Posted January 17, 20169 yr Pozdrav drugari, rezervisao sam kartu za Tajland pa imam sledecu nedoumicu: Od pre mesec dana osim srpskog posedujem i madjarski pasos( jos nigde nisam putovao sa istim). E sad,mislio sam na Tajland da putujem sa madjarskim jer bi me to postedelo troskova pribavljanja vize iliti oko 50e Medjutim,ako mi u APIS-u stoje podaci iz madjarskog pasosa da li bi moglo biti problema pri izlasku iz zemlje sa srpskim? Ako ne bi, onda je sledece pitanje-da li bi tajlandjani eventualno mogli da mi naprave problem? Unapred zahvalan na konstruktivnim odgovorima Edited February 10, 20169 yr by Duya Ispravak naslova
January 18, 20169 yr Ne bi trabalo da imaš problem. Na pitanje gde ti je viza, pokažeš mađarski pasoš sa kojim je dozvolen boravak u tailandu 30 dana ako dođeš avionom odn 15 dana ako dođeš kopnenim putem. Ne razumem, po kom osnovu bi mogli Tajlanđani da ti prave problem. p.s. pretpostavljam da putuješ avionom iz Bgd? Edited January 18, 20169 yr by pedjalon
February 6, 20169 yr On 1/17/2016 at 0:16 AM, deki011 said: Pozdrav drugari, rezervisao sam kartu za Tajland pa imam sledecu nedoumicu: Od pre mesec dana osim srpskog posedujem i madjarski pasos( jos nigde nisam putovao sa istim). E sad,mislio sam na Tajland da putujem sa madjarskim jer bi me to postedelo troskova pribavljanja vize iliti oko 50e Medjutim,ako mi u APIS-u stoje podaci iz madjarskog pasosa da li bi moglo biti problema pri izlasku iz zemlje sa srpskim? Ako ne bi, onda je sledece pitanje-da li bi tajlandjani eventualno mogli da mi naprave problem? Unapred zahvalan na konstruktivnim odgovorima na granici sa Srbijom u surčinu udare pečat i pogledaju avionsku, koji pasoš ćeš dati?
February 6, 20169 yr 1 hour ago, pedjalon said: Srpski. Ili mađarski. Ja sam izlazio iz Srbije na surčinskom aerodromu sa mađarskom ličnom kartom.
February 9, 20169 yr Pokažeš carinicima naš pasoš, stjuardesi ako te pita gde je viza pokaži Mađarski. Tako sam ja radio kada sam leteo za Holandiju.
February 9, 20169 yr Kaze da je nas drzavljanin, devojka ima 4 pasosa, kada ide za Ameriku izlazi sa americkim, niko nista ne pita.
February 9, 20169 yr On 2/6/2016 at 10:25 PM, pedjalon said: Ili mađarski. Ja sam izlazio iz Srbije na surčinskom aerodromu sa mađarskom ličnom kartom. Mislim da je malo glupo i rizično, jer nečeš imati pečat u pasošu, pa će ti tajlandska imigracija, možda praviti problem, najbolje da pitaš na nekim od foruma za iskustva, znam da ovaj jedan što zivi ima državljanstvo bosne, srbije i hrvatske, ne koristi tu pogodnost, mada znam tajce sa dvojnim državljanstvom koji imaju pasos amerike, australije, nemacke i oni tako rade
February 9, 20169 yr Author Mislim da je ipak najrealnija opcija za check in dati madjarski pasos a na izlazu is Srbije kao i u povratku pokazati srpski. @pedjalon cudi me iskreno da si napustio Srbiju sa madjarskom l.k.Pretpostavljam da sa istom nisi prethodno usao u Srbiju?
February 10, 20169 yr Sve vreme ulazim-izlazim iz/u Srbiju sa mađarskom ličnom kartom. Svi državljani EU mogu u Srbiju i iz Srbije sa ličnom kartom. stefan na ulazu u Tai daš pasoš u koji će ti policajac udariti pečat i to je to. Kakve veze ima pečat predhodne države? Ponekad je potrebno dokazati iz koje zemlje se dolazi ako vlada neka bolest i sl.
