Jump to content

Featured Replies

Posted

Palestina i izrael ( Tel Aviv, Tiberijada, Galilejsko jezero, Nazaret, Haifa, Jerusalim, Vitlajem, Mrtvo more, Ramala) , jun 6 dana, 700 evra... avionom od Budimpeste?

Jel to preko neke agencije ili je privatan plan?

Ja sam bio pre par meseci u Jerusalimu i Tel Avivu i to sve za 90e (2 dana jedno nocenje wizz za 52e povratna Tel Aviv, prenociste 20e prevoz tamo 10e i nesto hrane). 700e mi deluje malo previse ako je u sopstvenoj reziji, ako je preko agencije onda je to druga prica?

Pa ok je to ako putujes sama, ali ako vas ide dvoje ili troje jos bolje, onda je to puno moras se sloziti. Karta do TLV iz Budimpeste moze da se uzme za 150e, 6 dana rent-a car je oko 160e. Prenociste je oko 20e po osobi sa doruckom, tako da kad podelis po osobi to sve izadje po 320e za troje. Za jos 100e mozete sipati goriva i napraviti sebi i vise izleta od toga :)  Mislim, ja generalno gledam da prodjem sto jeftinije i zato tako razmisljam, ali svakako da je lakse preko agencije, platis i ne mislis..ali meni je licno lepse da ja mislim :D

Eto, samo da dodam i ja neki predlog ako se javi neko ko je zainteresovan :)

Edited by Devil

• Author

Khm, covek treba da pozeli da da 700 evra za Izrael, a ako procita tvoj komentar.... neces mi pomoci da nadjem saputnika ?... 

...ali ce ti pomoci da razmislis/razmislite malo logicnije o finansijskoj strani putovanja;)

Sto da placas/placate (po) 700 evra,kad mozete i duplo jeftinije.

• Author

Ja idem sama. Imam 26 godina. Ne znam da vozim, necu da se gubim po sred Palestine i upustam se u takve varijante. Ne idem u Budimpestu, vec u ratno podrucje. Ako neko zeli preko agencije, toliko je. ?

On 11.1.2016. at 10:02 AM, Spicolina said:

Ja idem sama. Imam 26 godina. Ne znam da vozim, necu da se gubim po sred Palestine i upustam se u takve varijante. Ne idem u Budimpestu, vec u ratno podrucje. Ako neko zeli preko agencije, toliko je. ?

spicolina, mislim da se na pogresnom mestu molis..

ovom sajtu je jedna od osnovnih namena promovisanje individualnih putovanja, tako da sve sto ima veze sa agencijskim putovanjima nije bas dobrodoslo..

u sv. slucaju, ako vec ides preko agencije, znaci da neces biti sama :)...bice valjda jos ljudi koji idu tom istom agencijom...cemu onda svrha traziti saputnika, koji ti je isto tako nepoznat, kao i turisti koji ce s tobom putovati...

ako vec zelis da ides negde samostalno, pa trazis saputnika, e to je vec druga prica....

• Author

Dragi moj Bam Bamicu ?, ako malo bolje pogledas sajt, primetices da mnogi ljudi traze drustvo za putovanje koje organizuje agencija kako ne bi: doplacivali jednokrevetne sobe, sami sedeli, sami kretali na dalek put, sami sedeli, setali u drustvu, obilazili grad, kako bi sa nekim caskali usput i uopste, provodili se u drustvu. Sto se tice tvoje konst. da necu biti sama ako idem sa agencijom, krajnje je netacna, jer su svi ti ljudi sa nekim je li, krenuli i nece sa mnom da se zdruzuju u avionu, vec mozda odgovore na: kad je dorucak i je l da da je dorucak bljak ?. Takodje, potpuno je logicno da ako se javi neko ko je zainteresovan za isto putovanje kao i ja, upoznace se sa mnom mesecdana ranije, pa cemo na put da krenemo kao stari ortaci, sto se opet kosi sa poznanstvima u toku putovanja ?. Tako da Bam Bamicu, dobrodosao si ako zelis u Izrael, ako ne zelis, srecna Ti Nova i uzivaj u kreiranju putovanja BEZ turistickih agencija, evo ja se prijavljujem da cu krenuti, gde god da ides ?....

pa sta znam, sajt je generalno napravljen za promovisanje individualnih putovanja, nasuprot agencijskim..to mu je bila osnovna svrha...

