Jump to content

Featured Replies

Posted

... a da je besplatno i instant, of course  ;) U RC-u u Studenjaku je veza odlicna tako da mogu da preuzimam sta god hocu. Peer-to-peer programi su zabranjeni.

Za pocetak, evo jednog dobrog linka: www.sonicx.com

ja koristim bit torrent za skidanje filmova, muzike, i svega ostalog sto mi padne na pamet

ovo je link za skidanje bittorrenta  http://www.bittorrent.com/download?csrc=header

kad instaliras bit torent jednostavno  ukucas music torrent, film torrent na google search ili sta vec trazis i pojavi ce ti se sajtovi koji nude torente za skidanje sa interneta,

skines torent (5 do 20kb) dodas ga u bittorrent i skidas

obicno za jednu pesmu treba oko 2 minuta, za film oko 40 minuta

evo i nekoliko sajtova sa kojih mozes skinuti pesme sa prostora bivse jugoslavije

http://www.sanjalica.com/download/index.php uvek moras da klinkes na reklmu da bi skinuo pesmu

http://www.kovach.co.yu/mp3.html

• Author

Eh, znam ja za torrent, kazaa, emule i slicno  ;) ali rekoh da ti programi (peer-to-peer) nisu dozvoljeni ovde (ipak nisu legalni  :roll:) (cuo sam da su uhvatili neku Amerikanku i odrali je od kazne samo zato sto je skidala 30-tak pesama..) Ipak hvala.

Linkovi do nekih pesama world, oriental tipa su dodatno dobrodosli  :)

daleko smo mi od Amerike, a jos dalje od autorskih prava, pa ovi nasi sudovi ne mogu bezlazene slucajeve komsijskih svadja da godinama a kamoli da raspravljaju o bittorentu, per to per i slicno.

p2p prorgami su savrseno legalni. problem je u tome koji sadrzaj skidas preko njih, pa tako nije bitno da li si do filma dosao tako sto si ga svukao preko p2p programa ili sa nekog ftp servera, http-a ili sta vec - ne posedujes ga legalno! preko p2p programa je moguce pratiti ljude koji skidaju nelegalan sadrzaj, tj. njihove ip adrese, sto RIAA i radi (o legalnosti metoda koje koriste necemo), a posto provajderi cuvaju logove kad je ko koristio odredjenu ip adresu, onda podizu tuzbe. tu zenu koju su osudili, osudili su je na skandalozan nacin i bez dokaza, tako da ce na visoj istanci presuda gotovo sigurno biti oborena. mislim, osudjena je na osnovu rekla-kazala, niti su imali hard disk niti dokaz da je to bila ona. uglavnom, RIAA te ovde ne moze goniti na osnovu americkih zakona. ona cuvena obavestenja sto su provajderi pre slali ljudima ovde su bili glupost u smislu da su provajderi dobili pretnju na osnovu americkog zakona na osnovu kog ne mogu nikog da procesuiraju ovde. al ajd da ne tupimo o tome, nego da predjemo na stvar ;D

u rc-u studenjaka mozes pokrenuti bilo koji program. da da, znam da ako probas da pokrenes nesto izbaci ti poruku da ti je administrator ukinuo tu privilegiju, ali je to tako glupavo namesteno da sve sto je potrebno jeste da promenis ime fajla koji pokreces u "iexplore.exe" i moci ces da pokrenes program bez problema. da li ce ti raditi p2p zavisi kako su konfigurisani ruteri na akademskoj, koji i nisu bas najsrecnije konfigurisani za to, no ako se dobro secam neki od p2p programa sigurno radi, ali da me ubijes ako se secam koji ;D

rapidshare je dobar za skidanje muzike i filmova, lako je naci link samo uz pomoc googla, ali ti treba nalog. meni je nekako najbolja metoda za skidanje provereno dobre muzike i filmova odlazak kod nekoga ko sve to ima ;D za ono retko sto ne mogu naci metodom od ruke do ruke, tu je p2p i rapidshare :)

Ne znam da li sam već ranije pominjao, al ima jedan fini sajt... doduše, nisu u pitanju muzika ni filmovi, nego knjige u audio izdanju :) Najveći deo je na engleskom, a ima ponešto i na drugim jezicima... ne znam da li želite da preslušavate cele knjige, no tu je i dosta poezije, a to se već može lepo slušati...

http://librivox.org/

U pitanju je još jedan "free" projekat - svako može naglas da pročita svoju omiljenu pesmu/priču/roman, snimi je u mp3 i pošalje na sajt :)

• Author

znam da ako probas da pokrenes nesto izbaci ti poruku da ti je administrator ukinuo tu privilegiju, ali je to tako glupavo namesteno da sve sto je potrebno jeste da promenis ime fajla koji pokreces u "iexplore.exe" i moci ces da pokrenes program bez problema.

Probah sa MSN-om i nece  :-\

Nego, mozda je najlaksa razmena muzike upravo preko neta (za one koji imaju brzu konekciju). Ja cu uskoro da postavim svoje muzicke adute na rapidshare pa skidajte.

gde bas msn nadje od svih stvari da probas :P

msn ne moze, jer ne mozes ni da ga renamujes valjda ako vec postoji na kompu? da ne tupimo mnogo oko toga, mozes da koristis neki drugi messenger koji podrzava msn, trillian na primer. ja sam ga uspesno koristio za msn i icq u rc-u studenjaka, kao i svoj browser i jos ponesto.

Ако 'оћете да четујете ко људи одакле год, узмите Миранду. Отвореног је кода, мала је и брза. Подржава све популарне протоколе, а ја је користим за АјсиКју, МСН и ИРЦ. Портабилна је, поготову ако скинете зип верзију, не инстал. Пошто сам бета тестер исте, питајте шта вас занима. :roll:

Дакле, само је спичите на флеш и стартујете директно са њега. Ако су вам блокирани портови, можете ићи преко проксија тј. ХТТП гејтвеја итд. Милина.

Такође ову фору са проксијем подржавају и многи п2п програми па пробајте и то. :spot:

Miranda... Video sam je u verziji sa gomilom plug-in-a da bi podrzavala sve opcije MSN-a i valjda ICQ-a... bez tih dodataka mi je izgledala spartanski...

Nisam je nikad koristio pa ne znam... jel' bolja od Trillian-a ?

:mrgreen:

Вишеструко боља и бржа и практичнија. Можда ускоро направим страницу само о Миранди, тј. како се конфигурише, који плагинови итд. Пошто је отвореног кода, можда падне и нека моја верзија. :P

У сваком случају, топла препорука, ја је кориситм већ пар година и немам никакхив проблема. Једино што не подржава оне ружне МСН викнове, ал' они су иовако за децу. :P

• 1 year later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...