February 10, 20169 yr zato sto ti se taj pečat daje iskljucivo na izlazni pecat iz tvoje drzave, dakle treba ti izlazni pecat na madjarskom pasosu!!! Edited February 10, 20169 yr by Duya Aman ne quote-uj više
February 10, 20169 yr Zasto galamis? Ne daje svako pecat na izlazu iz drzave niti je on obavezan. Ja ga u zivotu nisam dobio pri izlazu iz BIH recimo.
February 10, 20169 yr Opet, najlaksa varijanta izadjes sa madjarskim, ako te bilo sta pita pandur kazes dvojni sam drzavljanin i to je to. Imas prava da putujes sa kojim god hoces dokumentom.
February 10, 20169 yr 21 hours ago, StefanDylan said: Mislim da je malo glupo i rizično, jer nečeš imati pečat u pasošu, pa će ti tajlandska imigracija, možda praviti problem, najbolje da pitaš na nekim od foruma za iskustva, znam da ovaj jedan što zivi ima državljanstvo bosne, srbije i hrvatske, ne koristi tu pogodnost, mada znam tajce sa dvojnim državljanstvom koji imaju pasos amerike, australije, nemacke i oni tako rade Tajci koji pored tajlandskog imaju i nemacki pasos? Od kada to Nemacka daje mogucnost dvojnog drzavljanstva i samim ti i dva pasosa? 9 hours ago, pedjalon said: Sve vreme ulazim-izlazim iz/u Srbiju sa mađarskom ličnom kartom. Svi državljani EU mogu u Srbiju i iz Srbije sa ličnom kartom. stefan na ulazu u Tai daš pasoš u koji će ti policajac udariti pečat i to je to. Kakve veze ima pečat predhodne države? Ponekad je potrebno dokazati iz koje zemlje se dolazi ako vlada neka bolest i sl. U slucaju da si dvojni drzavljanin, Srbije i Madjarske, i imas srpski i madjarski pasos, pri ulasku i izlasku iz/u Srbiju moras pokazati srpski pasos ili u suprotnom cinis ozbiljan prekrsaj. Drugo je pitanje da se to nigde na srpskoj granici ne proverava ali nikada se ne zna kako na granici policajac moze biti raspolozen. Ako u Srbiji pocinis krivicno delo a imas srpsko i jos jedno drzavljanstvo ti se u Srbiji smatras iskljucivo srpskim drzavljaninom i nemas ona prava koja u sudskom postupku imaju stranci koji u Srbiji zavrse na sudu. Ne razumem ljude koji su dobili madjarsko ili neko drugo drzavljanstvo a nisu odjavili srpsko. 7 hours ago, ThirstyTraveler said: Zasto galamis? Ne daje svako pecat na izlazu iz drzave niti je on obavezan. Ja ga u zivotu nisam dobio pri izlazu iz BIH recimo. Nisi ga dobio zato sto im das licnu kartu a nisi trazio da ti na posebnom papiru-kartonu udare pecat ili imas bih pasos. Ako imas bih pasos na ulazu u Srbiju si morao dobiti pecat a onda je potpuno jasno koji si granicni prelaz koristio sa bosanske strane. 6 hours ago, mveruovic said: Opet, najlaksa varijanta izadjes sa madjarskim, ako te bilo sta pita pandur kazes dvojni sam drzavljanin i to je to. Imas prava da putujes sa kojim god hoces dokumentom. Neke zemlje jugoistocne Azije strogo gledaju i traze da u pasosu imas pecate od tvoje pocetne destinacije do dolaska u njihovu drzavu. Ako kombinujes dva pasosa mozes imati ozbiljnih problema pri ulasku u neku azijsku drzavu jer imaju pravo na sumnju da se bavis nezakonitim radnjama kao sto je rad na crno i ostalo. Recimo da imas dva pasosa, pasos 1 i pasos 2 i naprimer u Indoneziju si usao sa pasosem 1 i onda u ambasadi Vijetnama u Indoneziji trazis vizu za Vijetnam sa pososem 2. Prvo sto ce da te pitaju je gde ti je ulazni pasos za Indoneziju u pasosu 2.
