Jump to content

Featured Replies

kakva su iskustva sa ručnim prtljagom kod vuelinga? je l se mora uklopiti u one dimenzije navedene na sajtu do 10 kg, a sme li žemska torbica pored? :smile:

Oно што сам ја приметио је да они нису као Немци толико ригорозни и да пропуштају и кофере који прелазе ширину од 20 цм. 

Вероватно да можеш неку малу торбицу да понесеш са собом, али нека ти то потврде искуснији форумаши.

Рецимо ја ћу следећи пут спаковати празан ранац у кофер, јер ми је 8-10 кг сасвим довољно пртљага, пошто сигурно не бих могао да провучем ранац уз ручни пртљаг односно кофер. Наши имају тај лимит до 8 кг.

Питам се само да ли баш гледају запремину, рецимо дезодоранса који не може да се нађе испод 150мл и да ли је неопходан неки лекарски извештај за лек који је у облику аеросола.

И да ли лекови и козметика морају да буду у истој провидној зип лок кеси од свега 1 литар запремине ?

Miki, zavisi na koga naletis i koji je aerodrom. Na unutar-EU letovima sam prolazio i sa po 300-500 ml bez ikakvih kesa...A o lekovima da ne pricam...Ne bih se opterecivao na tvom mestu...

On 18.6.2016. at 3:03 PM, Miki_MM1 said:

Oно што сам ја приметио је да они нису као Немци толико ригорозни и да пропуштају и кофере који прелазе ширину од 20 цм. 

Вероватно да можеш неку малу торбицу да понесеш са собом, али нека ти то потврде искуснији форумаши.

Рецимо ја ћу следећи пут спаковати празан ранац у кофер, јер ми је 8-10 кг сасвим довољно пртљага, пошто сигурно не бих могао да провучем ранац уз ручни пртљаг односно кофер. Наши имају тај лимит до 8 кг.

Питам се само да ли баш гледају запремину, рецимо дезодоранса који не може да се нађе испод 150мл и да ли је неопходан неки лекарски извештај за лек који је у облику аеросола.

И да ли лекови и козметика морају да буду у истој провидној зип лок кеси од свега 1 литар запремине ?

miki bukvalno sve zavisi od aerodroma....u ajndohovenu su mi npr. istrkeljisali sve i bacili flasicu od 115ml àromaticnog ulja, takodje je zagledala pola sata i htela da baci teglicu od 70ml kreme za bolove u misicima, sva sreca da je dosao kolega koji je rekao da i on to koristi u teretani da ohladi misice bosle treninga, pa su me pustili...pre toga me u madridu na barahasu niko nije pogledao, kao ni u londonu heathrow....a sve sam isto nosio....

a da, takodje mi je rekla da sve to mora da ide u zip providnu kesu, i naravno, stavila je....u kesi sam drzao kozmetiku, ali ne i tu kremu...dezodorans mozes da kupis na aerodromu, i taj sigurno ne bacaju, jer je u originalnom free shop pakovanju...tako sam preneo jedan sampon od 150ml, i niko mi nista nije rekao...e sad, to sam kupio na aerodromu u ajndohevnu, znaci zadnjem u nizu, pitanje je da li bi to vazilo da sam to doneo sa predhodnog aerodroma...

Edited by bam-bam

Koliko sinoc je mom prijatelju pomeren Vuelingov let BEG-BCN sa 21.50h na 01.15h... tako da treba imati u vidu da se ovo Vuelingu cesto desava

Ali je bar dobio poruku na telefonu o tome, ako i to nesto znaci :smile:

4 hours ago, DusanV said:

Koliko sinoc je mom prijatelju pomeren Vuelingov let BEG-BCN sa 21.50h na 01.15h... tako da treba imati u vidu da se ovo Vuelingu cesto desava

Ali je bar dobio poruku na telefonu o tome, ako i to nesto znaci :smile:

Koji je razlog za kasnjenje?
Uputi prijatelja na ovo: http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_en.htm

Mogao bi da dobije vise para nego sto je kartu platio :biggrin:

On 18/06/2016 at 10:03 AM, Miki_MM1 said:

Ja ne bih nosio dezodorans, velika je verovatnoca da ga uzmu. Kupi roll-on. U DM-u ima tih manjih pakovanja kojecega bas za rucni prtljag, ali, ne secam se da sam video i dezodorans :smile: A za lek, ako vec prave problem, moraces da se objasnjavas ako nemas neko lekarsko uverenje.

Po pravilu bi trebalo sve da stane u zip-lock kesu od 1l, ali, kao sto je vec receno, zavisi od aerodroma do aerodroma.

E sada ste me uplasili i razocarali,mada juce i na njihovoj Fb.stranici citam dosta komentara nezadovoljnih putnika.Racunala sam na neko malo  kasnjenje od sat-dva........:psuje:

On 6/18/2016 at 3:03 PM, Miki_MM1 said:

Dezodoransi, kao ni ostali sprejevi pod pritiskom nisu dozvoljeni ni u kojoj zapremini u kabinkom prtljagu.

