citata kao hiperlink na originalnu poruku? (To nije nikad radilo na ovom forumu, samo pitam) To mi je cool feature (mogu da citiram nekog i u drugoj temi i da se vidi odakle potiče citat).

8. Smajliji su stvarno praistorijski i rado bih sve zamenio i onemogućio neke stare. Začkoljica je u tome što je svakom smajliju dodeljen određeni kod, tipa otkucate ":mojsmajli" i umesto toga vam se prikaže sličica. Ako uklonim neke smajlije, u starim postovima će se umesto smajlija videti taj kod. Najbolje bi bilo da obične smajlije (dve tačke zagrada itd) zamenim novima, a da stare ostavim ali ih pomerim tako da se ne vide u editoru više... Svakako treba naći neki lep set smajlija. Da li da stavimo ovako nešto?

Tako je, ne smeš uklanjati smajlije. Verovatno je najbolje to što si predložio.

Nažalost, ne mogu da pristupim tim smajlijima - izgleda da taj forum zahteva registraciju?

• Author
41 minutes ago, Duya said:

Da, mislio sam na ono kako je bilo ranije. Recimo da "My Activity Streams" rešava problem;  samo je sad ružna kombinacija srpskog i engleskog u istom meniju, ali važno je da je funkcionalna.

Nedostaje mi "Quote" u koji mogu da stavim šta ja želim (obično, citat sa drugog sajta). Možda bi bullet lista dobro došla, ali može se i bez nje, slažem se da je

Namučio sam se da podelim Quote na više manjih, kao u ovoj poruci, ali tu verovatno nema leka.

IPB ne može da formatira zaglavlje citata kao hiperlink na originalnu poruku? (To nije nikad radilo na ovom forumu, samo pitam) To mi je cool feature (mogu da citiram nekog i u drugoj temi i da se vidi odakle potiče citat).

Tako je, ne smeš uklanjati smajlije. Verovatno je najbolje to što si predložio.

Nažalost, ne mogu da pristupim tim smajlijima - izgleda da taj forum zahteva registraciju?

Kako bi preveo My Activity Streams, to mi je najmanji problem da promenim? :)

Dodao sam quote dugme.

Citati imaju link ka originalnoj poruci, samo se nalazi sa desne strane zaglavlja, vidiš strelicu? Pretpostavljam da mogu promeniti tako da je celo boldovano zaglavlje link ka komentaru.

Za razbijanje quota na više manjih, jes malo nezgodno, ali tu mu ništa ne mogu :/

Smajlije koje sam predložio ne vidiš jer su izgleda nestali, nema ih više, ne znam šta bi :???:

4 minutes ago, chivitli said:

Kako bi preveo My Activity Streams, to mi je najmanji problem da promenim? :)

Iskusno preusmeravaš odgovornost za buduće nezadovoljstvo korisnika na mene... :tongue:

Moji pregledi ili Moji izveštaji ?

5 minutes ago, chivitli said:

Citati imaju link ka originalnoj poruci, samo se nalazi sa desne strane zaglavlja, vidiš strelicu? Pretpostavljam da mogu promeniti tako da je celo boldovano zaglavlje link ka komentaru.

A vid' stvarno... nisam je nikad primetio. :blush: Nemoj onda menjati zaglavlje.

Meni se povremeno baguje kad hoću da udarim reply. Ili piše request timed out, ili pet puta pritisnem "submit reply" i ništa se ne dogodi. U 90% slučajeva je ok ali eto povremeno bude i to pa samo prijavljujem. Kontam da je do servera.

Tj. evo našao sam jedno dugme koje je i dalje potrebno, "remove format". Ostalo deluje kao višak, tipa align, liste, font itd.

Ono baš i ne radi na sledećem primeru, pejstovanom s TripAdvisora (ima <h1> i <a> tagove):

Amalfi Coast Day Tours Photo: Statue along the coast, Amalfi

• Author

E, zaboravi prethodni post :) Sad sam ažurirao forum, ispravili su onaj problem koji pomenuh sa pejsotvanjem formatiranih poruka, sad kad probaš da kopiraš kao to sa Tripadvisora, skine se sav format. Jedino što "clean format" dugme i dalje neće promeniti tag, ali bar ubuduće neće biti problema

Gde je strelica za vraćanje na vrh i gde je opcija za obeležavanje da je sve pročitano?

Hvala.

Ne mogu da napišem novi post na temi jer mi iskoče ove citirane poruke koje nikako ne mogu da obrišem, šta god pokušala (osvježila stranicu, logout-ovala se, pa opet login-ovala, ništa). Kako ovo da riješim?

Capture.jpg

"Mama-babi" se ne dopada kad otvorim forum, a ono pise da je zadnji postovao "by Pedalon" 15.01.2016.....a ja ne znam na kom podforumu je pisao. Jer kog djavola da otvaram ako tema nije voz za BP. Ono je bilo bolje...lepo vidis ko i gde je zadnji pisao na npr. :Stari kontinent! 

Izgleda da postoji neki problemcic,vezano za povratak na predhodnu stranu.

Npr. udjem u pod-forum,pa kliknem na poslednju stranu teme,pa zatim na pretposlednju.Vracam se istim redoslednom (poslednja strana teme,pa index pod-foruma).Sad...kad sam na pretposlednjoj strani i zelim da se vratim (srelicom za nazad ili backspace-om),kad kliknem jednom on me samo vrati na vrh pretposlednje strane (umesto na predhodnu stranu),a drugim klikom me vraca na index pod-foruma.Dakle,prilkom vracanja preskace se ta jedna strana (poslednja strana teme).Koristim Operu inace.

Edited by Laza GNR
progutano slovo

OK,we'll survive somehow.

Usput da pitam.

Da bi neko dobio obavestenje/notifikaciju da je spomenut negde na forumu jel dovoljno staviti "@...(pa ime tog nekog)",umesto quote-ovanja celog posta (kao sto u ovom tvom poslednjem postu stoji crvenim slovima "@Laza GNR" i "@mamahaker")?

Ako je tako,prilicno je zgodnije :)