nije se to promenilo, mozda se javi na ovom specificnom topiku neko sa takvom idejom kao tvoja, ali to je to...napisu ponudu, uklope se s nekim, ili ne ,i....broj njihovih postova ostaje manji od 10-ak, sto znaci odradili su ono sto su planirali, i ciao ..ne ucestvuju vise u diskusijama kluba...

pa te, eto, pozivam da ti ne budes takva...nego da ostanes sa nama i, posto odradis svoju agencijsku turu, napises kako si se provela, i ostavis neke korisne savete...

verovatno i ovde mozes naci druge savete u vezi izraela, gde ici i sta videti, ukoliko budes htela da odes negde i sama, van onoga sto organizuje agencija, i  fakultativnih tura koje nudi...

nisam bio u izraelu, i zeleo bih da odem...ali ne preko agencije....

btw, stalno kreiram svoja putovanja bez agencija hehe, evo u aprilu idem ponovo u indokinu, pa ako hoces, javi se...

ove nedelje su jeftine karte preko qatar-a, iz BGa do Bangkoka je npr. 434 evra, pa eto ti prilike,ako hoces, ovo je super cena...ja ostajem ceo april do polovine maja...

• Author

Lepo ako mozes toliko da ostanes, ja ne mogu zbog poslova... inace, imas sjajnu ponudu za Indokinu preko agencija ?. Ako organizujes nesto krace, javi...

hahahah neka, ipak cu se drzati svog plana, ne volem da mi drugi planiraju :)...a agencije ce uvek imati musterije, nije valjda da je tolika frka pa moraju i na ovom sajtu da traze potencijalne klijente ;)

inace, sto se duzine ostanka tice, svako ostaje koliko hoce, tj. koliko mu vreme dozvoljava...ja cu ici sa 3 drugara, ali jedan ostaje dosta krace, zbog posla...sve uvek moze da se iskombinuje, to nije problem...

why not...spicolina samo treba da se javi, kupi kartu, ima jos 2 dana fore da prodje jeftino, i to je to...moze da nam se pridruzi..a posle, ko zna :)

15 hours ago, Spicolina said:

Xaxa, vickasto ?. 

spicolina, da li ovo znaci da ces odrzati ono sto si rekla- da se prijavljujes da ides sa mnom, pa gde god..

evo, karte su jeftine jos 24 h, ako imas na raspolaganju 10 dana, i to je super, sve moze...

pokazacu te kako se mnogo bolje putuje u samostalnoj reziji, i mozda na kraju i batalis te agencije i njihovo dranje ;)

• Author

Ne mogu. Na moju veliku zalost. Ali volela bih da batalim agencje. Sta da radim kad nisam spretna i vesta kao sto ste vi, samostalni putnici. I kad organizujes nesto bez drugara, javi se ?. Salim se, boze, zabranice mi pristup ovde... ne navodi me vise na ovakve poruke! ?

kazem ti ja, dovoljno je jednom da otputujes s nekim, bez posrednistva agencije, i naucices odmah sve cake..

nesto se lozim na japan u zadnje vreme, a voleo bih i ponovo u indoneziju , to su mi verovatno sledece destinacije...eto, cisto da znas :wink:......a  mogu da ti odrzim i kratak kurs o putovanjima, potpuno besplatno i bez drugara LOL.....valjda moderacija nece da nas brise hehehhe..jos uvek zvizhd

Taman posla da neko bude bezdusan,pa da prekine tek zapocetu forumsku romansu :ang:

A cek da se i ja ubacim, da nasoj zasiljenoj devojci, pardon spicastoj (salim se naravno) pomognemo :) A ko kaze da treba biti spretan pa da putujes sam? Niko se ne rodi sa tim, vec jednostavno krenes i vidis da to nije nista. Posle 2-3 puta, prosto vise ne razmisljas o tome da ti neko treba, lepse jeste ali nije presudno :) . I ja planiram, sam obici (kao ne toliko iskusan putnik sa svega par putovanja) Tajland pa Maleziju odatle za Vijetnam pa Kambodza i na kraju Laos. Ali evo ja ne krijem da kad odlucim da krenem na taj put da necu upitati bam-bam za kratak kurs i to naravno besplatno, kao sto vec ponudio :)

Eto, ja se izvinjavam sto zbog moje poruke dogurasmo dovde, ali sad mogu da te bolje procene ostali pa se mozda neko javi te nadjes partnera za Izrael :)