Jump to content

Featured Replies

Posted

Kako najlakse doci do vize za Maroko a prvenstveno koliko je uopste bezbedno ici tamo s obzirom na celu situaciju .  Planiramo krajem marta ove godine da ga posetimo ako ima neko neka skorija iskustva ili informacije u vezi same bezbednosti tamo neka podeli sa nama bice od koristi.U planu su Rabat ,Kazablanka ,Marakes.Hvala unapred.

Edited by Duya
Boles'

Viza se jednostavno dobija u marokanskoj ambasadi uz minimalnu administraciju. Na ovom sajtu pogledaj odeljak za vize.

Bezbednost moraš sam da proceniš.

Bezbdednost je na visokom nivou (iskoristi Google ne placa se :wink: ),viza se lako i brzo dobija i moj je savet da ubacite Chefchaouen,Akchour vodopadi (odmah do njega)..
U Casi nema stosta da se vidi,pa opet ne bih trosio previse vremena tamo jer te ceka industrijski centar,velike saobracajne guzve..
Nesto sto tamo valja i ne bi trebalo propustiti je nocni provod. :biggrin:

• 2 years later...

Dobar dan, 
da li iko zna koliko je potrebno sredstava na bankovnom racunu da bi se dobila viza za Maroko, i da li je zaposlenje obavezno, ili neko ko je zaposlen moze da garantuje?

Puno pozdrava!

mislim da ne traže izvod iz bankee niti zaposlenje. treba ti potvrda leta i smeštaja ako se ne varam

nisu mnogo zahtevni!!!

• 4 months later...

Zdravo ljudi,

Interesuje me koliko je komplikovana procedura za dobijanje vize u marokanskoj ambasadi u Beogradu?

U Zagrebu je nocna mora, traze mi potvrdu o zaposlenju sa apostille pecatom, koji se dobija samo u sudu i to ne za takvu vrstu dokumenata.  Treba mi i ovlasteni sudsku tumac za engleski jezik da to sve prevede. Da li je ista vrsta ovjere potrebna i u Beogradu?

Posto sam iz BiH, bilo mi je lakse (blize) da to uradim u Zagrebu, ali mi nije problem ni u Beogradu ako je u jednostavnija procedura.

Pozdrav

Ja sam isao 2015, i tad mailom dobio popis potrebnih dokumenta, bez potvrde o zaposlenju i prevoda.

Zakazali mi posle termin u ambasadi u Zagrebu, i dobio vizu.

Dodatno su trazili mail od hotela da je rezervacija potvrđena, a islo je sve preko bookinga.

Tada je rečeno da je za BIH nadležna ambasada u Zagrebu.

Izgleda da su sada promjenili proceduru jer traze i potvrdu o zaposlenju ovjerenu u sudu (apostile pecat), kao i 3 posljednje plate i potvrdu o tekucem racunu iz banke.

A sud nece da ovjeri dokument ako ga nije preveo sudski tumac za engleski, plus sam dobio informaciju da ovakav tip dokumenta nece ni da ovjere (iskustvo jedne djevojke koja je isla prosle godine u Maroko). Ona je navodno na kraju se zalila kod ambasadora pa je uspjela nekako da dobije vizu. Znaci uzas!

Nisam vise pametan sta raditi, vec sam uplatio avionske karte i hotel.

Napiši da sud ne ovjerava ove dokumente, možda pokušaj da navedeš da to ne traže u ambasadi u Beogradu. Budi uporan sa mailovima.

Pokušaj da dobiješ u Beogradu vizu.

@berzas, pa nisam siguran da li traze u Beogradu te papire, zato sam i postavio pitanje ovde.

Moracu jos do suda otici da potvrdim sve tj. da li mogu da dobijem uopste taj apostile pecat. A slao sam im vec email i rekao da ne mogu da ovjerim te dokumente kako oni traze. Na sta su mi samo kratko odgovorili da moze i da im dostavim to sto su trazili, bez dodatnog objasnjenja.

Kontaktirao sam vec ambasadu u Beogradu i rekli su mi da je Zagreb nadlezan za gradjane BiH, tako da ta opcija otpada.

Hvala na pomoci!

Edited by crnicn