Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo putnici! Kao neiskusan putnik imam jedno pitanje - s obzirom da za nedelju dana putujem na Novi Zeland sa srpskim pasošem i konačno i teško obezbeđenom novozelandskom turističkom vizom, uhvatila me je paranoja - da li su mi potrebne neke tranzitne vize za Katar i Hong Kong preko kojih ću da letim? Ne planiram da napuštam aerodrom, samo bih iz aviona u avion, ali ne znam kako stvari funkcionišu sa tim presedanjima i da li će da mi traže bilo šta. Nadam se da je odgovor ne, inače setio sam se malo kasno! Hvala! :)

• 1 month later...

evo ne secam se da li sam vec negde pisala po forumu ali kad sam se vracala sa Tajlanda imala sam pauzu od 9 sati u Dohi- obezbedili su mi vizu za dz I hotel sa *****. Jos sam bila uzasno gladna a bila je noc I narucim preko room service-a dimljenog lososa I tako svasta (to ne placaju oni) i jedva sam ih ubedila u hotelu da platim......nece pa nece da uzmu pare....

Karta-najobicnija , ekonomska klasa....ja reko' da pitam je l imam pravo na to posto mi je neko spomenuo, rekose jeste, tu je bio I neki cika koji me je odveo do satl busa I tako neplanirana noc u Dohi :)

tako ako ste duze od 9 sati tamo, idite do hotela I odmorite...:)

Edited by BilliV

Ako je Qatar  Airways onda su sledeći uslovi:

Qatar Airways may offer transit hotel accommodation for customers who face extended transit times  (between 8 and 24 hours) in Doha, en-route to their final destination depending on the fare and route purchased. To learn more about -the transit accommodation service, please contact your local Qatar Airways office or visit qatarairways.com/stpc.

Te booking klase koje spominju da ne mogu da se iskoriste za hotel (STPC) su O, Q, T, W koje su obično one najjeftinije Economy Promo kada se kupuju karte.

Pored toga ako idete sa srpskim pasošem ili nekim drugim kojem je potrebna viza (spisak onih kojima ne treba) moraju da zovu bar 72h ranije da bi vam poslali vaučer za hotel.

Edited by deleter