Jump to content

Featured Replies

Just now, meelosh said:

Kao što je Draganče rekao, samo obrati pažnju - Đ je D, a ne DJ - osim ako ti u pasošu ne piše DJ, što se ne dešava koliko ja znam :)

Немам проблем са тим словом већ са Š. :) У пасошу у главним генералијама ми пише на српској латиници, а доле на дну је на енглеском алфабету уз префикс SRB  и оне стрелице, вероватно је тако свима.

п.с. шта је то и зашто се копира boarding pass и какав то печат тражи Ryanair, ово што Марко спомиње на претходној страни ?

Š=S

Pecat se odnosi na to da, iako npr imas samo rucni prtljag, ne mozes da ides pravo na "security control" sa istampanom kartom, ako nemas EU pasos, nego moras ipak na check-in pult prvo, da ti udare pecat na boarding kartu.

Ja ћу сутра дефинитивно букирати те карте (2 оптима) преко vuelinga и значи све што треба је да одштампам картe коју ћу добити на мејл.

После треба још само онлајн чекирати, али то ћете ми објаснити кад завршим са куповином.

Позз и хвала.:wink:

Edited by Miki_MM1

karta.jpg

U zavrsnoj fazi ova stranica mi se vrti vec 20 minuta, a skinuli su mi sa racuna iznos. Sta da radim sada ?

Престао је да учитава после 40 минута, а на другом мејлу је стигла порука у 8:08

this is your booking confirmation

It is not possible to check in because some of the airports on the booking do not allow it. On the day of departure, please go to the check-in desk in sufficient time to get your boarding pass.

други мејл у 8:10

We attach the boarding passes of the passengers for which you have checked in online:

Ask us

Remember that having them with you printed out or on your mobile helps you save time:

You can go directly to security control without having to queue at the check-in desk.

If you have to check in bags, you can leave them at the Vueling "Drop-off" desks that you'll find at certain airports.

+ passengers (2): подаци о нама

20:40 коначно је учитао страницу, али није писало да је успешно све завршено, већ је вратио на почетну страницу.

Када уђем у свој vueling профил у опцији ''my booking''стоји ми Pending bookings.

Даље постоје подаци чак и о седиштима, тако да мислим да је ипак успело. :)

Passenger details TravellerOutward seat Return seat

Edited by Miki_MM1

Извините што смарам, али први пут букирам карте. Сада сам приметио да сам у поруци у 8:10 минута, у пдф фајлу добио boarding passes.

Међутим ту стоје само датуми 14.06.16. (заправо две одштампане карте) када је повратак за БГ (дакле лет VY1286 када се враћамо) и нигде не пише 04.06.16. када крећемо за Барселону.

Да ли то има везе са овим информацијама које сам добио у тој поруци.

Изгледа као да је повратна аутоматски чекирана и зато сам и добио boarding passes за повратну, а за почетну карту ваљда није чекирамо па зато и немам њу.

п.с. да ли има везе што сам закључао цену ?

Untitled.jpg

Edited by Miki_MM1

tako je. u odlasku nije moguće on line čekianje ne beogradskom aerodromu pa ćeš se čekirati na šalteru, a za povratak već imaš bording karte i sa njima direktno ideš na gejt (osim ako ne nosiš čekirani prtljag )

DIBRODOŠAO U SVET SAMOSTALNO ORGANIZIVANH PUTOVANJA

Edited by du-ki

Trebalo bi da dobijes broj rezervacije, proveri sve mejlove i atacmente ili sacekaj jos neki mejl.

Kad ti u sistemu rezervacija iz "pending" predje u "confirmed", tad ce biti potvrdjeno. Moguce je samo da ce malo da potraje.

du-ki, да узели смо оптима карте, тако да имамо два пртљага који морају да се чекирају и два ранца који иду са нама.

Хвала, боље вас нашао. :smile:

Dragance, на vueling профилу и даље стоји

Your bookings as passenger

Below you can check your bookings as passenger, both pending and past flights.

Remember, if you can’t find one of your bookings on the list, you can retrieve it via the section Retrieve points and bookings.

Pending bookings (1)

Проверио сам мејлове,не знам колико је битан тај број резервације, ако сам добио повратну boarding passes у пдфу и ако ћу на нашем аеродрому када се будем чекирао добити boarding passes за одлазак у Барсу.

Имам само Booking code.

Edited by Miki_MM1

booking code je valjda broj rezervacije, to su ta neka nasumicna slova i brojevi, 6 karaktera. tako da ti samo taj kod treba i tvoje prezime valjda da bi bio u mogucnosti da proveris rezervaciju

1 hour ago, vidaknn said:

booking code je valjda broj rezervacije, to su ta neka nasumicna slova i brojevi, 6 karaktera. tako da ti samo taj kod treba i tvoje prezime valjda da bi bio u mogucnosti da proveris rezervaciju

Ја имам само 6 слова.

