Jump to content

Featured Replies

Ajte malo po drugim forumima da se merimo i da se puvamo. Ovde bi trebali da pišemo o putovanjima. I to po mogućstvu bez paketa aranžmana. Nije zgodno da se kur*** ovde.

I hvala lepo za tu netaknutu kenjadsku prirodu. Ne u ovom i u narednim životima. Kod mene je trenutno 30. U hladu. A za vikend još toplije.  :banana:

Slazem se sa komentarom za kur..nje, nije  ni vreme ni mesto i od mene na tu temu vise nista.

U vezi komentara za netaknutu "kenjadsku" prirodu imam pitanje: Da li si ti (ili Vi) gospodine Mikal ikada svojom nogom krocio tamo, na svojoj kozi osetio 30 stepeni planinskog sunca gde je vazduh toliko suv da ti ne treba air condition jer se ta toplota ne oseca? Ako meni ne verujes (jer ocigledno imas nesto protiv "kenjade"), pitaj momke koji su putovali po raznim pustinjama gde se temperatura do +40 sasvim lepo podnosi i ne treba ti hlad, iznad toga vec (kako kome) pocinju znojenja i trazenje hladovine. U Kanadi se mogu osetiti sve temperature, od pustinjske na jugu BC (od americke granice pa sve do Kamloops-a sto je oko 200 km ka severu), umerene pa do extremno niskih (severna Kanada). Za svakog po nesto, kako ko voli. Ja ne mogu i necu da govorim i svedocim po onom "rekla mi neka zena, baba, strina... sve sam na svojoj kozi osetio (i saharsko sunce, i sibirsku hladnocu, i tropski raj, pa i kanadsku toplu i hladnu klimu). Verovao ili ne, ovde ljudi setaju ulicom u sorcevima, kratkim majicama i papucama sve dok se temperatura ne spusti na -1 -2 celzijusa. Izgleda ludo ali je tako.

Не видим што спопадосте човека. Канада је одлична држава где се добро зарађује. Мој рођак има и стан и два аутомобила и троје деце и уштеђевину и заарађује приде четвороцифрен износ на обичним Гугл огласима (додуше линкови из англосаксонских земаља се доста плаћају).

Поента је у томе да постоје државе где се лепо живи и где стан и кола нису недостижне ствари. Додуше имам ја и овде стан и кола, с тим што су кола матора, а и стан је матор :P

У Србији је рад потцењен. Наравно, нисмо једина држава која има тај проблем, приде опет зависи како који сектор. Дакле, ја на почетку рекох да ако бих бирао ди ћу да се селим то би били или Канада или Аустралија. :roll:

Ja bih samo da pozdravim prijatelje iz "emigracije". :mah:

Hvala prijatelju. Ako se ikada nadjes u mom komsiluku, slobodno se javi, kod mene uvek ima mesta za  :kamp: (jbg, nema ikonice za krevet), za  :eat:, za  :party:, a naci ce se nesto i za koje  :pij::pivoooo:

• 2 weeks later...

nakon godinu i nesto zivota u portugalu mogu da tvrdim da je nemoguce zaposliti se u struci ako ne znate odlicno jezik i ako niste zavrsili neku prirodnjacku/tehnicku nauku.

ova dva pravila ne vaze samo pod uslovom da ste - fudbaler.