Jump to content

Featured Replies

Pozdrav ljudi,

Upravo sam rezervisao karte (povratna za Barselonu) i Vueling mi trazi da popunim nesto sto se zove API (Advanced Passenger Information). Medjutim kada sam pokusao dobio sam ovu poruku:

Serbia is not on the list of countries that allow the Advanced Passenger Information (API) to be completed in advance. Please go to the check-in desk in sufficient time to do so and also to get your boarding pass.

Da li je neko imao slican problem i kada na kraju da popunim taj API? 

Hvala

21 hours ago, nemanjaman said:

Pozdrav ljudi,

Upravo sam rezervisao karte (povratna za Barselonu) i Vueling mi trazi da popunim nesto sto se zove API (Advanced Passenger Information). Medjutim kada sam pokusao dobio sam ovu poruku:

Serbia is not on the list of countries that allow the Advanced Passenger Information (API) to be completed in advance. Please go to the check-in desk in sufficient time to do so and also to get your boarding pass.

Da li je neko imao slican problem i kada na kraju da popunim taj API? 

Hvala

izvini, koliko si platio karte? ja kod njih ne mogu nikako da nadjem neke normalne cene, sve je iznad 170-180 evra za povratnu, i to basic tarifa

16 minutes ago, bam-bam said:

izvini, koliko si platio karte? ja kod njih ne mogu nikako da nadjem neke normalne cene, sve je iznad 170-180 evra za povratnu, i to basic tarifa

Ne trebas nista popunjavati,samo odes na salter i dobit ces karte.

Hvala na odgovoru ljudi.

@bam-bam 2 povratne karte - 415e (sa tim sto sam 44e platio za 1 kofer i oko 20 eura me je izaslo biranje sedista). Za mesec Jul.

47 minutes ago, nemanjaman said:

Hvala na odgovoru ljudi.

@bam-bam 2 povratne karte - 415e (sa tim sto sam 44e platio za 1 kofer i oko 20 eura me je izaslo biranje sedista). Za mesec Jul.

au pa da....to je preskupo....ja za barsu ne idem iznad 100 evra povratna :)...uglavnom iz temisvara ili budimpeste...moze i kombina nis do bergama, pa odatle do barse...

al ove godine su bas preterali..prosle je bilo i iz bga vuelingom povratnih za 120-130 evra u julu

25 minutes ago, bam-bam said:

au pa da....to je preskupo....ja za barsu ne idem iznad 100 evra povratna :)...uglavnom iz temisvara ili budimpeste...moze i kombina nis do bergama, pa odatle do barse...

al ove godine su bas preterali..prosle je bilo i iz bga vuelingom povratnih za 120-130 evra u julu

da, da ja idem Vuelingom iz BG-a, zato je maalko jaca cena... Ali ipak je i sezona... :)

13 minutes ago, nemanjaman said:

da, da ja idem Vuelingom iz BG-a, zato je maalko jaca cena... Ali ipak je i sezona... :)

pa kazem ti, prosle je u sezoni moglo da se nadje i za 120-130 povratna, ali video sam odma da su za ovo leto podigli cene, jos zimus....preterali su...toliko manje vise kosta i lufthansom da se leti.....ortak uzeo pre mesec dana za 155 povratna bg-barsa.....imas sa swissom ili lufthansom i sad za 160 evra...idi na skyscanner.net....sredina jula

Edited by bam-bam

• 4 months later...

Upisala sam prezimena sa Ć, prosto me je zbunila napomena upisati identicno kao u pasosu. Da li ste imali problema na aerodromu sa ovim? 

6 minutes ago, smiki86 said:

Upisala sam prezimena sa Ć, prosto me je zbunila napomena upisati identicno kao u pasosu. Da li ste imali problema na aerodromu sa ovim? 

Ne,nije bilo nikakvih problema na aerodromu.

• 7 months later...

Ljudi imam problem, kao sto vidim imali su ljudi i pre, medjutim meni niti hoce da prihvati slovo ć niti karticu zbog toga. Svuda pise da sve mora kao na dokumentu. Kako ste kupovali online karte direktno preko vuelinga i da li ste imali problema s karticom i prezimenom?

Imam Š u prezimenu i na karticama, svuda sam pisao S i do sada mi nisu nigde odbili (nekoliko stotina transakcija u poslednjih 10 godina)

Piši šišanom latinicom (SVE podatke), ako ti i dalje odbija transakciju nešto drugo je u pitanju

1 hour ago, Dzoli said:

Ljudi imam problem, kao sto vidim imali su ljudi i pre, medjutim meni niti hoce da prihvati slovo ć niti karticu zbog toga. Svuda pise da sve mora kao na dokumentu. Kako ste kupovali online karte direktno preko vuelinga i da li ste imali problema s karticom i prezimenom?

na svim medjunarodnim sajtovima se koristi samo medjunarodni alfabet, znaci nema č, ć, ž, đ, dž, š....

to je opstepoznato pravilo.....gde god da bilo sta kupujes kupjes karticom online, ne stavljaj te kvacice....

zamisli gde bi bio kraj kad bi se prilagodjavali svakoj zemlji pojedinacno, vecina zemalja u kojima se pise latinicom, sem anglosaksonskih, imaju svoje kvacice....