Jump to content

Featured Replies

Posted

Jesen u jednom gradu. Znamo ga. Scena 1. Žena juri muža koji pokušava da zamakne iza kuće i sedne na motocikl, juri ga mašući tašnom, odavde deluje da je tašna lagani komad oružja, zanosi silan talas gradskog vazduha desnom rukom, preteći. Muž se pravda da nije kriv i pokazuje na sat. Žuri na posao (jer: u radu je spas). Njega ne zanimaju druge žene, osim onih koje su mu prve. Množina. Žena ne razume takvu matematiku i pogađa muža u glavu bočnim delom tašne. Ženska tašna je jedino oružje za koje ne morate imati dozvolu nošenja. Ne znam da li je bilo krvi, okrenuo sam se. Nasilje nije moj fah. Scena 2. Klinac u papučama pretrčava ulicu. Prodavac paradajza ispratio ga je pogledom i nastavio da se češka po maljavom golom ramenu. Kupac prilazi i pozdravlja se s njim. Osmehuju se. Scena 3. Pas utrčava u fontanu. Iskezio se toliko da mu vidim sreću u grlu. Protresa vodu sa dlaka i maše repom. Pet sekundi prolećnih radosti. Pas… pas-čuvar-snova/ pas-stoto-pseto-u-familiji-pasa. (Pas je divno biće.) Ja sam na...

Pročitajte O sreći u gradovima