Zaista ne znam, rece mi da spanske low-cost avio kompanije cesto odlazu letove, i da je jednom sa Iberiom cekao 7 sati na aerodromu u Madridu, hhahaha :biggrin:

• 2 weeks later...

Ja sam jednom letela sa Vuelingom i necu reci da necu opet...let kao let je bio odlican ali kasnjenje od 4 sata  bas ne obecava da bi pravila neku kombinaciju za konekciju na neki drugi let....:sad:

Sutra uvece imam let za Barselonu,videcu da'l ce biti sutra ili mozda prekosutra:biggrin::bang: posto svi pricaju o "obaveznom"kasnjenju u poslednje vreme.Javljam kako budem prosla....

On 6/23/2016 at 9:05 AM, Dule said:

Dezodoransi, kao ni ostali sprejevi pod pritiskom nisu dozvoljeni ni u kojoj zapremini u kabinkom prtljagu.

berodualh-10ml.gif

Значи астматичари не могу да путују ? Мислим да у овом случају неко медицинско уверење је довољно.

Ima li neko iskustva sa nametnutom promenom letova Vuelinga?
Kupila sam kartu preko stranice rumbo.es za Brisel-Porto za 10/8, sad su mi oni poslali da je taj let otkazan i ponudili su mi jedan koji je 8/8, ali meni on ne odgovara, jer treba doći do tog Brisela (imam drugi let Budimpešta-Brisel). Koji su uslovi, je l ja ne doplaćujem za tu promenu i ako je prihvatim, a za ostale bih morala da doplatim il? 
Hvala vam na odgovoru.

Odgovorio sam ti vec na drugoj temi, ovde bih samo dodao da meni rumbo.es jos nije vratio pare na racun, nakon otkazivanja leta, evo, vec citavih 40 dana.

Da, bas to. Novac mi je i dalje blokiran. Mogu jedino da im pisem mejl, posto nisam u Srbiji, a platio sam Intesinom karticom.

• 3 weeks later...

_mare, Da li ste imali problema sa tako popunjenim imenima? I ja letim preko vuelinga i tako sam popunila imena, sa ć?

• 1 month later...

Putavala u julu.Kupila sam karte direktno na njihovom sajtu i popunila srpskom latinicom tj.koristila ć,č...i sve je bilo u redu:smile:

• 2 years later...

Pozdrav,

Interesuje me da li ste imali problema na aerodromu radi ovog slova "ć" jer smo i mi prilikom kupovine karte prezimena upisali sa "ć",a ne sa "c"? Hvala!

Ja sam kupila karte direktno na njihovom sajtu.Profil mi je popunjen sa slovima nase latinice,znaci č,ć,š.....Mislim,ne mogu da se setim jer je to bilo pre dve god.da sam ipak pri popunjavanju podataka putnika pisala c umesto ć.Negde sam pre toga procitala da se pise onako kako je u pasosu,pa sam tako i popunila.

On 9/18/2016 at 9:21 PM, tvity said:

Putavala u julu.Kupila sam karte direktno na njihovom sajtu i popunila srpskom latinicom tj.koristila ć,č...i sve je bilo u redu:smile:

tvity, u ovom postu si napisala da si podatke popunila sa ć,č i da je sve bilo u redu, pa nadam se da ce to biti slucaj i kod mene:)

On 1/29/2016 at 9:38 AM, _mare said:

Jeste pravilo i većina sistema dozvoljava samo ASCII karaktere, pa nema nikavih dilema. Ovde to nije slučaj, sistem prihvata još neke dodatne karaktere ali ipak nije Unicode (ćirilicu neće da prihvati).

I onda dođeš u situaciju da piše da ime moraš da napišeš identično kako je u pasošu i sistem ti prihvati "ć" a ti upišeš "c".  Pa sam pomislio da postoji opasnost da mi na aerodromu kažu da to nisam ja i kad ja kažem da je pravilo da se popunjava samo ASCII kodovima da oni kažu:" A gde to piše". I stvarno nigde ne piše, prečešljao sam sajt uzduž i popreko i nigde nijednog slova nema o tome, jedino kad malo eksperimentišeš shvatiš da neki karakteri prolaze a neki ne ali "naša" latinica može cela. Ako sam dobro shvatio "klasični" prevoznici koji nude povezivanje letova za drugim avio kompanijama svi koriste isti stari ASCII sistem a neki LCC su razvijali svoje sisteme koji nisu ASCII, oni ne nude povezivanja sa drugim kompanijama pa ih i ne brine kompatibilnost (primer su Ryan i easyJet, tako sam pročitao...)

Dobio sam potvrdu leta, sva prezimena uredno stoje sa "ć", e sad videćemo kao ću se provesti na aerodromu.

_mare da li ste vi imali problem na aerodromu radi upisanog prezimena sa "ć" ?