February 10, 20169 yr Author Trazio sam po netu i naisao na ovo: http://www.stylehiclub.com/cruising-flying/step-step-guide-to-traveling-with-two-passports/ Sledeci ta uputstva trebalo bi to da ide ovako( korak po korak): 1 ) spremim OBA pasosa 2) Kupovina avio karte/ ako vrsimo online avio-kompaniji dostavljamo podatke iz pasosa koji cemo koristiti na destinaciji,u ovom slucaju madjarski 3) Check in na aerodromu-madjarski pasos 4) Pasoska kontrola na izlasku iz Srbije-srpski pasos 5) Pasoska kontrola na ulasku u Tajland-madjarski pasos Povratak: 6) Check in na aerodromu -srpski pasos 7) Pasoska kontrola na izlasku sa Tajlanda-madjarski pasos 8 )Pasoska kontrola na ulasku u Srbiju-srpski pasos Sve u svemu prilicno konfuzno,mislim da cu na kraju ipak poslati mail tajlandskom konzulatu u Zagrebu. @pedjalon Poznato mi je da drzavljani EU mogu u Srbiju samo sa l.k.Ali to se odnosi samo na boravak do 90 dana,zar ne?
February 10, 20169 yr On 2/9/2016 at 3:42 AM, igort said: Pokažeš carinicima naš pasoš, stjuardesi ako te pita gde je viza pokaži Mađarski. Tako sam ja radio kada sam leteo za Holandiju. Ali ako su na karti podaci iz madjarskog pasosa? Ko mu garantuje da glupava stjuardesa nece napraviti nepotrebnu frku posle svih ovih rusenja aviona koji padaju ko kruske svaki mesec po dva komada? Najbolje i najjednostavnije bi bilo da krenes iz Madjarske. To je ta losa strana dva pososa ako ti za krajnjju destinaciju treba viza za srpski pasos a polazis iz Srbije. Sa evropskom lk u Srbiji mozes da budes 90/180 dana.
February 10, 20169 yr Author 20 minutes ago, alexi said: 2 minutes ago, alexi said: Ali ako su na karti podaci iz madjarskog pasosa? Ko mu garantuje da glupava stjuardesa nece napraviti nepotrebnu frku posle svih ovih rusenja aviona koji padaju ko kruske svaki mesec po dva komada? Najbolje i najjednostavnije bi bilo da krenes iz Madjarske. To je ta losa strana dva pososa ako ti za krajnjju destinaciju treba viza za srpski pasos a polazis iz Srbije. Sa evropskom lk u Srbiji mozes da budes 90/180 dana. Ne ta opcija ne postoji.Pri tom imam vec kupljenu kartu za let iz Beograda(kupio direktno u predstavnistvu Qatara,nisu trebali podaci iz pasosa za to). Osim toga,onaj ko ne govori perfektno madjarski ne treba da krene put Madjarske bez preke potrebe(nakon dobijanja drzavljanstva).To je medjutim vec druga tema.
February 10, 20169 yr Da, to je ta logika - nisu ti udarili pecat u pasos zato sto si pokazao licnu kartu. Ti znas sta sam ja pokazao cariniku
February 10, 20169 yr Ma pajser, pao direktno u diskusiju i onda ima svakom da odgovori sto on misli. Bosanci nikom ne lupaju pecate sa SRB pasosem, do sd sam isao na 5-6 razlicitih granicnih prelaza, da lupaju vec bih menjao pasos. Krivicno delo sto mozes da udjes sa stranim pasosem? Odakle ti ta ideja?
February 10, 20169 yr Члан моје породице редовно користи босански пасош на изласку из Србије према Мађарској, Румунији, Хрватској... никад није имала проблема. Помињао сам већ, једном су на Српској Црњи тражили пријаву боравка, рекли смо да има двојно, каже полицајка како да знам, показали српску личну, рекла ок.
