Posted January 25, 2016 Nekad me Dunav interesovao isključivo zbog plaža i kupanja. U Novom Sadu nikom nisam preporučivao priobalna područija kao mesta za beg od gradske buke, već isključivo Frušku goru. Tako je bilo sve dok nisam pogledao promotivni spot TOS-a. Posle toga sam krenuo malo da istražujem, i na Gugl mapama video veliki broj rečnih ostrva, kanala, ritova i drugih zanimljivih mesta. Što je najluđe, veći deo svog života sam živeo u blizini tih mesta a ne znam ništa o njima. Npr u Beočinu sam živeo u blizini rita, a tamo sam bio najviše dva puta, u Petrovaradinu sam živeo na 500 metara od početka Koviljsko-petrovaradinskog rita, a nikad se nisam zainteresovao šta se nalazi dalje od nasipa. Takođe nikad nisam bio na Kameničkoj i Čerevićkoj adi, Ljubavnom ostrvu, velikom delu priobalnog područija koje se proteže od Beočina i Rakovca do Kameničkog parka, itd. Sad bi želeo da istražim neke od tih mesta, pa me zanima, šta je od toga dostupno bez čamca i šta se može obići peške. Koliko su ti ritovi prohodni kad je vodostaj nizak i Takođe zamolio bih sve da napišu svoja omiljena mesta na Dunavu, bilo koje vrste. Tako da bi na ovoj temi ljudi mogli da se informišu o zanimljivim mestima na ovoj reci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites