Jump to content

Featured Replies

Posted

E ljudi, imam pitanje.. Jel neko zna jel ono pravilo koje vazi 90 dana.. Jel to vazi za kalendarsku godinu ili ne? Posto bih na 2 meseca u martu otisao a vratio sam se iz Brazila krajem decembra (bio mesec i po). Svaka pomoc dobrodosla.

Najbolje da kontaktiras ambasadu i proveris. Ne bih da dam pogresan odgovor, jer nisam 100% siguran.

U svakom slucaju, imas pravo da ostanes 90+90 dana, s tim da, nakon isteka prvih 90 dana, treba da odes u najblize odeljenje Federalne policije koje ima odeljak za strance, dostavis neophodne papire, platis neku taksu (110,44 reala) i produze ti vizu. Ako bude doslo do toga, mogu ti objasniti i detalje, ali, uglavnom imas sve objasnjeno na sajtu Federalne policije.

Ili, u najgorem slucaju, mozes da ostanes i ilegalno u zemlji i na izlasku platis kaznu od 8,28 reala po prekoracenom danu, sto je takodje objasnjeno na toj stranici.

Ili, ako imas srece, ne platis ni to:D 

• 2 weeks later...

Iz iskustva pisem..Bila u brazilu prosle godine 90 +90(lako se produzava)odes u policiju pones dokaz da imas novca da se izdrzavas ili potvrda ko te izdrzava..a u slucaju prekoracenjaplaca se kazna ali ako naletis na nekog cool carinika koji ti postavi pitanje :planirate skorije da se vracate za brazile?neeee,ok za mesec dana opet mozete uci u brazil!! tako da sam prosla bez placanja.E sad ako je u pitanju poslovna viza znam da je bas peripetija da se produzi....

13 hours ago, ivancica8869 said:

E sad ako je u pitanju poslovna viza znam da je bas peripetija da se produzi....

Nije ne-znam-kakva peripetija da se takva viza produzi. Postoje zvanicni podaci na sajtu Federalne policije ili Ministarstva pravde, kad se podnosi zahtev za produzenje nekog od raznih tipova viza(VITEM 1, 2, 3...) koja se dokumenta podnose, koja se taksa placa... Skupis sve to, odneses i to je to. Cinjenica je da treba malo vise dokumenata nego za turisticku, ali nista strasno.

A ova tema se definitivno ne odnosi na taj tip vize.

Nemam nameru da se nadgornjavam, ali onaj koji je postavio pitanje i kojem odgovaram zna da vec godinama zivim u Brazilu, nebrojeno puta sam produzavao vize i govorim iz licnog iskustva. 

ok,ali ja sam samo odgovorila liku koji je pitao za prekoracenje,ja sam iz licnog iskustva napisla u vezi toga a za poslovnu vizu sam napomenula...

• 4 weeks later...
  • Author

Hvala oboma na odgovorima :) samo nemojte da se svadjate. Pozvacu sutra ambasadu i videcu sta i kako, tj da li je u pitanju kalendarska godina ili od prvog ulaska u zemlju.