3 hours ago, Miki_MM1 said:

Ја имам само 6 слова.

to je to, nebitno je dal su samo slova ili ima i brojeva...booking code je reservation code...to je sve sto treba da imas...s tim brojem i svojim prezimenom mozes svuda da proveris svoj status, i online, i preko telefona..

7 minutes ago, bam-bam said:

to je to, nebitno je dal su samo slova ili ima i brojeva...booking code je reservation code...to je sve sto treba da imas...s tim brojem i svojim prezimenom mozes svuda da proveris svoj status, i online, i preko telefona..

Sorry, we are unable to retreive your booking. Please enter a valid Booking Reference (PNR), First Name and Last Name.

Није могуће. Не знам да ли има везе са тим што сам закључао цену. Постоји та опција lock the price.

Aли када уђем у Manage your booking на vuelingu oнда постоји резервација, мада у опцији Your bookings as passenger и даље је Pending bookings (1).

Још једна занимљивост, ја сам желео да чекирам лет већ сутра на нашем аеродрому, пошто сам добио само чекирану повератну карту, да не чекам сам дан путовања (чисто са се будем сигуран пошто мени и даље стоји Pending bookings у vueling профилу), али на тел. информацијама нашег аеродрома добио сам одговор да vueling нема представника на нашем аеродрому и да није могуће чекирати карте на дан путовања два сата пред полетање.

:smile: јесам ... добро знам да сам мало сморио, али ово ми је прво онлајн букирање и први лет неком страном компанијом, а следеће недеље букирам хотел (ту већ имам искуства) па сам морао да проверим да ли је све у реду.

Ево препоруке и за друге кориснике ове компаније. На њиховом ФБ профилу одговарају уредно (без обзира што је данас и недеља) и мени су проверили резервацију, односно чак и одговорили зашто стоји то фамозно Pending bookings .

Hi, in the section "pending booking" you will find all the reservations that you haven't already used, while in "past bookings" all the reservation you have already used. Regards

• 2 months later...

Molim ko moze da mi razjasni jednu nedoumicu:huh:-Kupila sam dve karte direktno na sajtu Vuelinga za jul mesec.I dalje mi stoji PENDING bookings kada udjem na svoj profil na sajtu,s tim da sam na mail dobila posle 2-3min.booking code sa informacijama o letu i imenima putnika koje sam tokom rezervacije unela.Da li se taj deo stampa tj.da li taj povratni mail predstavlja elektronske karte koje moram da odstampam.Mozda nekoma deluje malo smesno ali ovo mi je prvi put da kupujem avio karte pa se bojim da ne bude nekih neprijatnih iznenadjenja na aerodromu:bang:

Možeš odštampati, ali to služi čisto kao referenca osoblju na aerodromu. Kada dođeš na aerodrom, na check-in šalteru daćeš pasoš i nešto od te odštampane dokumentacije (i predati prtljag ako si platila) i oni će ti dati boarding pass. Boarding pass je zvanična karta i s njim putuješ dalje.

Hvala na informacijama:smile:.Ne bojim se ni leta avionom(prvi put letim),ni kako cu se snaci u Barseloni,ni jezicke barijere.Samo me je strah-ja sve isplaniram,puna planova doputujem iz unutrasnjosti na Bg. aerodrom,a tamo mi kazu da nesto od dokumenata fali ili nije u redu.Mada,generalno, sem pasosa,potvrde rezervacije smestaja i putnog osiguranja nista vise ne bi trebalo da traze???:bang:.Crkla bi:biggrin:.A,i jos nesto-da li putno osiguranje moze da se kupi unapred ili par dana pred put i koje mi preporucujete?Vidim da je u Dunavu najvisa cena cini mi se u odnosu na druge.

Ako imas povratnu kartu nece ti praviti nikakvih problema sigurno. Osiguranje ti nije obavezno i svejedno je koje ces uzeti. Mozes ga uzeti kad hoces. Uzmi najjeftinije ako vec hoces i uzivaj.

preporucujem ti najjeftinije, znam da sam ja uzimao sava, svakako moras uzeti nekoliko dana ranije posto ti treba pasos ali se navode datumi kad si na putovanju, sve mozes da zavrsis i preko neta

Ja sam prošle godine za Španiju uzimao dobrovoljno RFZO sa onim popustom što se dobija preko ovog foruma. Neznam da li to još uvek važi. Pre par dana kada dam išao za Rumuniju uzeo sam u Millenijumu, bili su najpovoljniji za par dana koliko sam bio.

Poslato preko mTalk