February 10, 20169 yr 1 hour ago, alexi said: U slucaju da si dvojni drzavljanin, Srbije i Madjarske, i imas srpski i madjarski pasos, pri ulasku i izlasku iz/u Srbiju moras pokazati srpski pasos ili u suprotnom cinis ozbiljan prekrsaj. Drugo je pitanje da se to nigde na srpskoj granici ne proverava ali nikada se ne zna kako na granici policajac moze biti raspolozen. Ako u Srbiji pocinis krivicno delo a imas srpsko i jos jedno drzavljanstvo ti se u Srbiji smatras iskljucivo srpskim drzavljaninom i nemas ona prava koja u sudskom postupku imaju stranci koji u Srbiji zavrse na sudu. Ne razumem ljude koji su dobili madjarsko ili neko drugo drzavljanstvo a nisu odjavili srpsko. Kakav "ozbiljan prekršaj"? Imaš li izvor za svoje trvdnje? Edited February 10, 20169 yr by pedjalon
February 11, 20169 yr 4 hours ago, ThirstyTraveler said: Da, to je ta logika - nisu ti udarili pecat u pasos zato sto si pokazao licnu kartu. Ti znas sta sam ja pokazao cariniku Opusti se, na kraju ces dobiti hipertenziju Uporedjujes izlaz iz Bosne u Srbiju za koju vam je dovoljna srpska licna karta sa putovanjem avionom na drugi kraj sveta!? 4 hours ago, mveruovic said: Krivicno delo sto mozes da udjes sa stranim pasosem? Odakle ti ta ideja? Procitaj sta si napisao i posle dvaput procitaj moje postove. Izgleda da nisi dobro razumeo sta sam ja napisao. Ljubi te pajser 3 hours ago, pedjalon said: Kakav "ozbiljan prekršaj"? Imaš li izvor za svoje trvdnje? Na izlazu na Horgosu dao sam stranu licnu kartu pitali su me za prijavu boravka. Pokazem srpski pasos i kaze policajac da to vise ne radim jer mogu imati ozbiljan problem. Nisam imao vremena a ni raspolozenje da parkiram sa strane i udjem u kancelariju da se detaljno raspitam o cemu se radi. Istu informaciju dobio sam i na Surcinu a u detalje nisam ulazio. Nisam jedini kome su skrenuli paznju u vezi koriscenja dva pasosa jer su isto iskustvo imali prijatelji koji rade i zive u inostranstvu i imaju vazeci srpski i jos jedan strani pasos. Na prelazu iz Srbije sa Hrvatskom kolega je na srpskoj strani dao srpski pasos a na hrvatskoj pruza srpski i hrvatski i pita koji pasos da im da, policajac uzima hrvatski i kaze srpski pokazite na srpskoj strani. Ako imas vremena mozes i sam da se raspitas na srpskim granicnim prelazima, sve ostalo su pretpostavke, nagadjanja i mlacenje prazne slame. Imam madjarski pasos i ne vidim potrebu da imam i srpski jer mi on ne sluzi nicemu. U Rusiju necu nikada putovati Za pokretaca topica ako je to moguce najbolje je da na izlazu-ulazu iz-u Srbije/Srbiju koristi vazeci srpski pasos ako ga ima. Edited February 11, 20169 yr by alexi
February 11, 20169 yr alexi ne sumljam u tvoje dobre namere ali ali si kontradiktoran sa tvrdnjom da ne razumeš ljude koji imaju dva ili više dršavljanstva jer i sam, kako pišeš, imaš i srpski i mađarski pasoš. Dotakao si temu dozvole boravka, da, ne možeš imati boravak u više zemalja, kao i više adresa. Da, ako kao strani državljanin boraviš u drugoj zemlji trebao bi da se prijaviš. Ubično je taj rok 24 časa. Ali to nije tema. Moje konkretno pitanje je kakav prekšaj čini lice koje kao imalac srpskog državljanstva napušta Srbiju sa važećom putnom ispravom druge zemlje? Po kom zakonu?